Christian Lundgaard på podiet til første afdeling af WSK Champions cup

2016’s første WSK-løb og første afdeling af WSK Champions Cup blev kørt på regnvåde Adria i Norditalien. Egentligt var det Nicklas Nielsen der kom godt fra start i OK-klassen, men det skulle vise sig, at det var rookien Christian Lundgaard, der kom stærkt igen efter en knapt så vellykket tidtagning og sikrede sig en podieplacering.

OKJ – 3 danske deltagere

67 deltagere stillede op i OKJ-klassen, deriblandt var danskerne Noah Watt og Frederik Vesti, som tidligere har deltaget i WSK-serien. For den 3. danske deltager, Magnus Kriklywi, var det hans første internationale løb, da han først fylder 13 i 2016. På trods af den internationale debut placerede Kriklywi sig på en flot 28. plads ud af de 67 deltagere i tidtagningen. Frederik Vesti kom på en samlet 19. plads mens Noah Watt endte på en samlet 32. plads.

I heatene manglede Kriklywi lidt fart og havde svært ved at holde sin startplaceringer, han sluttede derfor sine 3 første heats på henholdsvis 13., 17. og 20. pladsen. I sit sidste heat fik Magnus en 10 sekunders straf fordi hans frontspoiler faldt ned. Frederik Vesti sluttede sine heats på 9., 7., 6. og 3. pladsen. I sit andet heat havde Noah Watt en kaotisk start, hvor konkurrenterne foran bremsede pludseligt op, hvilket resulterede i, at Noahs frontspoiler faldt ned, og dette medførte en diskvalificering. I de tre resterende heats sluttede Noah som 10, 13 og 8.

Frederik Vesti startede som P7 på en regnvåd bane i prefinale A. Han kom godt fra start med overhalinger på 2. og 3. omgang. Han sluttede prefinalen på en 4. plads med et godt forspring ned til 6. pladsen. I prefinale B var banen stadig våd og Noah skulle starte fra en 17.plads. Allerede efter 5 omgange havde Noah indhentet 7 placeringer, efter også at have fået en god start. Noah sluttede på 9. pladsen. Magnus Kriklywi startede på 26. plads og sluttede som nummer 18, hvilket desværre ikke var nok til at kvalificere sig til finalen.

Noah Watt og Frederik Vesti var videre til finalen, som også blev kørt i regnvejr. Finalen sluttede desværre brat for Frederik Vesti, som i starten ramte en konkurrent der snurrede rundt foran ham og han kunne dermed ikke køre videre. Noah havde igen en uheldig start, hvor frontspoileren faldt ned. Selvom Noah kørte sig ni placeringer op fra en 19. til en 10. plads, sluttede han finalen som nummer 18 efter en 10 sekunders straf.

OK – 3 danske deltagere

OK feltet var knap så stort med blot 38 deltagere. 3 danskere stillede op i OK-klassen, og Nicklas Nielsen kom rigtig godt fra start med en samlet 3. plads i tidtagningen, for Christian Lundgaard, som lige er rykket op fra junior-klassen, gik tidtagningen knapt så godt og endte med en samlet 17. plads. Philip Lindberg kom på en samlet 30. plads.

I de 2 indledende heats havde Lundgaard dog fundet farten igen og kørte sig 4 og 6 pladser op igennem feltet. Nielsen sluttede på P3 i begge sine heats. Philip Lindberg kom på en 25. plads i begge sine heats.

I prefinale A kørte Lundgaard sig igen 4 placeringer op og sluttede på 1. pladsen, mens Nicklas rykkede en plads ned og endte på 3. pladsen, på trods af hurtige sektortider samt prefinalens hurtigste omgangstid. I prefinale B kørte Philip Lindberg sig 3 pladser frem i feltet og endte på en 16. plads.

Alle tre danskere var med i finalen. Forrest i feltet var Christian på en 2. plads, mens Nicklas startede på en 6. plads og Philip 31. Christian fik en god start og indtog 1. pladsen efter første omgang. Efter en kamp med Logan Sergant ryger Christian tilbage på 2. pladsen, hvorefter han på 6. omgang igen bliver overhalet. Christian holdt 3. pladsen resten af finalen og sikrede sig derved en podieplacering. Nicklas startede på en 6. plads, som han også holdt på resten af finalen. Philip Lindberg startede på en 31. plads og kørte sig 6 placeringer op på en afsluttende 25. plads.

Scroll til toppen