Nye tiltag fra FIA for 2013

FIAs motorsportsråd mødtes i slutningen af September for at diskutere nye tiltag for den internationale kartsæson 2013.

På billedet ses Europamesteren i KF3, George Russell 2012. Foto: KSP.fr.

FIA Motorsportsråd mødtes d. 28. September i Paris, for at drage nye beslutninger for den internationale kartscene i 2013. Dette var i samarbejde med de internationale kartkommisions medlemmer.

På programmet var følgende:

Tre verdensmesterskaber i 2013:

Der vil hver især være et VM-mesterskab for KF, KZ og endvidere for Juniorkørene (13-15 år) hvor der bliver kørt efter KF3-reglement. Alle disse mesterskaber bliver kørt over én weekend, og vinderen kåres herefter.
Som vi har set de seneste år, er der blevet kørt World Cup i KZ1, KZ2, KF2 og KF3, men det er blevet besluttet af World Cup udgår. Dette er blevet en kendsgerning udfra det argument, at man ønsker mere kvalitet om verdensmesterskabet.

Europamesterskaberne køres i samme stil som i 2012, altså over to løbsweekender. Hvorefter mesteren findes. Dette gælder for KZ1, KZ2, “KF og KF-junior”/KF2 og KF3.

Ændring af U18 og fornyelse af CIK-FIA Academy Trophy

Mht. til U18 og Trophy Academy kommer der også en smule ændringer for 2013. Man arbejder på at det skal hedde “Nations Cup” i stedet for. Der vil snarest komme et udbud for levering af motoror for U18-kategorien og for chassis + motorer for Academy Trophy.

Diskussion omkring artikel 18 i reglementet

“The World Motor Sport Councils” medlemmer diskuterede artikel 18 i FIA International Sporting Code, som forhindrer kører der ikke  er gamle nok til at køre i KF3/Junior klassen til at konkurrere internationalt. Et forslag fra Den Internationale Karting Kommission ønsker tilladelse til deltagelse af kører fra grænselande. FIAs motorsportsråd har anmodet Kommissionen om at gå dybere ind i spørgsmålet og udarbejde en reel tekst herpå. Dette afventes…

Homologering af KF2 karburatorer
I et ønske om at reducere omkostningerne og homologering, er antallet af KF2 karburatorer der kræves til en godkendelsesprocedure blevet reduceret til 50 eksempler i stedet for 150.

KF og KZ dæk
Producenterne af dæk som er homologeret i KF og KZ klasserne, skal give en selv-certificering garanti. Dette lyder på at de følgende minimumsafstande kan køres:

150 km – medium dæk
250 km – hard dæk

Ny procedure i tilfælde af et løb bliver stoppet
Hvis et løb er stoppet før afslutningen af anden omgang, vil den første start anses for ugyldig. Herefter vil der være et nyt løb på baggrund af den oprindelige start og over den oprindelige fastsatte afstand. Denne afgørelse vil blive anvendt i både kvalifikations heat og finaler.

Den færdige kalender for 2013-sæsonen regner vi med vil blive offentliggjort omkring December.

Læs den officielle pressemeddelelse her.

Scroll til toppen