Malte Ebdrup vinder DM i Ekart og en billet til RMC i Bahrain

I weekenden d. 20-22 august blev Danmarksmestrene 2021 kåret i 6 forskellige klasser, da der blev kørt DM i Thy. Her var det også første gang at det helt nye Ekart koncept, E20, skulle deltage i et dansk mesterskab! Malte Ebdrup løb med sejren og titlen som Danmarksmester.

I klassen var der 11 deltagene kørere, som alle kører med det samme udstyr – der dystes altså udelukkende på køreegenskaber. Alt udstyr stilles til rådighed af Rotax Danmark.

Malthe Ebdrup ubesejret hele weekenden

Malte Ebdrup beviste for alle hvordan sådan en elektrisk gokart skal køres da han vandt samtlige heats i weekenden: Satte tidtagningens hurtigste tid, vandt begge heats, prefinalen og finalen – der var altså ikke meget at gøre for konkurrenterne.

Til gengæld var der tæt kamp om de resterende podieplaceringer, og Christian Droop lå med i toppen i tidtagningen og andet heat, i prefinalen faldt han dog helt tilbage efter et sammenstød med en konkurrent og derfra var der langt tilbage til toppen. Silas Rytter tog andenpladsen i første heat, prefinalen og i finalen, hvor han også satte den hurtigste tid. Jannik Nielsen løb med finalens tredjeplads.

Et styks billet til Rotax Max i Bahrain til Ebdrup

Malte Ebdrup tog altså Danmarksmester titlen i Ekart, men udover det venter der ham også noget af en oplevelse: Han er nemlig inviteret til at deltage i Rotax Max challenge i Bahrain d. 11.-18. December 2021! Det bliver spændende at følge Malte.

Helt generelt var det spændende at se det nye Ekart koncept udspille sig på Thy gokartbane – som folk i sporten ikke er blege for at pointere, så skal man lige vænne sig til den summende lyd, der kommer fra de elektriske motorer, men ikke desto mindre er det helt sikkert noget vi kommer til at se mere af i Danmark.

Ekart top-5:

  1. Malte Ebdrup
  2. Silas Rytter
  3. Jannik Nielsen
  4. Lasse Bak
  5. Carl Borggaard

Her er et udvalg af billeder fra Ekart-klassen:

Silas Rytter i kart nr. E07

Christian Droop (E04) i sammenstød med Ellis Spiezia (E01)

Jannik Nielsen (E09)

Malte Ebdrup på vej mod en sikker sejr

En glad og tilfreds Jannik Nielsen på tredje trin af podiet

En glad Malte Ebdrup, som stolt holder pokal og billetten til Bahrain

Scroll til toppen