ROK International finale i Lonato

14 danskere var til start til dette års prestigefyldte ROK VM. Bedste danske resultat kørte 10-årige Noah Watt med sin fjerdeplads i finalen.

På billedet ses Noah Watt med sin far Jason Watt. Noah sluttede sit første VM af på en 4. plads i Mini ROK. Foto: ROK CUP

Den begivenhedsrige International Final i ROK-regi er netop kørt. Traditionen tro på South Garda i Lonato, hvor der var 14 danskere til start.

Super ROK, 67 kørere – 4 danskere

I Super ROK var Danmarksmesteren Casper Brynnum selvfølgelig til start. Endvidere også Andreas Friis-Larsen fra Bluedog Karting, og Ronni Nielsen og Kim Vallentin i E30, altså kørere over 30 år. Bedst gik det for Andreas Friis-Larsen som torsdag startede ud med at være 18’er på tiden. I de efterfølgende tre heats blev det til placeringerne 5, 32 og 8. Dermed gik han videre til lørdagens finale med en startplacering som nummer 21. Casper Brynnum var 34’er på tiden torsdag, og da hans tre heats var overstået var han desværre placeret som nummer 35 i den sammenlagte stilling. Da det kun er de 34 første der går videre, skulle Brynnum derfor starte B-finalen (Sparco Final) fra poleposition. Desværre satte en løs forbindelse i ledningsnettet en stopper for danskerens race.
Ronni Nielsen sluttede som nummer 12 i B-finalen (Sparco Final), og en 5. plads i E30. Kim Vallentin sluttede som nummer 23 i B-finalen og som 9’er i E30.

Vinderen af Super ROK VM’et blev for andet år i streg Christopher Zani fra det italienske team New Force.

Top 3, Super ROK Finale:

1. Christopher Zani
2. Nirei Fukuzumi
3. Luca Osvaldi

Friis_Larsen.jpg
Andreas Friis-Larsen der scorede det bedste danske resultat. Foto: ROK CUP

ROK, 68 kørere – 5 danskere

I ROK var danskerne Magnus Ruud Kjær, Kristian Asaa, Chris E. Thorsen, Simon Kilov og René Lohman-Jørgensen til start. Her var det Magnus Ruud Kjær der gjorde det bedst af danskerne. Han var 8’er på tiden i torsdagens tidtagning, og i sine efterfølgende tre heats blev han 3, 6 og 7. Dette betød at han skulle starte finalen fra 8. startposition. Her sluttede han flot indenfor top 10 på en 9. plads. Kristian Asaa var torsdag 27’er på tiden. I heatsene blev han 2’er, 24 og 15 og skulle starte finalen som 24’er. Her sluttede han desværre af med slet ikke at køre nogle omgange.

I B-finalen (Petronas Final) var så Chris Thorsen, Simon Kilov og René Lohman-Jørgensen. Her sluttede Chris Thorsen bedst af på en 4. plads. Simon Kilov på en 16. plads og René Lohman-Jørgensen på en 26. plads.

Vinderen af ROK VM blev Nathan Parkins.

Top 3, ROK Finale:

1. Nathan Parkins
2. Riccardo Geltrude
3. Arianna Armati

Junior ROK, 73 kørere – 4 danskere

Her var der af danskere Danmarksmesteren Andreas Jochimsen, Dennis Matthiesen, Amalie Sofie Wichmand og Anders Gajczyk. I torsdagens tidtagning var Andreas Jochimsen 20’er på tiden og Dennis Matthiesen 24’er på tiden. Efterfølgende skulle der i Junior ROK køres fire kvalifikationheats, og her endte det ud med at Jochimsen var bedste dansker. Han blev i sine heats 4, 23, 10 og 21. Dermed gik han videre til finalen med en startplacering som nr. 32. Han endte på en 21. plads i finalen.
Dennis Matthiesen blev i sine heats 14, 19, 9 og 29. Dermed skulle han køre B-finale (Bridgestone Final) hvor han sluttede på en flot 4. plads.
Amalie Sofie Wichmand blev i torsdagens tidtagning 68’er, og i sine heats 13, 25, 24 og 26. Hun skulle derfor også køre B-finalen hvor hun sluttede på en 34. plads. Anders Gajczyk var 69’er på tiden og blev i sine heats 21, 27, 21 og 24. Han var herefter desværre ude af racet.

Top 3, Junior ROK Finale:

1. Leonardo Pulcini
2. F. Cosimo Durante
3. Giuseppe Gagliano

Mestrene.jpg
Her ses de 4 mestre. Foto: ROK CUP

Mini ROK, 48 kørere – 1 dansker

I Mini ROK var det Noah Watt der skulle repræsentere det danske flag. Dette formåede den unge rookie også at gøre med stor stil. I torsdagens tidtagning var det Watt der var hurtigste mand og nuppede sig poleposition, som altså giver lidt kilo sølvtøj når gælder ROK VM. I de efterfølgende tre heats der skulle køres om fredagen, var danskeren fortsat blandt toppens bedste. I heatsene blev det til en sejr, en 6. og 2. plads.
I lørdagens helt store finale skulle Noah Watt så starte fra anden startplacering, og her gik det også rigtig godt. Til trods for at danskeren blev skubbet af banen af nogle konkurrenter og var helt nede og ramme en 7. plads, formåede han lave nogle fede overhalinger op igennem feltet, og sluttede sit første verdensmestersskab af på en godkendt 4. plads!

Top 3, Mini ROK Finale:

1. Clinton Besuidenhout
2. Liam Pienaar
3. G. G. Di

Alle resultater af ROK VM kan findes her.

Scroll til toppen