Mortensen klar til finalerne!

Martin Mortensen (billedet) gjorde det rigtigt godt i lørdagens kvalifikationsheats og var tæt på at tage sejren undervejs! Foto: RGMMC / Rotax Max Euro Challenge

Speeden var der til at gøre endnu bedre

Allerede i træningerne og i gårdagens tidskørsel viste Martin Mortensen, som kører for tyske Formula K Kartschmie.de, at han havde farten til at være med helt fremme. Selvom at lørdagens første kvalifikationsheat startede lidt uheldigt, så endte dagen rigtigt godt for Martin.

I første kvalifikationsheat startede han fra 8. position, men allerede kort inde i heatet blev Martin tvunget i pit, da hans kædeskærm desværre havde raslet sig løs og var faldet af. Langt bedere gik det i det to efterfølgende heats, hvor han for alvor var med i front. Andet kvali-heat blev kørt på en helt våd bane, men også her viste Martin speed og fik advanceret til 4. pladsen fra 7. startposition.

Det tredje heat blev kørt på slicks, men på en bane som stort set kun var tørret op i ideallinjen. Martin kom super godt fra start og var hurtigt oppe i top 4’er igen, hvor han forsatte frem af og til sidst kun var 96/1000 sek fra sejren!

Alt i alt giver dette et udganspunkt fra 8. startrække til søndagens Pre-finale, hvor Martin skal starte som 15’er. Forsætter de gode takter vil det ikke være urealistisk at se Martin med helt fremme inden finalen er omme!

Svær dag for Rasmussen

Det var en udfordrende dag for den dansk/franske Junior kører Oliver Rasmussen. I første kvalifikationsheat var han indblandet i mange hårde kampe og sluttede som 27’er på en regnvåd bane. Til Olivers andet kvalifikationsheat gik det langt bedere og Oliver fik advanceret flot fra 27. position og frem til 18. position. Til tredje og sidste heat var banen tørret op en lille smule, men banen var stadig våd nok til regndæk. Oliver havde igen god fart i karten og kørte sig igen frem til 18. position.

Oliver-rasmussen-salbris.jpg
Oliver Rasmussen (#62) kører for Franske Mich Racing Team i en BirelArt

Samlet set blev det til en placering som nr. 48, hvilket betyder at Oliver skal en tur i Second Chance heat i morgen, hvor han skal starte fra 20. position. De 6 første går videre til finalen, så det er en stor udfordring der venter Oliver søndag morgen, hvor vejret også ser ud til at kunne drille igen.

RS Competition godt med i DD2

Ligesom mange andre kørere havde RS Competition også en udfordrende dag. Deres tyske junior kører Andreas Estner kom igennem sine kvalifikationsheat som 16’er, 21’er og 19’er. Dette var nok til en samlet placering som 41’er, hvilket betyder start som 13’er til søndagens Second Chance heat.

I DD2 havde tyske Marcel Schirmer kørt en super tidskørsel fredag og fik lørdag kørt nogle gode og stabile kvalifikationsheat. Marcel kom igennem dagen med en 8’er og to 5. pladser, hvor han i sit sidste heat endda var i føring den første del af heatet. Den stabile kørsel var rigeligt til at kvalificere sig direkte til søndagens finaler, hvor han skal starte Pre-finalen fra 10. position.

Husk at følge LIVE

Du kan følge hele løbet LIVE på www.rgmmcmedia.com hvor der vil være Live Stream, timing, resultater og interviews med kørerne hele weekenden. Desuden kan du også se opdateringer, billeder og videoer på Rotax Max Euro Challenge facebook side

Scroll til toppen