Dansk top 3 i Tysk Mesterskab

Nicolaj Møller Madsen, Michelle Gatting og Bo Sørensen ligger nu nummer 1, 2 og 3 i det samlede Tyske Mesterskab efter 2. runde i Wackersdorf.

Her er Nicolaj Møller Madsen og Michelle Gatting ved siden af hinanden i en start ved 1. afdeling af Tysk Mesterskab i Oschersleben. Foto: Kartsport.de.

2. afdeling af det Tyske Mesterskab blev kørt på banen i Wackersdorf den 29-30. maj, og endnu engang var det et løb som de Danske kørere satte sit tydelige præg på.

I tidtagningen var Michelle Gatting hurtigste Dansker på en 4. plads, mens Bo Sørensen og Nicolaj Møller Madsen fulgte efter som nr. 6 og 8. Thomas Krebs, Dear Schilling, Jacob Nørtoft og Thomas Fjordbach havde ikke helt fundet farten, og kom ind som nr. 17, 20, 21 og 29.

Efter de indledende heats lå Michelle, Bo og Nicolaj nr. 3, 4 og 5, mens Dear Schilling var kommet op som nr. 10. De øvrige var stadig på sekundære placeringer.

Nicolaj Møller Madsen vandt sprinten foran Bo Sørensen – og med Dear Schilling på 3. pladsen – mens Michelle Gatting var kommet i infight med Måns Grenhagen – med det resultat, at de begge måtte en tur af banen og Michelle måtte ned på en 25. plads – og dermed et svært udgangspunkt for finalen.

I finalen kom Nicolaj Møller Madsen igen først over stregen. Bo Sørensen måtte desværre se sig slået af Ricardo Negro, da han kom i mål som 3er og Dear Schilling måtte bytte den flotte 3. plads fra sprinten med en 14. plads. Michelle fik kørt sig flot frem i feltet, men kunne ikke nå længere op end til 7. pladsen.

Efter de flotte Danske resultater er top 3 i det samlede mesterskab nu en ren Dansk affære – ikke så ringe endda 🙂

Her er finalens top 5, samt de øvrige danske finale resultater i DKM

1. Nicolaj Møller Madsen, DK, Energy/TM
2. Ricardo Negro, D, DR Kart / Parilla
3. Bo Sørensen, DK, Tony / Vortex
4. Mario Farnbacher, D, Tony / Vortex
5. Måns Grenhagen, S, Energy / TM

7. Michelle Gatting, DK, Maddox / Maxter
9. Thomas Krebs, DK, Maranello / Parilla
14. Dear Schilling, DK, Mach1 / Vortex
17. Jacob Nørtoft, DK, CRG / Vortex
24. Thomas Fjordbach, DK, FA Kart / Vortex

Den samlede stilling i DKM (KF2) efter 2. afdeling er som følger

1. Nicolaj Møller Madsen, 75 point
2. Michelle Gatting, 42 point
3. Bo Sørensen, 36 point
4. Måns Grenhagen, 34 point
5. Ricardo Negro, 33 point

10. Thomas Krebs, 17 point
11. Dear Schilling, 15 point
17. Jacob Nørtoft, 5 point

Lars Sørensen på podiet i DCKM (KF2)

Efter en ret frustrerende start på 2009 sæsonen med en del uheld og andre problemer havde Lars Sørensen allieret sig med Gert Munkholm til 2. afdeling af Tysk Mesterskab. Det skulle vise sig at være en rigtig god beslutning, da Lars var blandt de hurtigtste fra start til slut – og denne gang også fik en velfortjent 3. plads med hjem.


Det gav bonus for Lars Sørensen, at få Gert Munkholm med som chefmekaniker til Tysk Mesterskab. Foto: kartsport.de

Banen var hård ved dækkene, så chefmekaniker Munkholm vinkede Lars ind efter 5 omgange, hvor han lå til en 3. plads. Inden tidtagningen var slut, var der kommet 3 kørere foran, så det blev til en 6. plads. I de indledende heats kørte Lars to 2. pladser hjem, og kunne derfor starter 2er i sprinten. Her havde han en intens kamp med en konkurrent, der endte med at Lars måtte en tur af banen og sluttede derfor sprinten på en 16. plads.

I finalen fik Lars kørt sig rigtig godt frem igen, og kunne slutte dagen med en velfortjent 3. plads. Lars ligger nu nr. 10 i den samlede DCKM stilling.

Christian Sørensen bedste Dansker i KF3 – DJKM

Christian Sørensen både startede og sluttede bedst blandt de 5 Danske deltagere i KF3. I tidtagningen blev det til en 6. plads for Christian mens Philip Orcic, Kean Kristensen, Nicolas Beer og Patrick Jensen blev nr. 11, 24, 25 og 31.

Det første kval. heat startede med at de to førende kørere – Nyck De Vries og Carlos Sainz Jr. stødte sammen, hvorefter en masse andre kørte sammen – heriblandt Nicolas Beer, der var så uheldig at forstuve foden, så han ikke kunne deltage i resten af løbet.

Christian kom igennem de indledende heats på en lidt skuffende 12. plads, og i sprinten havde han en del nærkampe, og kørte over målstregen som 14er. Efter heatet blev han tildelt en tidstraf for sin del af nærkampene, så resultatet af sprinten blev en 22. plads – nu var det altså op ad bakke i finalen for Christian Sørensen.

Det lykkedes dog Christian at få kørt en rigtig god finale, som han sluttede som 5er. Med det resultat indtager han nu en 8. plads i det samlede resultat med 21 point på kontoen. Nyck De Vries har lagt sig suverænt i spidsen af mesterskabet med 80 point, men de øvrige i toppen er stadig inden for rækkevidde, så der er masser at køre for i de kommende afdelinger af det Tyske Mesterskab.


Christian Sørensen ligger nu på en samlet 8. plads i det Tyske Junior Mesterskab. Foto: kartsport.de
Her er top 5 og de Danske finaleresultater

1. Nyck De Vries, NL, Zanardi / Parilla
2. Carlos Sainz Jr., E, Tony / Vortex
3. Peter Hoevenaars, NL, Zanardi / Maxter
4. Luca Stolz, B, Tony / Maxter
5. Christian Sørensen, DK, Tony / Vortex

10. Philip Oric, DK, Mach1 / Vortex
15. Kean Kristensen, DK, CRG / TM
32. Patrick Jensen, Energy / TM

Den samlede stilling i toppen af DJKM er som følger

1. Nyck De Vries, 80 point
2. Luca Stolz, 33 point
3. Carlos Sainz Jr., 30 point
4. Peter Hoevenaars, 30 point
5. Ricardo Agostini, 28 point
6. Jeffrey Schmidt, 26 point
7. Hendrik Grapp, 24 point
8. Christian Sørensen, 21 point
9. Marc-Aurel Coleselli, 19 point
10. Lucas Wolf, 19 point

Næste afdeling af det Tyske Mesterskab køres den 3-7. juli i Ampfing. Du kan se alle resultater og flere informationer på kartsport.de.

Scroll til toppen