Camponeschi verdensmester i KF1

Det blev Flavio Camponeschi der blev verdensmester i KF1 2012. Konkurrencen var hård, især fra britiske Tom Joyner, som sluttede toer.

På billedet ses top 3 i VM. Fra venstre Tom Joyner, Flavio Camponeschi og Felice Tiene. Foto: KSP.fr

Den sidste afdeling af World Karting Championship blev kørt i Macau, hvor også Asia Pacific mesterskabet blev kørt i forbindelse med. Det var intet mindre end en ganske spændende weekend, hvor Tom Joyner virkelig var dominerende i langt de fleste tilfælde.

Der skulle lørdag køres en tidtagning, med efterfølgende to heats. Det samme gjorde sig gældende om søndagen, hvor der igen skulle køres en tidtagning med to tilhørende heats. I tidtagningen lørdag var det hollandske Max Verstappen der var hurtigste mand. I race 1 var det Tom Joyner der kom først, og med Max Verstappen på andenpladsen. Som treer sluttede Pedro Hiltbrand. Her udgik både Camponeschi og Tiene.

Top 3, Race 1:

1. Tom Joyner
2. Max Verstappen
3. Pedro Hiltbrand

I Race 2 vandt Joyner igen, og denne gang foran Camponeschi der var kommet stærkt tilbage til løbet og kørte hurtigste omgangstid i heatet. Som treer sluttede Jordon Lennox-Lamb. Denne gang var det polesitter Max Verstappen der måtte udgå fra heatet.

Top 3, Race 2:

1. Tom Joyner
2. Flavio Camponeschi
2. Jordon Lennox-Lamb

Om søndagen skulle der så køres endnu en tidtagning. Her viste Flavio Camponeschi sine tænder og satte den hurtigste tid foran Verstappen og Tiene. I Race 3 var det Tom Joyner der vandt foran Ben Hanley og Felice Tiene. Camponeschi 5’er, og Verstappen som 17’er efter en straf.

Start_Race2_Macau2012_KSP.jpg

Top 3, Race 3:

1. Tom Joyner
2. Ben Hanley
3. Felice Tiene

Race 4 var sidste finaleheat, og her viste Joyner altså at det uden tvivl var hans weekend i Macau. Han løb med weekendens fjerde sejr ud af fire mulige, og scorede derfor en masse gode point. Desværre for ham var det ikke nok til at overgå Flavio Camponeschi der altså sejrede i VM med 119 point foran Joyners 103. Dette er efter en suveræn weekend for Camponeschi i Suzuka først på året, hvor han altså scorede maksimum point.

Top 3, Race 4:

1. Tom Joyner
2. Felice Tiene
3. Karol Basz

Den samlede vinder af World Karting Championship blev som beskrevet italienske Flavio Camponeschi med 119 point, foran Tom Joyner med 103 point og Felice Tiene med 95.

Top 5, Verdensmesterskab i KF1:

1. Flavio Camponeschi – 119 p
2. Tom Joyner – 103 p
3. Felice Tiene – 95 p
4. Daiki Sasaki – 88 p
5. Jordon Lennox-Lamb – 68 p

Alle resultater kan ses her.

Scroll til toppen