Danske top resultater til WSK

Foto: Kartcom.com/KSP.fr

Det har været en sensationel dag set med danske “karting-briller”. For anden weekend i træk dominerer de danske kartingkørere ved verdens hårdeste kartingserie WSK. Nicklas Nielsen vandt dagens KF finale foran Karol Basz og den danske rookie Casper Røes. I KFJ kæmpede Christian Lundgaard alt hvad han havde lært, og efter et avancement på 25 pladser i finalen kunne han sikre sig andenpladsen i det samlede WSK Champions Cup-mesterskab.

Danskerne har været så langt fremme i skoene, at den australske kommentator måtte spørge “hvad er der i vandet i Danmark?” Men, hvis det dog bare havde været så lyserødt og nemt. Dagens enormt flotte resultater er resultatet af HÅRDT arbejde, samt en hel del op- og nedture for de danske drenge. Ud af de i alt 110 kørere har 6 danskere deltaget.

KF JUNIOR – 50 kørere, 3 danskere

Både til seriens første og anden afdeling har Christian Lundgaard vist sig at være den helt store favoritter. Han har været dominerende fra start til slut – og trods for modgang i dagens prefinale, så formåede han at holde kampgejsten oppe og sikre sig selv et flot resultat. Christian fik i prefinalen problemer med tændrørshætten, og sluttede 16’er. Dermed startede han finalen bagerst. En finale der i øvrigt blev afbrudt efter ca. 9 omgange p.g.a endnu en regnbyge. Da finalen var overstået havde Lundgaard avanceret 25 placeringer i feltet – og sluttede samlet på en 6. plads. Efterfølgende er Davide Lombardo blevet straffet, hvilket rykker Lundgaard op på 5. pladsen. Samlet set ender han med en 2. plads i WSK Champions Cup.

De to internationale “rookier” Noah Watt og Frederik Vesti har også begge fået sat deres præg på de to første WSK afdelinger.

KF – 24 kørere, 2 danskere

Nicklas Nielsen førte dagens KF-finale fra start til slut. Han havde en perfekt løbsweekend i La Conca hvor alle ting øjensynligt spillede op i en højere enhed. Nielsen kunne lørdag fejre sin 18 års fødselsdag, og søndag kunne han så sikre sig selv den bedste fødselsdagsgave, nemlig sejren i WSK Champions Cup. KF-rookien, Casper Røes, fik taget stærk revanche fra sidste weekends nedtur! Han kørte en utrolig stærk og meget selvsikker finale. En finale der sikrede ham en podieplacering blandt to af feltets absolut stærkeste kørere – Basz og Nielsen! Samlet set ender han som nr. 4 i WSK Champions Cup.

60 MINI – 32 kørere, 1 dansker

Lucas Sommerlund, der også er “rookie” på international kartingbane, har klaret sig rigtig godt. Han har konstant været placeret omkring den forreste halvdel af feltet – og trods det enorme pres, så har han håndteret det til UG. Han sluttede søndagens WSK-finale af på en 9. plads.

Alle resultater kan findes her.

Scroll til toppen