DM Revanche / Vega Trophy 2006

Specielt i 2006 vil DM Revanchen blive husket som Vega Trophy. Meget stor forskel på Vega regndækkene satte et ærgerligt præg på et ellers udmærket løb, hvor Futura klassen havde flest deltagere, efterfulgt af ICA Junior.

Her er det et af de mange tætte opgør i ICA Junior klassen, hvor 8 af de 27 deltagere var fra Norge, Sverige og Finland. Foto: Stephanie Gatting.

Som sædvanlig bød DM Revanchen på blandet vejr. Både lørdag og søndag måtte regndækkene frem i alle klasser. I klasserne ICA Junior, ICA og ICC var der parc ferme dæk, men det gjaldt kun for slicks, så kørerne måtte selv levere regndæk. En del af de kørere, som havde deltaget i løb i Italien havde fundet ud af, at Vega til nogle løb syd for grænsen havde leveret dæk i en højere kvalitet end standard dækkene, og havde sikret sig ekstra sæt af den gode kvalitet.

Disse dæk var tilsyneladende ca. 1 sek. hurtigere per omgang end de standard dæk andre kørere måtte nøjes med. Det gav rigtig mange frustrationer hos de kørere, der ikke havde sikret sig de bedre dæk – og en ekstra høj pris for de som fik købt de gode dæk til overpris (ca. 3.500 kr. for et sæt) ved løbet.

Det skal understreges, at der ikke var tale om ulovlige dæk, så den eneste “synder” i dette spil er Vega, der ikke burde producere så forskellige dæk under samme homolgering. Forklaringen er formentlig, at dækkene er blevet produceret specielt til løb med frit dækvalg, hvor Vega åbenbart har haft brug for at levere dæk der var hurtigere end standarden.

Heldigvis blev ingen af finalerne kørt på regndæk, men det var meget tydeligt, at der blev byttet meget rundt på placeringerne i felterne når det skiftede fra regn til tørvejr. Desværre må konsekvensen være, at regndækkene også bør være fra parc ferme til næste års DM Revanche (det store spørgsmål er så, hvor pladsen skal komme fra…). 

I ICA Junior viste Kevin Magnussen fra starten af løbet, at hans sejr i både DM og NEZ mesterskabet ikke var tilfældigt – og at han ikke havde tænkt sig at give konkurrenterne plads på hjemmebanen i København. Kun en punktering i søndagens finale forhindrede ham i at gøre rent bord endnu engang.

For en gangs skyld var Formel Junior klassen ikke den største – det var Futura klassen, hvor Tina B. Jørgensen havde disponeret både dæk og kræfter helt rigtigt, så hun kunne sætte konkurrenterne til vægs, og endnu engang stille sig øverst på podiet.

Bortset fra problemet med regndækkene var det en rigtig god løbsweekend, hvor der var usædvanligt få sammenstød og problemer.

Her er de samlede resultater af weekendens løb

Formel Junior – 25 deltagere
1. Andreas S. Hansen, KKK, Intrepid
2. Jonas Hansen, SKK, DINO
3. Nicolas Beer, KKK, Alonso
4. Frederik Jensen, Birel
5. Christian Sørensen, GGK, Kosmic
Se alle resultater i Formel Junior


Her er det Andreas S. Hansen (163) og Nicolas Beer (27) i forreste række i et Formel Junior heat. Foto: Stephanie Gatting.

ICA Junior – 27 deltagere
1. Thomas Eidjord, Norge, Tony Kart
2. Dear Schilling, LUG, Zanardi
3. Dennis Lind, LUG, CRG
4. Jacob Nørtoft, KKK, CRG
5. Bo Sørensen, GGK, Kosmic
Se alle resultater i ICA Junior

ICA – 23 deltagere
1. Julian Mengers, TMSK, Gillard
2. Jelan E. Nielsen, LUG, Birel
3. Marc Hansen, SKK, Tony Kart
4. Jan Christensen, VKK, Alonso
5. Rune Christensen, KKK, Gillard
Se alle resultater i ICA


Vibe Smed (5)var med fremme i ICA – her sammen med Kevin Munkholm (11). En af de positive overraskelser var Jelan E. Nielsen, der ikke har kørt ret meget i år. Han havde virkelig fart i karten på hjemmebanen i København. Foto: Stephanie Gatting.

ICC – 15 deltagere
1. Henrik Lilja, LUG, Zanardi
2. Michael Bo Andersen, HM, Top Kart
3. Johan Amtner, Sverige, Swiss
4. Mikael Eklund, Sverige, Top Kart
5. Jonas Willadsen, LUG, Zanardi
Se alle resultater i ICC

Pop 2 – 12 deltagere
1. Nanna Gøtche, LUG, Tony Kart
2. Filip Vasiljevic, HM, Intrepid
3. Martin Milving, LUG, Zanardi
4. Patrick Eghøj, RGKK, PCR
5. Casper Knudsen, HM, Intrepid
Se alle resultater i Pop 2

Pop 1 – 19 deltagere
1. Nick Madsen, HGK, Tony Kart
2. Niklas V. Olsen, KKK, CRG
3. Mike S. Hansen, SKK, Birel
4. Mathias Lehrmann, SKK, Tony Kart
5. Mathias Winther, HM, Tony Kart
Se alle resultater i Pop 1


Her er det Nick Madsen (32) og Mathias Lehrmann (9) forrest i Pop 1. Foto: Stephanie Gatting.

Futura – 28 deltagere
1. Tina B. Jørgensen, SKK, DINO
2. Allan Olsen, HM, Intrepid
3. Jerry T. Petersen, HGK, ALL Kart
4. Kenneth Borgen, SKK, DINO
5. Torben Hansen, HM, DC-ONE
Se alle resultater i Futura

Se alle resultater fra både lørdag og søndag

Scroll til toppen