Flyvende fynboer i Formel Junior

Fynboerne var flyvende i Formel Junior til Ungdoms Cup i Vojens. Der var dog også fuld fart på både Sjællændere og Jyder. Weekenden bød på meget blandet vejr, men rigtig meget godt race, og kun få uheld.

Lørdagens 3 forreste i Formel Junior: Nr. 1, Nicolaj Møller Madsen. Nr. 2, Kevin Magnussen. Nr. 3, Mike S. Hansen. Yderst til venste kan man lige skimte nr. 4 Jesper Egebart.

Formel Junior
Nicolaj Møller Madsen fra SKK stod for en af de mest imponerende præstationer i weekendens løb. Han havde været rigtig uheldig, og var udgået i begge lørdagens kvalifikationsheats. Han måtte derfor ud i opsamlingsheat for at komme med i prefinalen. Fra en startplacering som nr. 25 fik han kørt sig op til en 8. plads i prefinalen. Herefter vandt han finalen efter en meget tæt og god fight.

Det var ellers ikke fordi der manglede konkurrence om pladserne i Formel Junior feltet. SKK kørerne Mathias Lehrmann (kart nr. 9) og Mike S. Hansen (nr. 98) var også stabilt hurtige. Kevin Magnussen (nr. 43), blev nr. 2 om lørdagen og skiftede plads med Møller Madsen i søndagens finale, som han vandt. Kevin har været meget hurtig til alle løb i år, men har tidligere manglet det nødvendige held med at få det hele til at virke – det gjorde det i Vojens.

Per Saldern Jørgensen (nr. 8), Jesper Krogh Sørensen (nr. 31), Bo Sørensen (nr. 81), Jesper Egebart (nr. 32) var blot nogle få af de kørere, som markerede sig flot under hele weekendens arrangement. I flere af heatene var førergruppen helt oppe på 10-15 kørere, som lå meget tæt, og hvor den mindste fejl kunne betyde tab af adskillige pladser. Det var noget af det mest tætte race, jeg længe har set.

I den samlede stilling er top 5 som følger:

Nr. 1: Mathias Lehrmann (nr. 9), 1538 point
Nr. 2: Bo Sørensen (nr. 81), 1537 point
Nr. 3: Jesper Egebart (nr. 32), 1519 point
Nr. 4: Kevin Magnussen (nr. 43), 1469 point
Nr. 5: Nikolaj Rasmussen (nr. 51), 1463 point

Der er altså intet afgjort før de sidste 2 afdelinger (i Roskilde den 25-26. september).

Pop 2
Der var 11 kørere til start i Pop 2 – en skam at det kun er på Sjælland denne klasse har støtte (man kan starte i klassen det år man fylder 12, mens man skal vente et år mere for at køre Pop 1). Til sidste Ungdoms Cup i Grindsted havde Mikkel Mansa (nr. 241) gjort rent bord med 1. pladser i alle de tællende resultater. Denne gang fik han mere konkurrence – især fra Jelan E. Nielsen som vandt begge finaler. Mikkel blev nr. 2 om lørdagen, og efter at have ført finalen om søndagen kom han i problemer og endte uden for banen.

Søndagens finalevindere: Nr. 1, Jelan Nielsen (nr. 44). Nr. 2, Jakob Sørensen (nr. 24). Nr. 3, Martin Lindskov (nr. 83).

Pop 1
Der er næsten altid tæt (og til tider også noget hård) fight om pladserne i Pop 1. Med 32 kørere til start, var løbet i Vojens ingen undtagelse. Jacob Dalby (nr. 102), Sebastian Salinas (nr. 47), Mads Flintholm (nr. 101), Jonas Sunke (nr. 48), Mikkel Hoyer (nr. 39), Kasper Dalby (nr. 104), Steven A. Jensen (nr. 88), Michael Jeppesen (nr. 75) og Christian G. Larsen er nogle af de kørere, som indtil nu har været mest stabile i præstationerne.

Søndagens finalevindere: Nr. 1, Mads Flintholm (nr. 101). Nr. 2, Steven A. Jensen (nr. 88). Nr. 3, Sebastian Salinas (nr. 47).

Mads Flintholm, der var suveræn i Grindsted måtte indkassere et sort flag (diskvalifikation) for at skubbe Sebastian Salinas af banen i et af lørdagens heat. Han måtte derfor starte som nr. 21 i lørdagens prefinale, men fik alligevel kørt sig op til en flot 3. plads, mens Sebastian Salinas vandt og Jacob Dalby tog 2. pladsen.

Om søndagen fik Flintholm revanche og tog førstepladsen foran Steven A. Jensen (nr. 88) mens Salinas tog 3. pladsen.

Nr. 1: Jacob Dalby (nr. 102), 1545 point
Nr. 2: Mads Flintholm (nr. 101), 1541 point
Nr. 3: Sebastian Salinas (nr. 47), 1537 point
Nr. 4: Jonas Sunke (nr. 48), 1519 point
Nr. 5: Kasper Dalby (nr. 104), 1482 point

Om den samlede stilling i alle klasser
Der køres i alt 6 afdelinger af Ungdoms Cup. Der er præmier til vinderne af alle de enkelte afdelinger. I hver afdeling er der 4 resultater, der giver point til den samlede stilling (tidtagning, resultat af indledende heats, prefinale og finale).

Når alle 6 afdelinger er kørt, er der altså givet 24 resultater til alle kørere. Hver kører får nu slettet de tre dårligste resultater, hvorefter den endelige stilling beregnes. I ovenstående resultatlister er der ikke fratrukket nogen resultater. Der kan altså let blive rokeret rundt i den samlede stilling når sidste heat er kørt.

Resultater på dasu.dk
Alle resultaterne kan ses på DASU’s hjemmeside – de er allerede kommet på her dagen efter løbet. Godt gået DASU!

Cadetti
Klassen for de 8-10 årige har også kørt løb i Vojens, selvom de ikke må deltage i den egentlige Ungdoms Cup. Der blev kørt 3 heat om lørdagen og 3 heat om søndagen. Efter disse heats var top 5 som følger:

Nr. 5: William Milkowski (nr. 181)

Man skal ikke tage fejl af de små racerkørere. Der var 20 startende og der blev kæmpet flot om pladserne. Alligevel er der også plads til at de helt nye kan have det sjovt. Det er en fornøjelse at have Cadettierne med til Ungdoms Cup – gad vide, hvorfor de ikke må køre en egentlig turnering med sammenlægning af pointene som i de større klasser?