Danmarksmesterskab 2008

Mikkel Mac Jensen og Michael K. Christensen blev de første DIF Danmarksmestre i henholdsvis KF2 og KZ2. Nicolaj Møller Madsen vandt DASU Mesterskabet i KF3 og har nu vundet de to største Danske titler i 2008.

Efter en 3. plads i Dansk Super Kart 2008, fik Mikkel Mac nu lov at stå øverst på skamlen til Danmarksmesterskabet (arkivfoto).

KF2 – 31 deltagere
Det var ellers KF2 debutanten Michelle Gatting, der startede med at placere sig i pole position, da hun vandt tidtagningen foran Dear Schilling og Mikkel Mac. Super Kart vinderen Bo Sørensen havde en uheldig tidtagning, da han ramte et dæk, der var blevet skubbet ud på banen – han fik en del knubs og en bukket ramme, men klarede alligevel en 6. plads. Nr. 4 og 5 i tidtagningen blev Jonas Sunke og Jacob Nørtoft.

Efter de to kvalifikationsheats var rækkefølgen i top 5: Dear Schilling, Bo Sørensen, Jonas Sunke, Patrick B. Hansen og Nick Madsen. Mikkel Mac var blevet nr. 2 i sit ene kval. heat, men måtte nøjes med en 22. plads i andet kval. heat (så vidt jeg husker på grund af undervægt) og måtte derfor nøjes med en 19. plads efter kval. heatene.

Michelle Gatting havde fået sort flag i det ene kval. heat, efter en nærkamp med Jacob Nørtoft, som i samme forbindelse også var af banen, og sluttede langt nede. Michelle sluttede kval. heatene som nr. 22 mens Jacob var nr. 26.

De to forreste blev diskvalificeret efter prefinalen
Efter prefinalen var det stadig Dear Schilling og Bo Sørensen, der var klar til at starte i forreste startrække. Begge kørere havde dog haft deres motorer til teknisk kontrol efter prefinalen, og begge motorer blev dømt ulovlige på grund af at koblingerne ikke overholdt de nyeste retningslinier. Denne kendelse affødte en meget lang diskussion mellem de involverede og DASU officials, da der ikke var enighed om fortolkning af regler og målinger.

Mens denne diskussion stod på hold de øvrige 29 kørere på gridden og ventede på, at finalen kunne blive sat i gang – der var faktisk kun 28, der ventede da en enkelt kører var kommet til gridden efter porten var blevet lukket, og han kunne derfor ikke deltage selvom der gik omkring en time inden finalen blev sat i gang.

Man kan undre sig over den langvarige diskussion, da en KF3 kører var blevet udelukket for dagen på samme baggrund tidligere på dagen. Så vidt jeg kunne forstå, var der nogle forhold, der var anderledes i KF2 situationen, som gjorde at man ønskede at være helt sikker på, der ikke blev begået procedurefejl.

Dramatisk finale
Da finalen endelig gik i gang, var det uden Dear Schilling og Bo Sørensen. Der blev kæmpet indædt om alle pladser på banen, og midt i heatet blev spændingen forøget ved at en official, der var ved at rydde op i parc fermé tømte et kar med vand, så vandet løb ud på banen, og lavede en tynd men meget glat stribe lige i svinget ved ryttergården.

På det tidspunkt var der stor afstand mellem de forreste 5 kørere. Mikkel Mac lå nr. 1, Jacob Nørtoft nr. 2 og Jelan Nielsen nr. 3. I løbet af to omgange, hvor kørerne var ved at køre af banen i det våde sving, blev Jelan indhentet, og overhalet – først af Jonas Sunke og derefter også af Michael Sørensen. Det er selvfølgelig svært at vide om Jelan var blevet hentet uanset om han var blevet distraheret af vandet eller ej – men det var ihvertfald med til at han satte et stort forspring over styr.

Dramatikken i finalen kan også ses af, at kun de tre forreste i finalen også var i top 10 i prefinalen (som hhv. nr. 5, 10 og 6), mens de øvrige, der var  i top 10 i prefinalen enten var diskvalificeret, kørt af eller udgået (Dear Schilling, Bo Sørensen, Patrick B. Hansen, Toke Christensen, Jakob B. Sørensen, Rasmus Bastkjær og Nick Madsen).

Top 5 i KF2 Danmarksmesterskabet blev

1. Mikkel Mac Jensen, Tony Kart / Vortex
2. Jacob Nørtoft, Maranello / Vortex
3. Jonas Sunke, Gillard
4. Michael Sørensen, Maranello / Maxter
5. Jelan Nielsen, Birel

KZ2 – 34 deltagere
Der var lagt op til endnu et meget spændende race i KZ2, som for første gang også kunne køre om det officielle DIF Danmarksmesterskab – med en lang række kørere, der endnu engang skulle forsøge at sætte Mr. KZ2 – Henrik Lilja – på plads.

Michael K. Christensen havde igen skiftet Formel BMW raceren ud med en KZ2 kart, Andreas Fasberg havde kørt rigtig stærkt i træningerne op til søndagens DM-løb. Michael Ringstrøm og Morten D. Jensen så ud til at være meget opsatte på at revanchere sig på Klimaks Racings hjemmebane, efter en skidt weekend til Super Kart i Grindsted.


