George Russell vinder EM i KF3, uvished i KF2

Det lykkedes George Russell at forsvare sit EM i KF3 da han søndag eftermiddag genvandt titlen. Et mindre kaos hersker i KF2, hvor der stadig er uvished.

På fotoet ses George Russell der søndag genvandt titlen som Europamester i KF3 i samarbejde med den danske motortuner Ole Haugård ONE Engines. Foto: KSP.fr

Det lykkedes George Russell at forsvare sin titel som Europamester i KF3 klassen. Den hurtige brite kæmpede bravt hele weekenden med stor konkurrence fra bl.a. Alex Palou og Dorian Boccolacci. I KF2 hersker der stadig uvished, og der kunne søndag aften altså ikke officielt krones en mester. Alt dette er til trods for at det var sønnen af den tidligere F1-kører Jos Verstappen, Max der havde flest point samlet. Den unge hollænder blev lørdag tillagt en 10 sekunders straf efter en sammenkørsel med Benjamin Barnicoat i et kval.heat. Verstappen ankede dommen, og må nu afvente på en endelig afgørelse fra MSA National Court of Appeal, som altså har helt op til 30 dage til at træffe afgørelsen.

Russel_EM.jpg
George Russell der nu er Europamester i KF3 for andet år i træk. Foto: KSP.fr

KF3, 117 kørere – 1 dansker

I den spændende KF3 klasse var Slavko Ivanovic (RK) den eneste dansker til start. I fredagens tidtagning hvor det var Martin Kodric der satte tiden i et værre regnvejr, var Ivanovic 33’er på tiden. Der skulle i KF3 køres 5 kvalifikationheats. I sit første heat sluttede han 7’er, i det andet 19’er, så 15’er, en 21’er og en udgået. Dette betød også sammenlagt at han ikke nåede videre til søndagens finaler, men i stedet skulle køre med B-finalen, men her kom Ivanovic desværre ikke til start.

Efter de 5 indledende heats var overstået lørdag aften, var det altså Dorian Boccolacci der havde bedste udgangspunkt til søndagens race 1. Nogle af favoritterne som George Russel og Alex Palou der begge havde en hård tidtagning fredag i regnen, formåede at køre sig ret pænt op i heatsene og slutte som 7’er og 12’er samlet, dvs. startplaceringer som 7’er og 12’er til Race 1 for de to kørere. I det første race der blev kørt søndag var der virkelig spænding at føle. Det lykkedes briten Russell at tage en suveræn sejr foran Dorian Boccolacci og Martin Kodric, der altså har været rigtig hurtig hele weekenden. Dog var intet sikkert endnu, og på daværende tidspunkt var det kun 5 point der adskilte top 3. I Race 2 viste Russell sin suverænitet som mester, og tog en flot sejr foran Luca Corberi og Petru Gabriel Florescu. Dette sikrede Russell mesterskabet foran spanieren Alex Palou og Dorian Boccolacci. Martin Kodric ender som 4’er samlet.

Podium_KF3.jpg
KF3 podiet efter race 2. Foto: KSP.fr

Top 5 i EM KF3

1. George Russell – 75 p

2. Alex Palou- 48 p

3. Dorian Boccolacci – 48 p

4. Martin Kodric – 39 p

5. Luca Corberi – 31 p

KF2, 122 kørere – 5 danskere

I KF2 klassen var 5 danskere til start. I fredagens tidtagning var det Max Verstappen der satte tiden. Andreas S. Hansen 22’er på tiden, Kasper Larsen 32’er, Nicklas Nielsen 55’er, Thomas Krebs 80’er, og Kevin Rossel blev desværre udelukket fra tidtagningen.

Til trods for dette kørte Rossel nogle umådelig flotte og kloge heats, hvor han sluttede som 13, 11, 11, 16 og 12. Gode resultater taget startplacering som sidst i betragtning. 34 finalister går videre til finalen, og efter pointene efter heatsene var lagt sammen var Rossel 35’er, altså lige nøjagtig ikke med videre. Dog skulle han køre B-finale, hvor han sluttede som flot 3’er. Dette indikerer meget godt hvor vigtigt tidtagningen er for sådan en løbsweekend. Det blev også en rigtig ærgerlig weekend for Thomas Krebs. Danskeren der ellers imponerede med sin podieplads i tyskland til 1. afdeling, nåede ikke finalen i England. I sine heats blev Krebs 13, 15, 18, 14 og en udgået. Rigtig ærgerligt for danskeren der til trods for et tidligt exit på weekenden altså slutter samlet 7’er i mesterskabet med 26 point. Kasper Larsen nåede desværre heller ikke videre til finalen. Han blev i sine heats 14, 10, 24, 16 og 12’er.

Andreas S. Hansen var en af de danske kørere der virkelig lavede nogle gode resultater. I sine 5 heats sluttede han hhv. 12, 3, 5, 4 og 5. Dette gav en ganske flot startplacering som 7’er til race 1 søndag. I første race slutter han som 12’er og i race 2 bliver det til en 14. plads.
Nicklas Nielsen var også fint med hele weekenden. I sine 5 heats blev det til placeringerne 9, 4, 13, 13, og 8’er. I sit sidste heat var han også hurtigste mand på banen. Dette gav en startplacering som 20’er til søndagens race 1. I race 1 kører danskeren altså virkelig et formidabelt race. Han formår at køre sig godt frem fra en 20. plads og slutte på en 6. plads. I finalen fortsatte den hurtige kører de gode takter og sluttede af på en godkendt 4. plads lige bag Max Verstappen. Samlet set slutter Nicklas Nielsen europamesterskabet af på en 6. plads med 34 point.

Tiene_KF2_EM.jpg
Felice Tiene der vandt Race 2 (finalen). Foto: KSP.fr

Race 1 blev vundet af Max Verstappen, men i finalen var det Felice Tiene i sin CRG der tog sejren foran Speedy og Verstappen på tredjepladsen. Selvom det er Max Verstappen der har vundet samlet med flest point, kan der altså som tidligere beskrevet ikke krones nogen mester i KF2 endnu…. Afgørelsen kommer indenfor 30 dage.

Top 5 i EM KF2

1. Max Verstappen – 70 p

2. Benjamin Barnicoat – 47 p

3. Charles Leclerc – 41 p

4. Felice Tiene – 38 p

5. Speedy – 38 p

Max-Verstappen_EM.jpg
Max Verstappen der afventer afgørelse efter at have anket straffen på 10 sek. Foto: KSP.fr

Samlet set har det været et rigtig spændende EM. Det nye tiltag med at EM køres over to løbsweekender på to forskellige baner virker fair nok.

World Cup bliver kørt d. 23. September på den 1700 m store bane Zuera i Zaragoza, og det var her EM blev kørt i 2011. Her skal det blive spændende at finde de to verdensmestre i KF3 og KF2.

Alle resultater kan ses her.

Opdatering på Verstappens dom

Til trods for at Max Verstappen ankede sin dom, holdt FIA fast i sin afgørelse: Verstappens diskvalificering var berettiget og han får derfor ikke titlen som Europamester 2012.

Scroll til toppen