Nicklas Nielsen til tops i Belgisk Mesterskab

Med en rigtig flot samlet sejr i 3. og sidste afdeling af det Belgiske Mesterskab i klassen KF5 sluttede Nicklas Nielsen på 2. pladsen i mesterskabsserien.

Her er Nicklas Nielsen øverst på podiet til 3. og sidste afdeling af Belgisk Mesterskab. Nr. 2 blev Max Verstappen og nr. 3. Igor Walilko.

Nicklas Nielsen var meget suveræn i den Danske Cadett Junior klasse sidste år. Til 2009 sæsonen er han rykket op i National A Junior til de Danske løb, og deltager samtidig i den tilsvarende klasse i det Belgiske Mesterskab, hvor klassen hedder KF5.

Nicklas blev samlet nr. 2 og bedst placeret ud af de 27 Danske deltagere til Belgisk Mesterskab
Det Belgiske Mesterskab er blevet kørt over 3 løbsweekender på banerne i henholdsvis Mariembourg, Genk og Spa Francorchamps. I alt har der været 27 danske deltagere i mesterskabet, men mange af danskerne deltog ikke i sidste afdeling.

Stor ros til teamet omkring Nicklas’ – og specielt træner og chefmekaniker Jens Jørn Ditlevsen
Den samlede vinder af det Belgiske Mesterskab blev Max Verstappen. Max er søn af den tidligere Formel 1 kører Jos Verstappen, der står bag det hollandske PEX team, som også satte sig tungt på de første og andenpladsen i KZ2 klassen. Det er en stor cadeaut til teamet omkring Nicklas Nielsen, at det kan lykkedes for Nicklas at slå Verstappen i den sidste afdeling, og komme på en 2. plads foran andre større teams med hjemmebanefordel.

Der er ingen tvivl om, at Jens Jørn Ditlevsens mange års erfaring i kartsporten er en uvurderlig hjælp for Nicklas og resten af teamet – heriblandt Nicklas’ far Steffen, som iøvrigt selv har vundet DM i Formel Ford 3 gange (i 1990, 1991 og 1994).

Det bliver spændende at følge Nicklas resten af sæsonen, og herefter se om det kan lykkedes for ham og teamet at skaffe den fornødne sponsoropbakning til en helhjertet international satstning på KF3 klassen i 2010. Herfra redaktionen vil jeg da gerne hjælpe lidt til ved at viderebringe teamets tak til deres nuværende sponsorer – NykreditHubert Skilte og Pierre.dk.

I alt 4 danske top 10 placeringer i Belgisk Mesterskab
Andreas S. Hansen og Kean Kristensen blev hhv. nr. 4 og 5 i KF3 klassen, mens Andreas Fasberg blev nr. 4 i KZ2 klassen. Jacob Nørtoft blev bedste dansker i KF2, hvor han sluttede på en 11. plads – selvom han ikke deltog i sidste afdeling.

Du kan downloade pdf med de samlede resultater for det Belgiske Mesterskab 2009 her

/Gokartweb.dk, Torben R.

Scroll til toppen