Johan Jokinen bedste dansker i Italien

Johan Jokinen, Michael K. Christensen, Marco Sørensen, Nikolaj Bøllingtoft og Joachim Stephansen var de danske deltagere i 3. afdeling af Italian Open Masters, som blev kørt på den svære bane, La Conga, i Syditalien. Jokinen startede dårligst men sluttede bedst – med en 11. plads. Sørensen og Stephansen nåede ikke med i finalen.

Efter en problematisk tidtagning, der sluttede med en 26. plads, kørte Johan Jokinen sig flot op til en 7. plads og en 3. plads i de to kval. heats. I finalen var der et stort sammenstød, som også gik ud over Jokinen. Han fik dog alligevel kørt sig op til en 11. plads, og kunne indkassere de første 5 point i det samlede italienske mesterskab.

Michael Christensen er fortsat den bedst placerede dansker i det samlede italienske mesterskab – med en 9. plads. I dagens finale blev det til en 20. plads – han var ellers også med længere fremme inden sammenstødet, som også berørte ham.

Marco Sørensen kunne ikke få fart i karten på den krævende bane i det syditalienske. Med 6,5 kg. overvægt er det også svære odds på en bane, der kræver så meget motorkraft. Det nordjyske racingteam er da også begyndt at kigge fremad mod ICA, hvor Gandolfi Racing har tilbudt at fortsætte samarbejdet efter sidste afdeling af det italienske mesterskab. Marco ligger på en samlet 11. plads.

Nikolaj Bøllingtoft startede med en 14. plads i tidtagningen, men kørte sig frem til en 6. og en 7. plads i kval. heatene. Det gav direkte adgang til finalen, hvor det blev til en 15. plads.

Joachim Stephansen kom aldrig rigtig i gang, og nåede heller ikke med i finalen.

Her er overblikket over danskernes resultater.

ICA JTidKv1Kv2Finale
Johan Jokinen267311
Marco Sørensen182727
Michael K. Christensen15151020
Formula A
Nikolaj Bøllingtoft146715
Joachim Stephansen232113


Du kan se alle resultater på federkarting.it

Scroll til toppen