Flot dansk start på 2015 sæsonen

Christian Lundgaard fik en fornem start på sæsonen, med en sejr i første afdeling af WSK Champions Cup på La Conga i Syditalien.

Danskerne satte et tydeligt præg på løbet fra start til slut

Christian Lundgaard satte tiden i KF Junior tidtagningen, hvor Noah Watt kom ind som nr. 18 og Frederik Vesti nr. 27 i det 53 mand store KF Junior felt.

I KF klassen var det Nicklas Nielsen, der tog 2. pladsen, mens Casper Røes Andersen i sit debutløb som senior var oppe som nr. 4.

Alle 5 danskere kører i år for nye teams i forhold til 2014:

Christian Lundgaard stiller op for Ward Racing, Noah Watt for Ricky Flynn Motorsport, Frederik Vesti for Energy fabriksteamet, Nicklas Nielsen for Tony Kart fabriksteamet og Casper Røes Andersen for Ricky Flynn Motorsport.

Danskerne fortsatte de gode takter gennem kvalifikationsheatene og prefinalen. I KF Junior prefinalen var Christian Lundgaard nr. 1, Frederik Vesti nr. 3 og Noah Watt nr. 15.

Nicklas Nielsen kørte en sikker sejr hjem i KF, hvor Casper Røes Andersen kom ind som nr. 5.

Vejret skabte dramatik, og var direkte årsag til at det ikke blev til dansk dobbeltsejr

Prefinalerne var blevet kørt på tør bane, og sådan startede KF finalen også. Nicklas Nielsen fik en god start, og efter 7 omgange havde han fået et solidt forspring til konkurrenterne, og så ud til at kunne køre finalesejren hjem på cruise control.

Casper Røes Andersen var blevet fanget i nærkampe, og havde miste nogle placeringer, så han lå som nr. 8 da det pludselig begyndte at regne.

Det var egentlig ikke fordi regnen var særlig voldsom, men med en lufttemperatur på 8 grader, så blev banen alligevel meget hurtigt meget glat, og løbsarrangørerne valgte at flage med rødt, for at få alle karterne sikkert i pit, og ud igen på regndæk.

Selvom Nicklas både tidligere i løbet, og mange gang før, har vist at han også kan køre hurtigt i regnvejr, så lykkedes det ikke fra ham at få skabt et nyt hul til konkurrenterne. I omstarten kom han desværre langt tilbage i feltet, og endte med at blive udelukket for ikke at respektere blåt flag med rødt kryds.

Casper Røes Andersen formåede til gengæld at udnytte den våde bane optimalt. Han kørte en rigtig flot finale, hvor han først avancerede til nr. 4 og på de sidste omgange endda fik overhalet sin teamkammerat Max Fewtrell, og kom ind som en flot nr. 3.

Efter pokaloverrækkelsen måtte Casper desværre aflevere pokalen igen, da han blev udelukket (sammen med en række andre kørere), for at have fået ureglementeret hjælp i forbindelse med skiftet fra slicks til regndæk.

En meget ærgerlig afslutning på en ellers rigtig flot dansk indsats.

Hverken vejr eller regelrytteri kunne dog ikke ødelægge Christian Lundgaards flotte sejr i KF Junior

Christian kørte en suveræn finale. Han kom fra start som nr. 2, men efter rigtig klog og hurtig kørsel på de første omgange på den glatte bane, tog han føringen med en flot overhaling, og siden så han sig ikke tilbage, og lavede ikke en eneste fejl resten af finalen.

Både Frederik Vesti og Noah Watt havde det noget sværere med tætte kampe midt i feltet. Frederik sluttede som nr. 15 og Noah som nr. 20. De fik dog begge vist, at de har farten til at kunne markere sig i den meget hårde internationale KF Junior konkurrence i denne sæson.

Lucas Sommerlund eneste dansker i 60 Mini klassen

Lucas fik en rigtig dårlig start på løbet, da han ikke fik nogen tid i tidtagningen. Herefter måtte han kæmpe i det 33 mand store felt. Han klarede de 3 kval. heat godt, med placeringer som nr. 15, 10 og 5. Det var nok til en startplacering som nr. 8 til prefinalen.

I prefinalen bakkede han en enkelt plads, og i finalen gik det 2 pladser yderligere tilbage, så han sluttede løbet på en 11. plads.

Italienske WSK i fuld kontrol som løbsarrangør i CIK klasserne

Den italienske WSK organisation har siden starten i 2007 været så dygtige til at arrangere internationale løb for CIK klasserne, at de efterhånden har opnået fuld kontrol med den internationale løbskalender.

I 2015 arrangerer de således hele 9 WSK løb, samt Vega Winter Trophy. WSK organisationen står desuden for at arrangere alle de officielle CIK løb.

Tidligere år har WSK løbene været kørt på en række forskellige baner, men i år er alle 10 WSK løb en ren italiensk affære med 5 løb på Adria, 3 på La Conga, 1 på Sarno og 1 på Laghi. Måske ikke så unaturligt i betragtning af at chefen for WSK organisationen også ejer La Conga banen, og er i familie med ejeren af Adria banen.

Live timing og live streaming fra alle WSK løbene

Noget af det WSK organisationen har gjort godt er at sørge for en rigtig god resultatformidling, med live timing fra samtlige løb, og live streaming fra alle finalerne.

Du kan følge med på wskarting.it

Scroll til toppen