Danskere i vinterrace

Jacob Nørtoft vandt årets Winter Pokal i KF3, på Kerpen Kartbane i Tyskland den 1-2. december. Samme weekend var 4 danskere til Rotax Grand Finals i de Arabiske Emirater. I denne weekend er Bo Sørensen i Barcelona, og i næste weekend tager Nicolai Møller Madsen og Michelle Gatting til Macau.

Her er Jacob Nørtoft på vej til sejr i sin Gillard, med Parilla motor fra Hollandske Blanken Tuning, og med Christian L. Markussen (nykåret Danmarksmester i Formel Ford) som mekaniker.

Mens de fleste Danske gokartkørere er gået i vinterhi, og venter på foråret og det bedre vejr, er nogle få fortsat med at køre race – nogle i vejr, der minder om det Danske – mens andre finder vej til lande med bedre vejrforhold. I denne weekend får Bo Sørensen sin debut i KF2 klassen, hvor han kæmper med 67 andre kørere ved Champions Cup i Barcelona. Den 14-15. december tager Nicolai Møller Madsen og Michelle Gatting til Macau (Kina) for at deltage i Asian Pacific Championship – pt. med 14 tilmeldte i KF3.

Dennis Ladefoged blev bedste Dansker med en 15. plads (ud af 72 deltagere) i Rotax Grand Finals, som blev kørt i De Arabiske emirater den 29/11 – 2/12.  Casper Widding blev nr. 23 og Jan Andresen nr. 30 ud af de 34, der gik videre til finalen.



Her er Dennis Ladefoged – han blev nr. 8 i prefinalen, så der var ellers mulighed for en Dansk topplacering i det skrappe selskab. Foto: KHJ Racing.

Mikkel Mansa var eneste Danske deltager i Rotax Max Junior. Han blev nr. 50 efter kvalifikationsheatene, og kom dermed ikke videre til finalerne.

I sidste weekend tog Jacob Nørtoft sejren i årets Winter Pokal løb i Kerpen, hvor der var 15 deltagere i KF3.

Her er referat af Jacobs løb i Tyskland: 

Det primære formål med testen var at prøve en Gillard påmonteret en Blanken motor for at se hvordan den kombination virkede. Til lejligheden havde han så lånt Jacob Kristensens mekaniker Christian Marcussen som jo har den nødvendige erfaring med Gillarden.

Fredag ankom de til banen, blev installeret og fik vænnet sig til den nye kart. Vejret og banen var ikke det bedste med en smule regn og dermed fedtet underlag, men testet blev der, oven i købet blev det til lidt kørsel med slicks sidst på dagen.

Om lørdagen blev der startet fra den tidlige morgenstund, igen i regn, hvor det hurtigt viste sig at det ikke var helt tosset med Jacob+Gillard+Blanken+Marcussen kombinationen. Han var klart hurtigst i regn med 0,5 sek. til den næsthurtigste. Det tørrede så op over middag, hvor solen faktisk kom frem, og sporet udviklede sig til reelt slick spor. Efterhånden som det tørrede op blev forskellen til de øvrige konkurrenter dog mindre, for til sidst helt at forsvinde. Gode råd var dyre, men et godt samarbejde Jacob og Christian imellem betød, at de fandt farten til allersidste træning og igen satte konkurrenterne på plads.

Søndag var så “race day” med en træning, tidtagning, og to heat. Et hurtigt effektivt tæt løb på en dag hvor der var dagsregn på programmet! Den frie træning blev brugt til at teste et sæt regndæk, hvorefter det var tid til tidtagning, hvor det mod forventning ikke blev til en 1’er men “kun” en 4’er, hvilket nok mest skyldtes nerver og det pludselige forventningspres efter en helt fantastisk test.

Første heat blev skudt i gang med Jacob som 2’er efter første sving skarpt forfulgt af den Hollandske Mester Wim Dijkman og med Kevin Walters på en første plads. Walters fik fra start et pænt hul, men hen mod midten af heatet havde Jacob og Dijkman fået hullet lukket, for til sidst helt at passere Walters. Tre omgange før det ternede flag passerede Dijkman så Jacob, men hvad Dijkman ikke havde holdt øje med var det gule flag. Med overhalingen i Gul Zone indkasserede Dijkman 10 sekunder i tidstraf hvorpå det igen var Jacob der var 1’er og dermed vandt heatet.

I finale heatet skulle Jacob så starte fra pole, hvilket ikke var noget problem. Jacob kørte sejren hjem uden problemer, og satte undervejs hurtigste tid for heatet.

En ovenud stor triumf for Jacob og Christian der havde puklet med testen op til løbet og virkelig havde fundet det helt rigtige setup til forholdene og helt fantastisk af Jacob at han efter kun 2 dages test under meget vanskelige og skiftende forhold kunne præstere på denne måde.

Scroll til toppen