Dansk top-10-placering til Rotax Grand Finals

Det lykkedes Michael Christiansen at køre en flot 9. plads hjem ved finalen i Rotax Grand Final denne weekend.

Foto: Davide Pastanella Wafeproject / Vroom

Lørdagens heftige regn i Valencia satte en stopper for prefinalen. Banen var oversvømmet, og det blev derfor besluttet af Rotax Grand Final blot skulle afsluttes med en finale. Fire danske deltagere havde kvalificeret sig til dette års Rotax VM, som blev kørt for 15. gang i træk.

Konceptet til Rotax Grand Final er, at man kvalificerer sig – drager mod Valencia kun med sin hjelm og licens, også er hele pakken stillet til rådighed for kører og mekaniker. Der blev kørt med MOJO dæk og følgende chassis:

DD2 Masters kørte Praga

DD2 kørte CRG

Senior kørte Birel

Junior kørte Sodi

Michael Christiansen sluttede sit VM af med en rigtig flot top-10-placering. Han startede finalen fra 20. placering, og formåede at køre sig flot op på en 9. plads i det i alt 72 store mands felt. At være den 9. bedste Rotax Junior-kører i verden er ganske flot. Også Mads Rathcke Thomsen kørte med i DD2-klassen hvor han havde en forholdsvis kaotisk finale. Han startede fra 22. placering i finalen, og allerede på første omgang havde han kørt sig frem til 15. pladsen, mens han på 3. omgang var fremme som 10’er. Desværre blev han ramt, og sikkerdskruen i fælgen blev slået ud og han måtte derfor udgå fra finalen med en punktering. Men ikke kun Mads Thomsen var uheldig, Martin Mortensen udgik også finalen i Senior med en punktering. Mortensen havde ellers vist rigtig god fart i kvalifikationheatsene, hvor han bl.a. i det ene heat havde kørt sig frem på en 2. plads! Desværre ramte uheldet i finalen, og han måtte udgå derfra.

For Jan Andreasen i DD2 var det også hårde odds, men til trods for en bøjet ratstamme holdte han hele vejen i mål, og kørte en 22. plads hjem.

Bedst gik det altså for Danmarks yngste udsendte, Michael Christiansen der som tidligere nævnt sluttede på en 9. plads.

Se alle resultater fra Rotax Grand Final her.

Top 3, finale Junior

1. Jueri Vips
2. David Wooder
3. Max Timmermans

Top 3, finale DD2 Masters

1. Mikko Laine
2. Cristiano Morgado
3. Anti Ollikainen

Top 3, finale DD2

1. Sean Babington
2. Ben Cooper
3. Jordan Boys

Top 3, finale Micro

1. Daniel Nogales
2. Jose Maria Navalon
3. Ruben Moya

Scroll til toppen