Blandet fornøjelse til Jysk/Fynsk mesterskab

Af uvisse årsager var det valgt, at National A og Futura skulle køre dobbeltløb på den gode – men temmelig snævre – bane i Søndersø. Det gav en del kaos, afkørsler og skader. Samtidig er banen kendt for at kræve et helt specielt dæktryk, så frustrationerne over de bløde – og efter nogens mening dårlige – Dunlop dæk er ikke blevet mindre i weekendens løb.

orten Løvdal var en af de National A kørere, som kørte meget hurtigt, men blev ramt af uheld.

Klik her for ca. 200 billeder fra lørdagens løb.

Klik her for ca. 90 billeder fra søndagens løb (mest Pop 1).

Lørdagens race startede med regnvejr under træning og tidtagning, hvorefter det tørrede op til heatstart over middag. Det gav meget mudder i ryttergården og meget arbejde til mekanikerne. Natten til søndag regnede det så igen, men allerede fra de sidste af søndagens træninger kom sommervejret, så mekanikershortsene måtte findes frem. Det gode vejr kunne dog ikke fjerne irritationen over de mange uheld og problemerne med bløde dæk, samt ikke mindst den manglende afklaring på motorsituationen i Pop. Jeg talte med flere National A kørere, som gav udtryk for at de blev nødt til at stoppe for i år fordi budgettet var brugt meget hurtigere end planlagt. I Pop bliver der købt motorer uden at vide om de vil blive godkendt eller ej. En meget uholdbar situation!

Formel Junior – 28 deltagere
Der var fynsk dominans i Formel Junior. Efter en 3. plads i tidtagningen gjorde Jonas Hansen rent bord med 4 1. pladser. Nicolaj Møller Madsen var næsten lige så sikker på 2. pladsen – kun et enkelt heat måtte han på 5. pladsen – det var også heatet, hvor Michael Christensen tog sin ene 2. plads, ellers blev det til tre 3. pladser til Michael. Jesper Egebart fra Grindsted blev en sikker nr. 4 men på de resterende pladser var kampen om placeringerne meget hård. Nr. 5 endte med at blive endnu en fynbo – Jasper Nielsen.

Her er top 5 i Formel Junior

Pop 1 – 32 deltagere
Der var 32 deltagere i Pop 1, så egentlig skulle der have været kørt opsamlingsheat, da banen kun er godkendt til 30 deltagere. Det blev der åbenbart dispenseret for, så alle kom med. De første 3 i tidtagningen var også de øverste på podiet i første afd. i Vojens: Kasper Dalby, Mike S. Hansen og Christian G. Larsen. De næste 3 pladser blev taget af Mathias Lehrmann, Jannik Nielsen og Nikolaj Rasmussen. Der var 1/10 sek. mellem de første 6! I første heat lagde de 6 afstand til resten og kørte samlet i mål, kun med et par byttede placeringer. 2. heat startede efter samme model, men efter nogle få omgange gik det galt. Mike Hansen pressede Kasper Dalby, som kørte af banen. Da han skubbede igang igen kom der så meget grus på banen at adskillige kørere røg af banen i løbet af de næste omgange. Heriblandt 4 af de forreste.

Det gav chancen til Nikolaj Rasmussen, som vandt 2. heat foran Christian G. Larsen, Morten Dons og Jesper Gregersen. I 3. heat kørte Nikolaj og Christian afsted, mens dem der var kørt af, kæmpede sig fremad i feltet igen. Især Mike Hansen kørte rigtig stærkt i det heat. Sidst i heatet trak Nikolaj fra og vandt sikkert. I sidste heat kom der 6 afsted fra resten – Nikolaj forrest og herefter Kasper Dalby, Christian G. Larsen, Jesper Greggersen, Jannik Nielsen og Mike Hansen. De kørte samlet rundt indtil der var få omgange tilbage, så tabte Jesper kæden og måtte udgå. Resten holdt deres placeringer mens der blev kæmpet på livet løs længere nede i feltet. De mange afkørsler i 2. heat gav en del tumult i de sidste heat fordi banen er så svær at overhale på.

Her er top 5 i Pop 1

1. Nikolaj Rasmussen, GGK. 2. Christian G. Larsen, AAGKK. 3. Kasper Dalby, AAGKK. 4. Morten Dons, TMSK. 5. Mike S. Hansen, SKK.

