Topfokuseret Fasberg på pole til DM

Tidtagningen til DM i Rødby var præget af et forholdsvis konstant regnvejr, som dog stoppede lige før den anden KZ2 tidtagning.

En meget cool Andreas Fasberg ventede til de allersidste minutter i den sidste af dagens to tidtagninger, før han kørte på banen og satte tiden med en margin på ½ sekund til Henrik Lilja.

Se knap 400 billeder fra lørdagens tidtagning her

KZ2 – 28 deltagere
Regnvejr giver altid fornyet spænding til racerløb, da der ofte bliver byttet rundt på den rækkefølge, der præger løbene i tørvejr. I KZ2 klassen er der i forvejen meget tæt kamp om pladserne, og regnvejret gjorde absolut ikke tidtagningen mindre spændende.

Andreas Fasberg, Henrik Lilja og Frederik H. Hansen viste igen, at de også kan køre hurtigt i regnvejr, da de tre lå i toppen efter første tidtagning.

Henrik Lilja kørte sig til en 2. plads i tidtagningen.

I anden tidtagning viste Fasberg meget køligt overblik og koncentration. Regnen var stoppet, og Fasberg blev stående på gridden og ventede til der kun var ganske få minutter tilbage af tidtagningen. På trods af meget tæt trafik med 28 kørere på den lille bane i Rødby, lagde Andreas ud med et forrygende tempo fra første omgang, og kørte en sikker pole position hjem på nogle få omgange.

Michael E. Christensen kørte også godt i anden tidtagning, og klemte sig ind på 3. pladsen lige mellem Henrik Lilja og Frederik H. Hansen.

Blandt de andre nye KZ2 kørere viste Kasper Dalby, Jonas Sunke og Michael Sørensen også at de kan være med i front, da de sluttede tidtagningen som nr. 6, 8 og 9.

Top 5 i KZ2 tidtagningen blev
1. Andreas Fasberg
2. Henrik Lilja
3. Michael E. Christensen
4. Frederik H. Hansen
5. Morten D. Jensen

KF2 – 22 deltagere
I KF2 kørte 3 af mine forhåndsfavoritter – Nicolaj Møller Madsen, Michelle Gatting og Bo Sørensen ind som nr. 1, 3 og 5 i tidtagningen. På 2. pladsen kom Magnus Freck, som da også tidligere har vist at han kan være med helt fremme, uden han helt har fået sit gennembrud i KF2.

På 4. pladsen var Andreas H. Jensen i sin Jasmin Kart fra Guldborg Racing. Andreas har ofte før bevist sine evner – især i regnvejr – så det bliver spændende at se om han kan holde Jasmin karten i top 5 hele weekenden.

Kevin Munkholm kørte en 6. plads hjem i første tidtagning, og til anden tidtagning blev han på gridden, mens tiderne på de øvrige kørere blev overvåget nøje. Da ingen af de nærmeste konkurrenter kørte hurtigere tider end i første tidtagning, sparede Munkholm dækkene, og blev på gridden, så han bevarede sin 6. plads.

Top 5 i KF2 tidtagningen blev
1. Nicolaj Møller Madsen
2. Magnus Freck
3. Michelle Gatting
4. Andreas H. Jensen
5. Bo Sørensen

Maiken Rasmussen havde desværre stadig forbinding om sin finger, der blev skadet ved EM kvalifikationen, så hun måtte nøjes med at deltage som tilskuer.

KF3 – 17 deltagere
Kalle M. Andersen satte sig på 1. pladsen i KF3 tidtagningen. Selvom KF3erne kørte deres anden tidtagning før KF2, så blev der sat hurtigere tider til anden tidtagning i KF3, mens KF2 ikke forbedrede tiderne. Kalle M. Andersen kørte også hurtigere anden gang, og bevarede sin førsteplads.

En koncentreret Kalle M. Andersen før 2. tidtagning i KF3.

Top 5 i KF3 tidtagningen blev
1. Kalle M. Andersen
2. Elliot Winther
3. Kean Kristensen
4. Andreas S. Hansen
5. Kevin Rossel

Mikkel Mac havde skiftet føresædet i Formel BMWen ud med et mekanikerjob for Elliot Winther. Mikkel vandt selv DM i KF2 i 2008.

Du kan se alle resultaterne fra tidtagningen på MyLaps.com

Se knap 400 billeder fra lørdagens tidtagning her

Her kan du også se resultaterne fra løbet i Cadett Junior, ROK Junior og ROK.

Scroll til toppen