63 tilmeldte til DM klasserne i Rødby

15 KF3, 24 KF2 og 24 KZ2 står der lige nu på deltagerlisten til weekendens DM løb, der køres i Rødby den 16-17. maj.

Sidste års DM sølvvinder Jacob Nørtoft (nr. 28 på billedet) går efter guldet i år. Her er han til Belgisk Mesterskab, hvor han blev bedste dansker. Foto: Bas.

Jacob skal dog nok få kam til sit korte hår til DM løbet i Rødby. Konkurrencen i den danske KF2 klasse er rigtig god i år, og det skal da især blive rigtig spændende at se om Kevin Munkholm kan følge op på sin flotte sejr til EM kvalifikationsløbet i Genk.

Maiken Rasmussen var også rigtig hurtig til EM kvalifikationen, hvor hun kvalificerede sig selvom hun måtte køre med en brækket hånd i finalen. Maiken er meldt til til DM løbet, så lad os håbe at hånden når at blive helt klar, så hun kan være med i kampen om DM guldet. Blandt mine medaljefavoritter er også sidste års Super Kart mester Bo Sørensen, Dear Schilling og Nicolaj Møller Madsen – men der er bestemt adskillige andre, der kan være med i medaljekampen – f.eks. står Michelle Gatting endnu ikke på deltagerlisten, men mon ikke hun også dukker op? Skal du ikke selv køre race, så kan en søndagstur til Rødby godt anbefales.

Der bliver også tæt kamp i KF3 og KZ2
Blandt de 15 deltagere i KF3 – heraf 2 svenskere – kan jeg få øje på mindst 9 medaljekandidater, og blandt de 24 KZ2 kørere kan jeg også få øje på et tilsvarende antal oplagte medaljekandidater, så jeg synes det tegner til en rigtig spændende weekend.

Der køres også løb i Cadett Junior, ROK Junior, ROK og Super ROK, men jeg har ikke hørt den endelige melding på, om der er nok deltagere til alle klasser.

Du kan følge begivenhederne på Rødby Gokart Klubs hjemmeside – rgkk.dk

Hvorfor skal DM afvikles på én weekend?
Selvom DM løbet ser ud til at blive et spændende race, kan jeg ikke lade være med (igen) at give udtryk for min forundring over, hvorfor man vælger at køre det mesterkab, der (efter min mening) bør være det største nationale resultat man kan opnå, som et enkeltstående løb og ikke en løbsserie.

Jeg synes det er en devaluering af det Danske Mesterskab, at man ved at køre DM som et enkeltstående løb overlader status som det højest opnåelige nationale karting resultat til Dansk Super Kart.

Personligt mener jeg, at man bør droppe de regionale mesterskaber i KF3, KF2 og KZ2, og lade Dansk Super Kart og DM blive til én løbsserie om det Danske Mesterskab, som køres over 6 weekender. Fasthold TV-aftalen, gør tidsplan, markedsføring og official korps endnu bedre og lad evt. Ungdoms Cup klasserne køre med også, så man kan få 6 rigtig gode danske løbsweekender, der samler hele den danske elite i DASU klasserne.