David Walther vinder sidste afdeling af Academy Trophy!

I weekenden d. 3-5 september blev der kørt VM for klasserne KZ, KZ2 og Academy Trophy. I Academy Trophy er David Walther den danske repræsentant. Og David var fuldstændig flyvende! Faktisk blev David Walther den første dansker nogensinde til at vinde en afdeling af Academy Trophy.

Sikker pole position

Allerede fra dag et, viste Walther sit værd og satte pole position i tidtagningen! Det var foran Dion Gowda fra Singapore og polske Maciej Gladyzs, som i øjeblikket fører mesterskabet. Gladyzs skulle minimum køre sig til en 3. plads, for at sikre sig Academy Trophy titlen. For Walther var der lang vej til mesterskabssejren, fra en samlet 8. plads, men ikke desto mindre kunne en sejr bringe ham frem i mesterskabet. Vinderen af Academy Trophy kommer til at dele titel med en række prominente navne i sporten: Charles Leclerc (2011), Richard Verschoor (2014) og Anthoine Hubert (2’er, 2010).

David endte sine heats på hhv. 7., 1., og 1. pladsen, hvilket gav ham en startplacering som nr. 4 til finalen.

Sort/hvidt flag for move på langsiden

Finalen bød på 21 omgange nervepirrende race. Walther fik en skidt start, hvor han faldt tilbage til 5. pladsen, men derefter kommer han stærkt igen og rykker hurtigt frem i feltet. Ukrainske Oleksandr Bondarev og Maciej Gladyzs var stukket af fra resten af feltet, men David var så hurtig at det var ligemeget. Kommentatoren bemærkede også, at Walther havde fart på:

“David Walther of Denmark is catching up!”

Og inden længe var han forreste mand.

Efter at have overhalet forreste mand, Dion Gowda, laver Walther et move for enden af langsiden, hvor han kører væk fra sin linje og presser Gowda – måske et lidt for smart move, det synes de løbsansvarlige i hvert fald og gav derfor Walther en advarsel. Kommentatoren var dog fortsat imponeret:

“David Walther taking the lead in a magnificent manner!”

Academy Trophy sejr til Walther som første dansker nogensinde

Men selv ikke et sort/hvidt flag kunne stoppe Walther: Efter 21 hårde omgange, kørte David over stregen som forreste mand med hænderne løftet i en sejrsjubel. Dette betød at David havde kørt sig til en samlet andenplads i Academy Trophy mesterskabet! Utrolig flot kørsel af David, stort tillykke.

Selvom Maciej Gladyzs blot kørte over stregen som 2’er, havde han alligevel også hænderne løftet over hovedet – han løb nemlig med den samlede mesterskabstitel i Academy Trophy 2021.