Danskere til løb syd for grænsen

Så er der igen Danskere i aktion syd for grænsen. Jacob Nørtoft blev nr. 2 ud af 50 KF3 kørere til ADAC Kart Masters Oschersleben, 3 Danskere var til Italian Open Masters i South Garda, og 6 Danskere er i gang med træningen op til 2. afdeling af WSK i Angerville.

Her er Jacob Nørtoft forrest i feltet til ADAC Kart Masters Oschersleben. Han endte som 2’er i løbet. Foto: Kartsport.de.

Jacob Nørtoft deltog i den forløbende weekend i en afdeling af den Tyske Kart serie ADAC Cup i KF3 klassen. Serien er en national serie som åbner op for udenlandske køre med international licens, dog kan disse ikke optjene point i det samlede mesterskab.

Med 50 anmeldte i KF3 var det et velbesøgt løb, så det var med lidt bange anelser Jacob tog derned, da han sidste år end ikke kunne kvalificere sig til finaleheatene i Tysk Kart Mesterskab på samme bane.

Det viste sig dog hurtigt at være bange anelser uden grund. Jacob kørte sig til en 4’er i tidtagningen, 3 i kvalheatene, faldt tilbage til en 7’er i prefinalen, men revancherede sig i finalen og endte som 2’er.

Et rigtigt godt resultat forud for første afdeling af Tysk Mesterskab som skal køres om 14 dage i Kerpen, en serie hvor Jacob håber og efterhånden tror på en topplacering i det samlede mesterskab.

Du kan se deltagerlister, resultater og billeder mm. på kartsport.de

Italian Open Masters 2008
Løbsserien, der gennem mange år har været den absolut hårdeste løbsserie i Europa er i 2008-udgaven skrumpet voldsomt idet de fleste fabriksteams i stedet har valgt at satse på WSK. KF1 klassen er således helt væk fra løbet, som i år har flest deltagere i KF2 – 56 deltagere i South Garda, heraf 3 Danskere. Der var 49 KF3 kørere og 24 KF1 kørere til løbet.

De Danske kørere (alle i KF2) var Martin V. Mortensen, Nikolaj Rasmussen og Allan Guldborg, som alle deltog i løbet for at få mere træning i at køre på baner med godt greb. Konkurrencen i KF2 var hård, og Nikolaj Rasmussen blev bedste Dansker med en placering som nr. 35 efter de 3 kval. heat – 34 gik videre til finalen. Både Nikolaj og Martin deltager også i næste afdeling af Italian Open Masters, som køres den 12-13. april i Jesolo.


Her er Nikolaj Rasmussen (til venstre) og Martin V. Mortensen fra Ingemann Racing til løbet i South Garda.

Du kan se resultater og deltagerlister på fik.it

6 Danskere klar til 2. afdeling af WSK i Angerville
5 af de 6 var også med til første afdeling i La Conga – i KF3 var det Michelle Gatting, Nicolaj Møller Madsen og Kevin Rossel. I KF1 var det Nikolaj Bøllingtoft og Julian Mengers.

Ny kører i den Danske WSK-trup er Lars Sørensen, som også skulle have været med i første afdeling, men ikke kom med på grund af problemer med tilmeldingsprocessen. Denne gang er Lars kommet på listen, og stiller op i KF3 for Savani Competition, som han også kørte Italian Open Masters for i 2007.

Det bliver spændende at se om Michelle kan følge op på den flotte 3. plads fra La Conga, og om de andre Danskere har mere held og fart i Frankrig end de havde i Syditalien.

Du kan se resultater og deltagerlister på wskarting.com

Scroll til toppen