Dramatisk DM i Formula A

Grindsted Gokart Klub afviklede DM i Formula A, samt 40 års jubilæumsløb, i weekenden 11. – 12. juni. Skift mellem regnvejr og tørvejr under tidtagning og 1. kval. heats skabte dramatik fra starten af søndagens Formula A løb. Dagen sluttede også med dramatik idet Nikolaj Bøllingtoft, med et meget optimistisk overhalingsforsøg på sidste omgang, satte både sig selv og Michael K. Christensen uden for medaljerækken.

er er 3 af vinderne af DM i Formula A. Nr. 1: Christian L. Markussen. Nr. 2: Dennis Petersen. Nr. 3: Henrik Bruun. De sidste to pokalmodtagere var nr. 4: Andreas Fasberg og nr. 5: Robert Schlünsen.

Peter Thornemann var dommer til løbet, og har været hurtig med resultatlisten.Klik her for at se  hele listen.

Her er upliningen til et heat med Dennis Petersen som 1’er, Nikolaj Bøllingtoft som 2’er, Martin Jessing som 3’er og Christian L. Markussen som 4’er.Foto: Karting i Billeder.

Kun ca. halvdelen gennemførte prefinalen
Mens kørerne i Formula A passede fornuftigt på hinanden i kvalifikationsheatene, kunne man ikke sige det samme om prefinalen og finalen. Der blev lavet mange, for nu at sige det diplomatisk, “meget optimistiske overhalingsforsøg” i både prefinale og finale. I prefinalen røg ca. 10 kørere af banen i første sving, og nogen havde nok forventet heatet stoppet med rødt flag. Løbsledelsens vurdering var, at banen var ryddet tilstrækkeligt til at lade løbet fortsætte. De fortsættende kørere tog da også så meget hensyn på næste omgang,  at der ikke skete flere uheld der. Inden prefinalen var færdig var ca. halvdelen af de 34 kørere dog udgået!

Thomas Dam (til venstre) var absolut ikke tilfreds med Joachim Stephansens optimistiske overhaling, som fik dem begge af banen fra en placering i top 5. Foto: Karting i Billeder.

Michael K. Christensen en af de mest uheldige
Michael K. Christensen havde startet dagen med at sætte tiden, så der var lagt op til at den succesrige ICA Junior kører skulle blande sig helt i fronten af det stærkt besatte og rutinerede Formula A felt. Første kval. heat blev startet i let regn, som stoppede under heatet. Michael førte heatet de første omgange men blev derefter stille og roligt overhalet indtil han sluttede heatet på en 7. plads. Næste kval. heat var banen tør og Michael vandt heatet. I prefinalen var Michael én af de mange der udgik, men han fik kørt sig utrolig flot op og lå på sidste omgang af finalen til en 3. plads.

Christian Markussen lå 1’er, Bøllingtoft 2’er, Michael Christensen 3’er og Dennis Petersen 4’er på sidste omgang. I 3. sidste sving før målstregen forsøgte Bøllingtoft at gå inden om Christian Markussen, med det resultat at han kørte op over ham i stedet for. Christian Markussen havde heldet med sig og kunne fortsætte på førstepladsen, mens Bøllingtoft røg af banen og Michael Christensen kunne ikke komme udenom ham og røg også af mens Dennis Petersen lige klarede sig udenom. Meget surt for Michael Christensen – og selvfølgelig også for Bøllingtoft, men set fra min plads var det et af de meget optimistiske overhalingsforsøg, der endte med afkørsler.

Blanding af glæde og skuffelse hos Euroteam til præmieoverrækkelsen. Glæde over Danmarksmesterskabet til Christian L. Markussen og stor skuffelse over at Michael K. Christensen ikke fik sin velfortjente 3. plads.

Mange unge kørere fik vist deres potentiale – men nogle trænger også til lidt opdragelse
Bortset fra den noget grove kørsel i prefinale og finale var det et godt løb, hvor mange af de kørere, der ikke plejer at køre Formula A også fik vist at de har potentiale – men nu er der jo heller ikke særlig mange danskere der plejer at køre Formula A :-).

Det med opdragelsen handler om at flere af de unge kørere, der kørte af banen, bare forlod deres gokarts på banen eller lige i kanten af banen, så officials i flere tilfælde var nødt til at fjerne karten – som i et andet Formel Junior felt. Det gav nogle situationer, hvor det gule blink var tændt unødvendigt længe – til gene for de andre kørere, der gik glip af overhalingsmuligheder. Desuden var den usportslige optræden også til fare for de efterfølgende kørere.

ROK Cup med 8 deltagere
Løbet i ROK Cup var en tynd kop the med 8 deltagere, som stort set i alle heat kørte de fleste omgange uden at være i nærheden af hinanden.

Her er de 5 vindere af ROK Cup afdelingen. Nr. 1: Flemming Jensen. Nr. 2: Jan Faurschou. Nr. 3: Steen Lauritsen. Nr. 4 Steen Bøgelund. Nr. 5: Anders Andersen.

Godt race til jubilæumsløbet om lørdagen
Lørdagen bød på åbent løb i Cadetti, Formel Junior, Pop 1 og Futura. Jeg fik desværre forlagt mine resultatlister, så I må lige vente lidt med referatet fra de udmærkede løb om lørdagen – jeg kan desværre ikke huske alle de relevante navne i hovedet.