Flotte danske præstationer til WSK – Romeo Haagh med i finalen

Et par danske repræsentanter havde taget den lange tur mod Italien, for at køre med i WSK-seriens “Open Cup”. For Marc Alexander Reistrup, var det første gang at han skulle prøve kræfter med den store internationale serie, mens Romeo havde beskeden international erfarring med i bagagen – begge danskere leverede flotte præstationer! Romeo Haagh fik kørt sig hele vejen til finalen, mens Marc Alexander Reistrup desværre var lidt mere uheldig.

Både Haagh og Reistrup har brillieret herhjemme i løbet af sæson 2021: Begge tog mesterkabssejren i Dansk Super Kart samt titlen som Danmarksmestre – Romeo i Cadett Junior og Marc i Cadett Mini. Til WSK kører de dog begge med i samme klasse, som blot kaldes “Mini”. I Mini kørte danskeren Viktor Snebjørn Poulsen også med.

Lynhurtige Romeo imponerer i tidtagningen

Selvom det for Romeo er første sæson, hvor han kørte med i en international serie, var der fuld fart over feltet: I det intet mindre end 101-mand store felt, satte Romeo den 6. hurtigste tid (2. hurtigste i sin gruppe). Viktor kvalificerede sig som nr. 76 mens det for Marc blev en 90. plads.

Også I heatsne havde Romeo fart på, dog endte et par af dem også lidt uheldigt. Efter den flotte tidtagning startede Romeo fra anden startposition hele dagen – i de 5 heats endte han hhv: 11., 3., 19., 5., og 3. Hvor 19. pladsen i tredje heat skyldtes en “bad manouvre”, der udløste en 10-sekunders tidsstraf til Romeo. En 10. plads i Prefinale B sendte Romeo videre til finalen, hvor han skulle starte fra en 20. plads. Denne placering formåede han at holde, og sluttede altså sit første WSK løb som nr. 20 ud af 101 kørere – flot!

Her ses drengene sammen og klar til race for det italienske team, Energy Corse:

Romeo Haagh (tv.) og Marc Alexander Reistrup (th.)

Der blev vendt op og ned på tingene for Marc Alexander Reistrup

For Marc blev det til en sammenlagt 75. plads ud af de 101 deltagere, hvilket var et rigtig flot resultat taget Marc’s internationale erfaring i betragtning, men også resultatet af en lidt uheldig weekend: I sit andet heat, vendte et uheld nemlig op og ned på tingene (bogstaveligt talt), i sidste sving blev Marc sendt på lidt af en flyvetur – heldigvis gik Marc fra uheldet uden skrammer!

Sådan lød det på Marc’s instagram:

Heldigvis var Marc stadig klar på at give den gas og weekenden bød også på mange flotte overhalinger! Marc endte sine heats på hhv. 17., 29., 21., 26., og 27. pladsen.

Viktor sluttede weekenden på en samlet 101. plads efter at have sluttet sine heats på hhv. 23., 28., 35., 35., og 35. pladsen.

Se alle weekendens resultater lige her.

Mini top-3:

  1. Emanuele Oliveri, Italien
  2. Jindrich Pesl, Tjekkiet
  3. Niklas Schaufler, Litauen
Scroll til toppen