Nicolaj Møller Madsen nr. 3 til WSK i Genk

Nicolaj Møller Madsen leverede en toppræstation til 4. afdeling af WSK, som blev kørt under meget blandede vejrforhold i Genk den 12-14. juni. Der var 8 danskere med til løbet, og det så længe ud til, at Jacob Nørtoft også skulle komme på podiet i KF2.

Her er Nikolaj Møller Madsen til DM i Rødby, hvor han også fik testet sine evner i regnvejr – og blev  nr. 4.  I Genk blev det til en flot 3. plads i KF2 finalen.

Med 57 af verdens bedste gokartkørere til start i KF2 klassen ved 4. afdeling af WSK i Genk, var der lagt op til hårdt arbejde for de 5 danske deltagere i KF2:

Nicolaj Møller Madsen, Jacob Nørtoft, Michelle Gatting, Lars Sørensen og Christina Nielsen.

Nicolaj var bedste dansker i tidtagningen, hvor han på trods af lidt problemer blev nr. 15, og dermed skulle starte nr. 6 i alle sine kvalifikationsheats. Jacob Nørtoft kom igennem tidtagningen på en 18. plads. Herefter kom Lars Sørensen som nr. 28, Michelle Gatting nr. 51 og Christina Nielsen nr. 53.

Michelle Gatting havde været så uheldig at få monteret en power valve, der ikke virkede, og var derfor noget handicappet i tidtagningen.

Jacob Nørtoft og Nicolaj Møller Madsen som 1 og 2 efter de indledende heats
Lørdagens indledende heats blev kørt i tørvejr, men på en bane der var meget svær for alle at finde det rigtige setup til. De forskellige dæk, der blev kørt med i KZ2 og KF2, som kørte lige efter hinanden var efter nogens mening en af årsagerne.

De to danskere Jacob Nørtoft og Nicolaj Møller Madsen havde dog – sammen med deres teams – fundet det helt rigtige setup, og kunne derfor se frem til startplaceringer som nr. 1 og 2 i søndagens prefinale.


Efter en rigtig dårlig afdeling af det Tyske Mesterskab i Wackersdorf, har Jacob valgt at droppe sin deltagelse i resten af det Tyske Mesterskab. I stedet deltog han i WSK for Ricky Flynn Motorsport (FA Kart), som også skal supportere Jacob til EM og World Cup. Jacob deltager fortsat i Dansk Super Kart og Viking Trophy for J.S. Racing i CRG.
Til søndagens finaler var det begyndt at regne – ligesom det gjorde under fredagens træninger. Det gav nye problemer med at finde det rigtige setup, men igen lykkedes det Nicolaj og Energy Corse at få tingene til at virke. Nicolaj kørte en flot 3. plads hjem i både prefinale og finale.

Jacob Nørtoft havde til gengæld problemer med sin motor, men kørte alligevel en fornuftig 9. plads hjem i prefinalen. Til finalen blev der skiftet en karburator, og Jacob havde også en rigtig god fornemmelse for kartens styreegenskaber på den våde bane under upliningen – men da starten gik, måtte han erkende at motoren ikke trak som den skulle, og efter at være faldet helt tilbage i feltet på første omgang, kørte han i pit.

En ærgerlig afslutning for Jacob, men de flotte resultater i de indledende heats giver trods alt gode forventninger til EM og World Cup, hvor han skal konkurrere med mange af de samme deltagere som til WSK.

Michelle Gatting valgte forkert i både prefinale og finale
Da prefinalen skulle starte var det holdt op med at regne, og Michelle Gatting og teamet valgte at satse på lavt dæktryk i regndækkene, i håb om at banen tørede yderligere op under løbet. Desværre for Michelle begyndte det at regne et stykke inde i heatet, hvorefter hun gik tilbage fra en 5. til en 12. plads.

I finalen var det lige omvendt – her regnede det, og der blev satset på højt dæktryk – da det så stoppede med at regne blev dækkene for varme, og Michelle måtte nøjes med en placering som nr. 22.

Lars Sørensen og Christina Nielsen sluttede de indledende heats som nr. 43 og 45, og kom heller ikke videre fra opsamlingsheatene. Lars havde ellers vist at han godt kunne være med længere fremme – specielt i regnvejret – men sammenstød ødelagde hans muligheder.

Top 5 i KF2 blev

1. Ben Cooper, GB, Tony Kart / Vortex
2. Jesper Rossler, S, Birel / Parilla
3. Nicolaj Møller Madsen, DK, Energy / TM
4. Chris Lock, GB, Tony Kart / Vortex
5. Måns Grenhagen, S, Energy / TM

Andreas Fasberg nr. 27 i KZ2

Andreas Fasberg var eneste danske deltager blandt de 45 KZ2 kørere, hvor rigtig mange af de mest erfarne gokartkørere i verden var på deltagerlisten. Andreas blev nr. 30 i tidtagningen, og kom igennem kvalifikationsheatene som nr. 25. Herefter blev han nr. 20 og 27 i hhv. prefinale og finale.

Top 5 i KZ2 blev

1. Marco Ardigo, I,Tony Kart / Vortex
2. Francesco Laudato, I, Birel / TM
3. Thomas, Mich, F, Birel / TM
4. Sauro Cesetti, I, Birel / TM
5. Manuel Renaudie, F, Gillard / SGM

To danske deltagere i KF3 kom ikke videre til finalerne

Kean Kristensen og Kevin Rossel var de danske repræsentanter i KF3 klassen med 59 deltagere. De blev hhv. nr. 47 og 53 i tidtagningen. Efter kval. heatenen lå de som nr. 43 og 45, og kom heller ikke videre fra opsamlingsheatene. Kean Kristensen havde iøvrigt valgt at stille op i Zanardi for Hollandske Keijzer Racing, der tidligere bl.a. har stået bag Jack Te Braack, som nu kører Formel BMW i samme team som Michael K. Christensen.

Top 5 i KF3 blev

1. Nyck De Vries, NL, Zanardi / Parilla
2. Peter Hoevenaars, NL, Zanardi / Maxter
3. Gustavo Menezes, USA, Tony Kart / Vortex
4. Alexander Albon, GB, Tony Kart / TM
5. Jordan King, GB, Maranello / MaxterDu kan se alle resultater på wskarting.com

Scroll til toppen