Fin dansk indsats ved 3. afd. af Rotax Euro Challenge i Sverige

12 danskere deltog ved 3. afd. af Rotax Euro Challenge 2012 på den fantastiske svenske “Åsum Ring” ved Kristianstad, som fik en meget våd afslutning!

Alexander Lauritzen (#310) måtte kæmpede hårdt i den ekstrem våde finale – foto: kart-racing.dk

Kun lidt over 100 km. fra København ligger den fantastiske Åsum Ring nær Kristianstad i Sverige, en bane som gennem de sidste 2 år er blevet udbygget til højeste CIK-FIA standard. Banen er en super bane og er teknisk udfordrende og faciliteterne omkring banen er helt i top. På dette imponerende baneanlæg blev der i weekenden d. 27. -29. juli kørt 3. afd. af ROTAX MAX EURO CHALLENGE 2012.

Den svenske sommer viste sig fra sin bedre side med sol og meget høje temperature lige ind til søndag, hvor finalerne desværre druknede i regn!

De danske deltager:

Junior:Senior:DD2:
Jan JønckMathias SmithThomas Smith
Tobias HolmNicolai NielsenDennis Ladefoged
Kristian ThomsenMikkel Johnsen
Mathias KristensenChristian Sørensen
Mathilde LangenbergAlexander Lauritsen
Euro_Rotax_Challenge_2012_Jan_Jonck.jpg

Jan Jønck blev bedste danske Junior-kører – foto: kart-racing.dk

I Junior-klassen var det Jan Jønck, som var bedst kørende af de danske junior-kørere. Sammen med Kristian Thorsen og Tobias Holm kvalificerede de sig direkte til søndagens finaler, mens Mathias Kristensen og Mathilde Langenberg måtte ud i “Second Change Heat”, hvor de begge desværre ikke nåede at blive blandt de 6 første, som gik videre til finalen. Mathilde blev 7’er og kørte i øvrigt heates hurtigste omgangstid. Mathias blev 9’er.

I prefinalen blev Jan Jønck 6’er, Kristian Thorsen 11’er og Tobias Holm blev nr. 18.

Finalen druknede desværre i regn og det blev en ekstra stor udfordring for de 3 unge danske kørere. Jan Jønck sluttede finalen på en 15. plads, Thobias udgik og Kristian Thorsen kom slet ikke med i starten.

Euro_Rotax_Challenge_2012_N-Nielsen-Senior.jpg

Nicolai Nielsen blev bedste danske Senior-kører – foto: kart-racing.dk

I Senior var det Nicolai Nielsen som endte med at blive bedste dansker og var den eneste af de 5 danske kørere som kvalificerede sig direkte til søndagens finaler. Alexander Lauritzen var eneste dansker der klarede sig igennem “Second Change Heat”, hvor han blev nr. 5. Mathias Smith blev nr. 7 og dermed kun en placering fra at komme med i søndagens finaler.

Alexander Lauritzen blev meget uheldigt udelukket fra tidtagningen, da han ifølge officials havde overskredet tidsfristen for at komme på gridden med 10 sekunder – selvom han 30 sek. forinden havde fået at vide at han havde 1½ minut tilbage. Det betød, at han måtte starte bagest i samtlige indledende heats, så at komme med i finalen i det hele taget med de odds, var en flot præstation.

I prefinalen blev det til en 9 plads for Nicolai Nielsen mens Alexander Lauritzen blev nr. 28. I den ekstrem regnfulde finale blev Nicolai nr. 13 og Alexander nr. 24.

Euro_Rotax_Challenge_2012_Thomas_Smith_DD2.jpg

Thomas Smith blev bedste danske DD2-kører – foto: kart-racing.dk

I DD2 var Thomas igen med helt fremme i feltet og var samlet 7’er efter lørdagens indledende heats. Dennis Ladefoged var samlet nr. 16 efter de indledende heats.

I prefinalen var Thomas Smith uheldig og blev påkørt på en af de sidste omgange, hvilket kostede ham flere placeringer og han måtte tage til takke med en 12. plads, mens Dennis Ladefoged kom ind på en 13. plads.

DD2’erne var de første der skulle køre finale og kort inden deres finale skulle køres begyndte regnen at falde – længe blot var nogle “få dryp”, men i minutterne inden de skulle på banen, tog regnen til og det gave stor travlhed i pitten hvor der blev sat regndæk på i sidste øjeblik hos de fleste, som også endte med at blive det rigtig dækvalg da regnen blot tog til!

Thomas Smith sluttede finalen på en 8. plads og Dennis Ladefoged kørte sig i mål på en 10. plads.

Se mange flere billeder fra om søndagen under “Galleri

Scroll til toppen