5 danskere til Trofeo Delle Industrie i Lonato

Fem danskere kørte i sidste weekend med om det prestigefyldte Trofeo Delle Industrie på South Garda-banen i Lonato.

Da det i sidste weekend drejede sig om det italienske løb, Trofeo Delle Industrie, deltog fem danske kørere. Dette var fordelt på klasserne 60 Mini, KF3, KF2 og KZ2. Bedste danske resultat scorede Noah Watt i 60 Mini.

60 Mini, 26 kørere – 1 dansker

Som eneste dansker kørte Noah Watt med i 60 Mini klassen. I fredagens tidtagning var han 3’er på tiden, halvanden tiendel efter polesitter Logan Sargeant. Efter tidtagningen skulle der køres to indledende heats, og dem vandt danskeren begge to. Dette betød at Watt skulle starte prefinalen fra poleposition foran Sargeant. Desværre blev den unge dansker ramt af uheld på finaledagen, hvor en fejl på motoren gjorde det svært for den guldhungrende Watt. I prefinalen sluttede han på en flot 4. plads, og i finalen blev det til en 9. plads.

Top 3 i 60 Mini, finale:

1. Logan Sargeant
2. Domenico Cicognini
3. Kush Maini

KF3, 42 kørere – 2 danskere

I den altid meget hårde og ubarmhjertige KF3 klasse kørte Dennis Mathiesen og Nicolai Kjærgaard med. Det var Callum Ilott der satte tiden i tidtagningen, og dette var foran Babyrace-køreren Alessio Lorandi. Kjærgaard var 23’er på tiden, og Mathiesen 37’er på tiden. I de to indledende heats så det ganske fint ud for de to danske KF3-kørere. Dennis Mathiesen var i sine heats blevet 14 og 18, og dette gav en startplacering som nummer 22 i finalen. Også Nicolai Kjærgaard kvalificerede sig til finalen med sine placeringer: 20 og 19. Dette gav ham en startplacering som nummer 28 til finalen. Bedst af alle kørerne var Alessio Lorandi der skulle starte på poleposition til prefinalen.

På finaledagen er det Callum Ilott der er den største af dem alle. Han formår at vinde både prefinalen og finalen. Rigtig godt gået var det også af de to danske kørere. Dennis Mathiesen ryger desværre af i prefinalen, men vender dog stærkt tilbage i finalen hvor han kører en 25. plads hjem med et bukket ribben. Nicolai Kjærgaard ender 26’er i prefinalen og 31’er i finalen.

Top 3 KF3, finale:

1. Callum Ilott
2. Alessio Lorandi
3. Ollie Norris

KF2, 25 kørere – ingen danskere

I KF2 klassen var ingen danskere med. I prefinalen var det Luca Corberi der vandt foran Sam Snell og Niklas Tiihonen.

Top 3 KF2, finale:

1. Igor Walilko
2. Martin Kodric
3. Niklas Tiihonen

KZ2, 51 kørere – 2 danskere

I gearkartklassen var Michael E. Christensen og Emil Andersen med. Begge kørte de for Ward Racing. I tidtagningen var det den altid hurtige Joel Johansson der var bedste mand. Michael E Christensen var 8’er på tiden og Emil Andersen 25’er. Michael Christensen holder sig i blandt de bedste i toppen og bliver i sine to heats hhv. 4 og 5’er. Dette giver en startplacering som 5’er til prefinalen. Emil Andersen blev i sine to heats 24 og 20 og skulle dermed starte som 34 til pre.
Prefinalen bliver vundet af Paolo Bonetti. Desværre udgår begge danske kørere her. Dermed ser finalen på dette tidspunkt meget kritisk ud, da man altså starter det man ender i prefinalen.
I finalen formår Michael Christensen at køre en rigtig flot 11. plads hjem, og Emil Andersen en 20. plads.