89 kørere klar til Viking Trophy i Thy

I Weekenden den 19-21. juni lægger Thy Karting Center asfalt til årets Viking Trophy for klasserne KF3, KF2 og KZ2. De 89 deltagere er fordelt med 47 fra Danmark, 18 fra Norge, 9 fra Finland, 7 fra Sverige, 6 fra Rusland og 2 fra Estland. Der er samtidig åbent løb for Cadett Junior.

Christian Sørensen, på billedet foran svenske Gustav Malja, er en af de Danske deltagere i KF3 klassen. Christian får den franske topkører Jean Philippe Guignet som personlig coach til Viking Trophy. Foto: Åge Kirketerp.

Viking Trophy er blevet afviklet siden 1990, og er et internationalt arrangement i regi af det verdensomspændende kartingforbund: CIK. Afviklingen går hvert år på skift mellem de nordiske lande: Finland, Norge, Sverige og Danmark, og i år er det igen Danmarks eneste Internationalt godkendte bane – Thy Karting Center – der lægger asfalt til løbet.

Samtidig med Viking Trophy er der åbent løb for Cadett Junior – i skrivende stund er der 17 tilmeldte, og tilmelding kan stadig ske fratmsk.dk.
De 15 bedste fra hver klasse får direkte adgang til World Cup, så for de kørere der gerne vil deltage i World Cup er det en oplagt mulighed for at kvalificere sig.

Deltagerne i de tre klasser fordeler sig som følger:

KF3 – 35 deltagere – se deltagerliste (pdf)
Danmark: 16
Norge: 9
Sverige: 3
Finland: 3
Rusland: 3
Estland: 1

KF2 – 31 deltagere – se deltagerliste (pdf)
Danmark: 17
Norge: 5
Sverige: 3
Finland: 3
Rusland 3

KZ2 – 23 deltagere – se deltagerliste (pdf)
Danmark: 14
Norge: 4
Finland: 3
Sverige: 1
Estland: 1

Fransk topkører som personlig coach
Jean Philippe Guignet, som blandt andet vandt EM i 2001, og de seneste år har præsteret en række topresultater som fabrikskører for CRG, har i 2009 påbegyndt en karierre som personlig coach.


Gennem sin mangeårige danske ven Martin Christensen deltog Jean-Philippe Guignet i premieren på Dansk Super Kart 2009 på kartingbanen i Thy. Her knyttede han de første relationer til Christian Sørensen, hvorefter en genvisit til Viking Trophy blev realiseret med støtte fra bl.a. Martin Christensen.

“Det er min hensigt at spotte 4-6 lovende unge kørere rundt omkring i Europa, som jeg vil hjælpe før, under og efter arrangementerne med tilrettelæggelse af en målrettet indsats, siger Jean-Philippe”.

“Christian Sørensen fremviste gode takter ved DSK-premieren i Thy”, fortsætter Jean-Philippe Guignet. “Han var lidt uheldig omkring nærkonkakt til konkurrenterne, og dette er derfor et af fokusområderne, som der skal arbejdes videre på. Der køres virkelig tæt i karting, hvor der ofte kun er håndsbredde mellem chassiserne i nærfightene. Der skal derfor ikke vrikkes meget med ørerne, før man smutter ud i botanikken, når bagfrakommende “glemmer” at træde på bremsen.”

Viking Trophy er en prøveklud for et kommende samarbejde, afslutter Erik Sørensen, far til Christian Sørensen. I Christian er der et godt potentiale at bygge videre på, hvorfor det skal prøves at skyde genvej til frontresultater med en personlig coach.

Christians storebror, Bo Sørensen, der vandt Dansk Super Kart 2008, og fører i den aktuelle mesterskabsstilling, deltager også i Viking Trophy. Her går han ligesom Christian efter sejren, men får uden tvivl  kamp til stregen af både danske og udenlandske topkørere.

Tag til race i Thy – eller følg med på nettet
Der er aktivitet på banen i Thy fra torsdag den 18. juni til og med søndag den 21. juni. Finalerne i alle klasser køres om søndagen. Eftersom der er tale om et CIK løb, er det muligt at følge resultaterne fra løbet live på nettet.

Du finder tidsplaner, deltagerlister og live resultater på cikfia.com

Gokartweb.dk bringer naturligvis også referat og billeder efter løbet.

Scroll til toppen