Michael K. Christensen havde igen skiftet Formel BMW raceren ud med en KZ2 kart. Foto: Jan Saltoft

Michael Bo Andersen, der ikke deltog i Super Kart i Grindsted var med igen og Frederik Høyrup Hansen kom til Roskilde efter at have vundet sidste afdeling af Jysk/Fynsk Mesterskab mens den samlede JFM vinder Jan Christensen var meget opsat på at få sin første top 10 placering i Roskilde.

– bare for at nævne nogle af de mest oplagte favoritter til DM titlen i Roskilde.

Favoritter i top efter tidtagningen
Det blev Andreas Fasberg, der satte tiden. Efter ham kom Frederik H. Hansen, Martin K. Mortensen, Michael K. Christensen, Morten D. Jensen, Henrik Lilja, Michael Ringstrøm, Michael Bo Andersen, Mathias Lehrmann og den eneste udenlandske kører i top 10 – Tobbe Nilsson.

Efter de to kvalifikationsheats var det lykkedes for JFM mesteren Jan Christensen at komme i top 10, og Mr. KZ2 holdt igen forrest – rækkefølgen var: Henrik Lilja, Andreas Fasberg, Frederik H. Hansen, Michael K. Christensen, Mathias Lehrmann, Jan Christensen, Thomas Dam, Andreas Forss, Tobbe Nilsson og Kenneth Hansen.

Motorhavari satte Lilja ud af spillet
Henrik Lilja blev desværre ramt af et motorhavari i prefinalen, og måtte derfor starte som nr. 32 i finalen. Selvom han kørte godt til, nåede han ‘kun’ op på 9. pladsen.

I stedet var det Michael K. Christensen, som var blevet nr. 2 i prefinalen, der fik en kanonstart og hurtigt fik skabt hul til forfølgerne. Andreas Fasberg, der vandt prefinalen, fik en skidt start og måtte bruge for lang tid på at kæmpe sig op på 2. pladsen, så selvom han kørte de hurtigste tider i finalen, var det ikke nok til at indhente Michael, der kunne køre en flot sejr hjem.

Efter Andreas var det en rigtig stærkt kørende Mathias Lehrmann, der havde kørt meget stabilt hele weekenden, og nu var avanceret fra sin startplacering som nr. 5 til en 3. plads. Efter Mathias kom Martin K. Mortensen, som også havde gjort det godt hele weekenden. Den sidste i top 5 var Jan Christensen, som endelig fik forbedret sin ‘track record’ i Roskilde.

Frederik H. Hansen og Michael Ringstrøm havde et sammenstød i kampen om 3-4 pladsen, så de begge røg langt ned i rækkerne, og sluttede som nr. 17 og 18.

Danmarksmesterskabet for KZ2
1. Michael K. Christensen, Gillard
2. Andreas Fasberg, Zanardi / Maxter
3. Mathias Lehrmann, Birel / TM
4. Martin K. Mortensen, Zanardi / TM
5. Jan Christensen, Top Kart / TM

Dasu Mesterskab for KF3 – 19 deltagere
DIF’s regler bestemmer, at der ikke kan køres om officielt Dansk Mesterskab i KF3, hvorfor dette DM står for Dasu Mesterskab. Den detalje tror jeg de 19 kørere var ret ligeglade med, for der blev gået til stålet som var det en VM-titel det gjaldt.


Nicolaj har igen i år været suveræn på de Danske baner, og var meget tæt på det helt store internationale resultat til EM, hvor han satte tiden og så ud til at skulle slutte på podiet – inden et uheld i prefinalen ødelagde den chance, så han sluttede som nr. 9. Foto: Nicolaj.eu

Efter at Michelle Gatting og Patrick B. Hansen har gjort Jacob Nørtoft selskab i KF2, var der blevet en smule mere plads i de forreste rækker. Nicolaj Møller Madsen gjorde rent bord og vandt tidtagning og samtlige 4 heats, og kunne dermed hjemtage endnu en suveræn DM titel.

I tidtagningen blev det Thomas Krebs, Andreas S. Hansen, Jakob Kristensen og Kalle Andersen, der fulgte efter Nicolaj Møller Madsen i top 5. Lars Sørensen kom ind som nr. 5, men efter en kontrol af motoren blev koblingen kendt ulovlig, og han blev udelukket for deltagelse i resten af løbet.

Igennem hele dagens løb var 2. og 3. pladsen en kamp mellem Thomas Krebs og Andreas S. Hansen, der trak sig ud af den kamp som vinder. Jakob Kristensen blev 4’er i første kval. heat, men var derefter plaget af uheld resten af dagen, og sluttede som nr. 18. Kalle Andersen startede med en 17. plads i 1. kval. heat og en 5. plads i 2. kval. heat – derefter gik det også skidt for ham, og han sluttede som nr. 12.

I stedet var det Jonas Hansen og Christian Sørensen, der fik kørt sig godt frem i feltet og sluttede som nr. 4 og 5.

Top 5 i Dasu Mesterskabet for KF3

1. Nicolaj Møller Madsen, Tony Kart / Vortex
2. Andreas S. Hansen, Intrepid
3. Thomas Krebs, Maranello / XTR
4. Jonas Hansen, Maranello / TM
5. Christian Sørensen, RedSpeed

Du kan se resultater og billeder på hedelands-motorklub.dk

Scroll til toppen