Dansk vinder af international Mini Rok finale

Jannick Flygenring havde fået et wild card til deltagelse i den internationale Mini Rok finale på South Garda. Efter en 3. plads i tidtagningen vandt han finalen i flot stil. Der var 5 danske kørere med til finalen, der blev kørt den 12-15. oktober.

Her er Jannick (nr. 4) foran konkurrenterne.

Af Jimmy Pedersen, Dansk Karting Center

Den internationale ROK finale blev afviklet på South Garda Karting i dagene 12. til den 15 Oktober, med næsten 150 kørere. I dette års ROK CUP finale deltog Jannick Flygenring i Mini ROK sammen med 4 øvrige kørere fra danmark. Ud over Jannick var deltagerne Danny Andersen der har vundet den danske del at ROK CUPPEN, Michael Hansen, Morten Christensen samt Michael Sørensen der deltog på et Wild Card i Super ROK.

Under den frie træning gik det fint for alle, selvom der blev kæmpet med opsætning af karten på grund af det store greb der var i banen på grund af varmen og de bløde dæk. Men det var ens for alle selv kørerne fra de lande hvor de typisk har meget greb i banen kæmpede bravt for at få deres kart til at køre som den skulle.
Træningstiderne var fine og gav løfter om et fine resultater.

I ROK klassen var der 96 deltagere fra hele verden, så kampen var hård om de 34 pladser i Finalen.
Reglerne i ROK finalen er således at de hurtigste 28 kvalificerer sif direkte til finalen. De følgende 34 kører om de sidste 6 pladser i finalen i et second chance heat. De resterede 28 der ikke kvalificerer sig til finalen kører Vroom Cup.
Ingen nåede desværre finalen, Danny Andersen og Michael Hansen blev begge kørt af et par gange og i det hæsblæsende tempo der blev kørt med, var det en uoverkommelig opgave at hente det tabte hjem igen.
Morten Christensen som også havde været uheldig et par gange på det nærmeste at blive kørt af i svinget efter den korte langside og skubbet ud i det løse dæk smulder, og mistede en del placeringer, bed tænderne sammen og kæmpede flot, kvalificerede sig til Vroom cuppen med en startplacering som nummer 10, rigtig flot kæmpet. Morten startede flot og kørte hurtigere end han nogenside har gjort tidligere, indtil et par stykker på det nærmeste kørte hen over ham, og det blev kun til en placering i den sidste trediedel af feltet, ærgeligt fordi Morten kæmpede virkelig flot. Det er første gang jeg har set at der er lavet dækmærker efter hjulspin på kædeskærmen.
Michael Sørensen der i kvalifikationen kørte hurtigere og hurtigere for hvert heat, valgte at konsultere Dellorto da han mente at der var mulighed for hente meget mere ud af motoren med en bedre dysning af karburatoren, desværre viste det sig at de også i hans tilfælde tog fejl af vejret, så i stedet for at få mere effekt, skete der det modsatte og han røg fra en 5 plads ned bagest i feltet og valgte at køre ud for ikke at skade motoren.

Efter fantastisk kørsel under træningen blev det kun til en startplacering som nummer 3 for Jannick Flygenring. Denne placering varede dog kun til kort efter starten, hvor Jannick straks gik til angreb og overhalede de 2 forankørende ved frækt at gå på indersiden og udbremse dem begge efter den meget hurtige langside hvorefter han viste at han kan køre konstat og øgede omgang for omgang forspringet og vandt præfinalen overlegent.

I finalen trak Jannick hurtigt fra forfølgerne og lå I front et par omgange, men på grund af varmen var der blevet ændret på karburatoren, da mekanikerne sammen med Dellorto mente at blandingen var for fed til det varme vejr. Nu kom så regningen, da motoren blev rigtig varm viste det sig at blandingen i karburatoren var for mager når den kørte med topomdrejninger, og han røg ned på en fjerdeplads, men som vi kender Jannick kæmpede han til det sidste. Jannick fandt hurtigt ud af at han ved at begrænse lufttilførslen med hånden kunne få motoren til at trække som den skulle. Omgangen efter overhaledehan igen de forreste og holdt føringen til målstregen uden egentlig at være presset. Så man kan sige at Jannick vandt med kun en hånd på rattet (Fænoment betød dog kun noget på den meget lange langside).

Jublen fra publikum var fantastisk og ville ingen ende tage da han stod på sejrs skamlen.

Ud over æren og en kæmpe pokal, vandt Jannick en Mini Rok Motor og et gavekort fra Vortex på ? 800,-, samt en tur til Macao d. 15. til 17 december, hvor han sammen med de øvrige vindere i ROK Cuppen, skal deltage i den sidste afdeling af AKOC 2006 Championship.

At der blev lagt mærke til Jannick er der ingen tvivl om, både Fore og Ardigo var nogen af de første til at lykønske og ønske ham alt godt i fremtiden.

Jannik har nu været på internationalt fjernsyn, er fotograferet og interviewet til alle betydende karting blade, så ingen tvivl om at hans navn vil stå printet i manges bevidsthed verden over i rigtig lang tid.

Fælles for alle var at de gjorde en rigtig flot figur, og med mere træning på bløde dæk og træning på baner med enormt greb, er vi sikre på at det næste år kan blive til meget mere.

Alle var eninge om at det var et fantastisk arrangement, hvor man lærte rigtig meget om hvordan det er at køre internationalt, hvor hastighederne er langt højere end på vore hjemlige bredde grader.