10 skarpe til Alexander Müller

De seneste to år har han officielt været Danmarks bedste KF kører. Nu er det på tide at lære ham lidt bedre at kende. Derfor har vi stillet Alexander Müller 10 skarpe spørgsmål.

Han har suverænt været Danmarks bedste KF-kører de seneste 2 år. Men det kræver ikke kun fokus og vindermentalitet, men også at være i god form. Et godt råd fra ham er, at man får indbygget en vindermentalitet, finder en mekaniker man har respekt for og dropper far-søn forholdet. Selv har han altid sin far med på sidelinjen, men det er som far og indpisker.

1.    Hvad er din stærke side?
Min stædighed, min vilje til at vinde, og at jeg kan bevare overblikket.


2.    Hvordan forbereder du dig til et løb?
Sørger for at være udhvilet, ikke have for mange forstyrrende elementer omkring mig, og hvis muligt ser jeg en video af banen. Hvem jeg kører imod er fuldstændig lige meget.


3.    Er du i god fysisk form?
Ja. Det er meget vigtigt, jeg træner minimum 3-4 gange om ugen op til sæson start, for at være i så god fysisk form som muligt.


4.    Hvem er dit forbillede?
I de første år var det Schumacher, nu er det mig selv, forstået på den måde at det er vigtigt at være sig selv og ikke nogen anden, men ellers er det dem som jeg har omkring mig i mit team, for de har betydet rigtig meget for hvem jeg er som kører.


5.    Hvad laver du når du ikke kører gokart?
I min fritid træner jeg så meget som det er muligt i fitness, og spiller fodbold med de samme drenge som jeg har spillet sammen med i 12 år. Men jeg er ved at uddanne mig til karrosserismed, hvor jeg bliver færdig til november 2015, så det går der meget tid med.


6.    Hvad er dine planer for 2015 sæsonen?
Det er ikke helt på plads endnu, men jeg regner med at køre KF igen i 2015, men ellers er jeg åben for hvad der måtte komme, inden for motorsporten.

7.    Hvad er din bedste gokartoplevelse?
Uh der er mange, det har været en fantastik tid. Jeg har mødt mange spændene mennesker, men min tid med Rene Hansen og min far til den internationale finale i ROK på South garda, står klart som en fed oplevelse, og selvfølgelig da jeg blev dansk mester for anden gang, hvor alt bare gik op i en højere enhed.

8.    Din yndlingsbane?
Det er svært at sige, for Københavs gokart bane er teknisk svær og har givet mig nogle fede oplevelser. South garda har en helt speciel stemning, og et rigtigt godt greb, mens Vojens er fed, fordi den har de små sving den lange langside og selvfølgelig pomfritten (hvem har de største cuyons, som de siger i Spanien)


9.    Hvordan slapper du bedst af?
Når jeg sover.  Ellers med god musik i ørerne så tømmer jeg hovedet bedst.


10.    Et godt råd til andre kørere, hvis de gerne vil være Danmarksmester som dig?
Træne, træne og så lidt mere træning, få indbygget en vinder mentalitet, find en mekaniker man har en god kemi med og som man respekterer, drop far-søn forholdet. Jeg har selv min far ved min side men ikke som mekaniker, men som far og indpisker.

Scroll til toppen