National A – 23 / 20 deltagere
Om lørdagen var Ulrich Hestehauge suveræn. Efter en 6. plads i tidtagningen vandt han 4 sikre heatsejre. Top 5 om lørdagen var som følger:

1. Ulrich Hestehauge, SKK
2. Per Gremstrup, MKK
3. Henrik Bruun, MKK
4. Henrik Andersen, SKK
5. Jan Christensen, VKK

Om søndagen var Morten Løvdal meget hurtig i starten. Han satte tiden med næsten 2/10 til nr. 2, Frank Arpe. Morten har kun nogle få års erfaring som gokartkører, så det er utrolig flot, at han kan blande sig med de bedste jysk/fynske kørere allerede. Han blev 1 og 2 i de første heats, og førte længe 3. heat. Da forfølgerne endelig fik overhalet, smuttede der så mange forbi at han sluttede som nr. 9. I sidste heat kunne dækkene ikke mere og han punkterede, hvorfor han måtte nøjes med en samlet 7. plads. Sonny Isaksen satte ny banerekord i tiden 36.19 (der var en decimal mere på, men den kan jeg ikke huske).

Her er søndagens top 5

1. Jeppe Nielsen, MKK. 2. Frank Arpe, GGK. 3. Urich Hestehauge, SKK. 4. Henrik Bruun, MKK. 5. Henrik Andersen, SKK.

Old Boys – 12 deltagere
De “gamle drenge” var heldige at det ikke regnede om søndagen, hvor de kørte – det plejer at give lidt frafald i klassen, hvor Per Gremstrup tog sig meget sikkert af sejren i tidtagning og alle 4 heats. Jeg så desværre ikke Old Boys køre, da de kørte lige efter os – så her må I nøjes med top 5 navnene:

1. Per Gremstrup, MKK. 2. Kurt Lorenz, GGK. 3. Morten Rasmussen, SKK. 4. Kim Pedersen, TMSK. 5. Lars Vendelbo, TMSK.

Formel Yamaha – 24 deltagere
Det ser ud til, at der er kommet rigtig godt gang i Formel Yamaha klassen. I Søndersø var der 24 til start, og der blev kørt rigtig godt race – måske det var noget for nogle af de betrængte Nat. A, Old Boys og Futura kørere – hvis de dropper nogle få løb i Nat. A kan de formentlig køre resten af sæsonen i Formel Yamaha for det de skulle have brugt på dæk…

Søren Zylaw var ret suveræn. Efter en 2. plads i tidtagningen tog han 3 heatsejre og en enkelt 2. plads. De næste 4 pladser blev også ret sikkert besat af Michael Junker, Peder Pedersen, Richard Thøstensen og Dennis Munch. Herefter blev der skiftet noget mere rundt på placeringerne. Det betød også en del, at tidtagningen foregik i regnvejr, mens heatene blev kørt i tørvejr. Christian Hansen satte f.eks. tiden med 4/10 til nr. 2 – men i løbet måtte han nøjes med en 13. plads.

Her er top 5 i Formel Yamaha

1. Søren Zylaw, VKK. 2. Michael Junker, GGK. 3. Peder Pedersen, VKK. 4. Richard Thøstensen, GGK. 5. Dennis Munch, AAGKK.

Futura – 22 / 19 deltagere
Futura-feltet var også pænt stort, og her var frustrationerne over de bløde dæk også store. De hurtigste Futuraer var kun ca. 1 sek. langsommere end de hurtigste Nat. A. Især om lørdagen var der mange uheld og sammenstød – der blev kaldt kørere til stregen i alle 4 heat! Michael Hansen blev 5’er på tiden men vandt alle 4 heat suverænt. Ellers var der stor spredning på placeringerne på grund af de mange afkørsler. Tina B. Jørgensen, som var flyvende i Vojens var en af dem, der røg af banen flere gange. Hun fik dog også vist at man godt kan overhale i Søndersø, da hun i sidste heat om lørdagen kørte sig fra bagest i feltet til en 3. plads.

Her er lørdagens top 5:

1. Michael Hansen, SKK
2. Dennis Knudsen, GGK
3. Lasse R. Petersen, GGK
4. René Jepsen, SKK
5. Peter Dyhr, GGK

Om søndagen gik det lidt bedre, med færre afkørsler. Det gav en ret stabil top 5, som du kan se herunder.

1. Tina B. Jørgensen, SKK. 2. Michael Hansen, SKK. 3. Jan Andreasen, MKK. 4. Dennis Ladefoged, MKK. 5. Kurt Poulsen, SKK.

Næste store danske løb er DM i National A og Old Boys
Løbet køres på Københavns Gokartbane den 4. og 5. juni. Det bliver interessant at se, hvor mange der har råd til at deltage – der er ihvertfald stor risiko for, at der kommer meget få deltagere fra Jylland og Fyn!