Peugeot Super Kart i Roskilde

Favoritterne Michael K. Christensen (ICA J) og Henrik Lilja (ICC) gjorde næsten rent bord til  3. og 4. afd. af Peugeot Dansk Super Kart den 13-14. august. Bortset fra de to suveræne favoritter var der en flot fight om alle pladser. Se mere end 200 billeder fra løbet!

Her går starten til et ICA heat med Patrick Zenka og Michael Sørensen i forreste række.

Klik her for at se billedgalleri med over 200 billeder fra lørdagens løb.

ICA Junior – 21 deltagere
I lørdagens tidtagning vandt Michael K. Christensen med hele 3/10 sek. til Kevin Munkholm på 2. pladsen. Herfra var der kun 2/1000 sek. til Kevin Magnussen på 3. pladsen. Der var 19 danskere og 2 svenskere i feltet. Michael K. Christensen vandt begge kval. heat, samt prefinale sikkert. I finalen var han også langt foran, da hans kædeskærm gik af, og han blev flaget ud.

De resterende topplaceringer blev der kæmpet bravt om. Det var især Kevin Magnussen, Johan Jokinen og Søren Mosebo der var med helt fremme. Toke Christensen, der kørte sit første ICA Junior løb gjorde det også godt, og lå lige efter de forreste, i tæt kamp mod blandt andre Maiken Rasmussen, Bo Sørensen, Jesper Wernersson og Fredrik Blomstedt.

Top 5 om lørdagen blev:

1. Kevin Munkholm
2. Kevin Magnussen
3. Søren Mosebo
4. Johan Jokinen
5. Maiken Rasmussen

I søndagens tidtagning var Michael K. Christensen endnu mere suveræn, med ½ sek. til Søren Mosebo, der var knap 2/10 sek. foran Kevin Magnussen, som igen var godt kørende. Lige efter dem kom Johan Jokinen, Bo Sørensen, Maiken Rasmussen og Kevin Munkholm.

I første kval. heat var pressede Søren Mosebo på for at komme forbi Michael K. Christensen. For enden af langsiden lukkede Michael af, og Søren kørte ind i ham så de begge røg af banen. Løbsledelsen takserede det til et sort flag til Søren – efter nogens mening en hård dom, der betød at Mosebo måtte starte nr. 14 i prefinalen. Her kørte han sig flot op til en 5. plads. I finalen var Mosebo på en sikker 2. plads, da hans kobling sprang – for anden gang i denne weekend. I meget ærgerlig weekend for Søren Mosebo og hans team.

Michael K. Christensen vandt resten af heatene – og denne gang holdt også kædeskærmen, så han kunne få sin velfortjente pokal for førstepladsen. Bo Sørensen måtte udgå fra en sikker 3. plads i første kval. heat og efterlod kampen om topplaceringerne til Kevin Munkholm, Kevin Magnussen og Johan Jokinen. I næste række kæmpede Bo Sørensen igen mest med Maiken Rasmussen, Jesper Wernersson og Frederik Blomstedt, men også Dear Schilling og Frederik Dannevang blandede sig godt i kampen.

Søndagens top 5 blev:

1. Michael K. Christensen
3. Johan Jokinen
4. Maiken Rasmussen
5. Bo Sørensen

Kevin Magnussen blev “bedste rookie” med to flotte 2. pladser i hans første ICA J sæson.

Alt i alt et godt ICA Junior race, uden de helt store problemer – selvom der selvfølgelig altid er nogen som er mindre tilfredse med konkurrenternes og dommernes præstationer.

ICA – 31 deltagere
Der blev kørt rigtig flot og tæt race i ICA, og der var mange kørere, som blandede sig i kampen om topplaceringerne. Der var desværre også en del uheld og afkørsler, så der er helt sikkert en del, der ikke synes, de har fået et fortjent resultat af weekendens løb.

Om lørdagen var Patrick Zenka en af dem, der gjorde sig mest bemærket ved at vinde både tidtagning og kval. heats. I prefinalen måtte han vige pladsen for Julian Mengers, der også havde været med helt fremme, men havde haft lidt problemer med at få karten til at køre optimalt.

Til finalen gik det helt galt for Patrick i starten af heatet, hvor han tilsyneladende ikke havde den rigtige karburatorindstilling, og var på et tidspunkt helt nede på en 11. plads. Julian Mengers havde skiftet ramme til finalen, og det gik så godt, at han trak pænt fra resten af feltet, men med få omgange tilbage blev han flaget ud fordi tværstiveren ved bagkofangeren var faldet af – meget surt for den godt kørende Julian. I stedet var det Dennis Petersen, der tog sejren, og henviste Patrick Zenka til en 5. plads.

Top 5 i ICA om lørdagen.

1. Dennis Petersen
2. Marc Hansen
3. Robert Schlünsen
4. Danni Andersen
5. Patrick Zenka

Om søndagen var det Andreas Fasberg, der tog sig af sejren i tidtagning og kval. heats. I prefinalen og finalen gik det lidt tilbage for Fasberg, der måtte “nøjes” med en 2. plads og en 4. plads. Jeg så desværre kun finalen om søndagen, som efter sigende også var præget af en del dramatik – blandt andet med Vibe Smed, der lavede et flyvestunt henover Simone Frederiksen.

Søndagens top 5 vidner også om bredden og dramatikken i ICa-klassen – kun Marc Hansen kom i top 5 både lørdag og søndag. Efter at han havde vundet tidtagningen om lørdagen og prefinalen om søndagen, så han ud som om han rigtig gerne ville have stået øverst på podiet, men det lykkedes altså ikke. Han var endda lige ved at blive frataget 2. pladsen på sidste omgang i finalen. Thomas Dam havde for alvor fået fart i sin Sodi kart med håndbremse på forhjulene. Den ekstra bremse gav nogle meget bemærkelsesværdige overhalinger for enden af langsiden, hvor han kunne bremse meget sent. Således overhalede han også Marc Hansen på sidste omgang, men Marc svarede igen ud af svinget og holdt placeringen over målstregen.

Top 5 om søndagen blev:

1. Sonny Persson
3. Thomas Dam
4. Andreas Fasberg
5. Christian Jørgensen

ICC – 12 deltagere
veteranen Bjarne Dahl fra GGK startede noget overraskende med at sætte tiden om lørdagen. Henrik Lilja fik dog hurtigt vendt billedet, og vandt alt resten af weekenden. I lørdagens finale havde Michael Bo Andersen ellers satset ved at bruge de nye dæk, som de andre først tog i brug om søndagen. I lang tid så det ud til at satsningen skulle lykkedes, da han i løbet af de første omgange kom langt foran både Lilja og resten af feltet. På trods af dækfordelen fik Henrik Lilja dog kørt Michael ind, og med 5 omgange tilbage tog Henrik føringen og trak endnu engang fra, så han kunne køre over målstregen i suveræn stil. Bortset fra den suveræne Lilja, var der indimellem udmærket kamp om pladserne.