Årets KF2 Viking fra 26 – 1 i finalen

Kevin Munkholm vandt årets Viking Trophy i KF2 efter at have været udgået med en druknet motor fra pole position i upliningen til prefinalen. Med en god start, kanon fart og klog kørsel lykkedes det ham alligevel at vinde finalen.

Her er Kevin Munkholm, Patrick Hansen og Nicolaj Møller Madsen på podiet til præmieoverrækkelsen i KF2.

Se over 800 billeder fra løbet her
– husk at spørge om lov, hvis du skal bruge nogle af billederne offentligt

De medium bløde Dunlop DDM dæk passer Kevin Munkholm godt
Kevin Munkholm kan rigtig godt lide de Medium bløde Dunlop dæk, som de internationale CIK løb bliver kørt på. Han vandt EM kvalifikationen i Genk, og var suveræn til Viking Trophy i Thy, hvor han vandt alle sine indledende heats, og således var klar til søndagens prefinale med start fra pole position.

Det var derfor noget af en katastrofe for Kevin, da hans motor pludselig druknede på opvarmningsomgangen til prefinalen, så han måtte stå i græsset og se konkurrenterne gennemføre prefinalen, og se hans chance for en velfortjent sejr blive betydeligt mindre.


Det var som om hele min verden faldt sammen da motoren pludselig døde, og jeg måtte indstille mig på at skulle starte næsten bagest i feltet til finalen, fortalte Kevin – efter finalen, hvor sejren var i hus. På billedet er Kevin ved at fjerne sin kart fra banen efter prefinalen.

Kevins uheld i prefinalen betød, at han måtte starte finalen som nr. 26 ud af de 28 deltagere. Kevin fik en god start, og slap uden om de problemer, der var i første sving ved samtlige af weekendens KF starter – og så kunne han begynde sit tur op igennem feltet.

Også godt fra start kom Nikolaj Møller Madsen, Jacob Nørtoft, Patrick Hansen og Lars Sørensen. Efter nogle omgange, hvor der blev skiftet lidt pladser, var Patrick Hansen kommet forrest, og havde fået skabt et hul til forfølgerne, som var ført an af Jacob Nørtoft, Lars Sørensen og Nikolaj Møller Madsen.


Her kører Kevin Munkholm lige igennem problemerne i sving 1, mens karterne nærmest flyver om ørerne på ham bagved.

Kaoset i første sving i finalen, gik blandt andet ud over Thomas Krebs, der ellers også havde farten til en topplacering, men måtte udgå efter påkørsel i starten.

Men Kevin Munkholm havde fart på op igennem feltet, og med 10 omgange tilbage af finalen, var han kommet op på 6. pladsen.

Imens Kevin arbejde sig frem i feltet, blev der skiftet lidt rundt på pladserne, hvor Nicolaj Møller Madsen gik forbi både Lars Sørensen og Jacob Nørtoft.


Da der var 8-9 omgange tilbage, og jeg kunne mærke at mine dæk, der jo ikke havde kørt prefinalen, var bedre end de andres, da troede jeg for alvor på, at jeg ville vinde, sagde en glad Kevin Munkholm efter løbet. På billedet har Kevin (2) fået overhalet Lars Sørensen (21), og ligger på 3. pladsen lige bag Nicolaj Møller Madsen (10)

Mens kampen om de første 5 pladser stod på, lå Russiske Maxim Zimin hele tiden og lurede bag de forreste.Samtidig havde Jonas Hansen også fået arbejdet sig frem i feltet, og fik overhalet både Maxim Zimin og Lars Sørensen.

Her har Jonas Hansen indhentet Maxim Zimin, og gør sig klar til en overhaling mere. Jeg er sikker på, at Jonas gerne ville have haft nogle flere omgange i finalen – han kørte også hurtigste omgangstid i finalen.

Alt i alt må man sige, at det var en KF2 finale med rigtig mange spændende indslag. Ud over æren ved sejren, blev der jo også kørt om kvalifikation til World Cup, som skal køres i Spanien i efteråret.

Top 15 i KF2, som dermed er kvalificeret til World Cup blev

1. Kevin Munkholm, DK, Birel / Parilla
2. Patrick Hansen, DK, Birel / Parilla
3. Nicolaj Møller Madsen, DK, Energy / TM
4. Jacob Nørtoft, DK, CRG / Vortex
5. Jonas Hansen, DK, Maranello / Vortex
6. Maxim Zimin, RUS, FA / Vortex
7. Lars Sørensen, DK, Birel / Parilla
8. Ayla Ågren, N, FA / Vortex
9. Anders Touomainen, FIN, Tony Kart / Vortex
10. Magnus F. Jørgensen, DK, CRG / Vortex
11. Adam Skargard, S, Tony Kart / Vortex
12. Christina Nielsen, DK, Zanardi / Parilla
13. Maiken Rasmussen, DK, Tony Kart / Vortex
14. Jeppe D. Christensen, DK, Sodi Kart / Parilla
15. Bo Sørensen, DK, Tony Kart / Vortex

Her er top 10 i KF2 til præmieoverrækkelsen.

Se over 800 billeder fra løbet her
– husk at spørge om lov, hvis du skal bruge nogle af billederne offentligt

Sammenstød i starten var desværre med til at præge løbet
Mange sammenstød i første sving efter starten var desværre med til at præge løbet i en uheldig retning. Der var stort set ikke en start i KF2, hvor der ikke var sammenstød i første sving. Det ses også tydeligt af resultatlisten efter de indledende heat – her var det kun Kevin Munkholm (med 3 sejre) og Ayla Ågren (med to 3. pladser og en 2. plads), der ikke havde været alvorlig ramt af sammenstød.

På tredjepladsen efter de indledende heats var Jacob Nørtoft, som var helt oppe på 25 point (for placeringer som 7, 13 og 5). Normalt skal der noget færre point til for at komme på en 3. plads efter tre kvalifikationsheat.

Der er ingen tvivl om, at de mange sammenstød kunne undgås, hvis kørerne brugte indersiden af hovedet lidt mere – men det skarpe sving, og chikanen efter langsiden gør det absolut ikke lettere at undgå sammenstøddene.

Efter løbet forlød det på banen, at CIK officials havde udtalt at svinget skal ændres, hvis der skal køres flere CIK løb på Thy. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at få dette bekræftet af fra ledelsen i Thy – men man har jo lov at håbe.

Du kan se alle resultater på cikfia.com

– referater og udvalgte billeder fra de øvrige klasser følger…

/ Torben R. Gokartweb.dk

Scroll til toppen