Hårde kampe til World Cup i Genk

På billedet ses Nyck De Vries #1 som er den førende i verdensmesterskabet i KF1. Foto: KSP/CIK

Der blev i weekenden kørt tredje afdeling af World Champs i KF1 på banen i Genk. Udover dette blev dette års World Cup for KZ1 og KZ2 også afholdt.

KF1 – 31 kørere

I superklassen KF1 blev der i weekenden kørt tredje afdeling af verdensmesterskabet i KF1. Her gik det virkelig hedt for sig, og den førende Nyck De Vries kom virkelig på overarbejde for at indhente konkurrenterne. Flavio Camponeschi var helt suveræn og satte hurtigste tid i lørdagens tidtagning. Karol Basz var også rigtig godt med og var andenhurtigst. Imens de andre kørere forsøgte at sætte en tid, holdte hollænderen Nyck De Vries mod sin vilje i pitten og kiggede på pga. motorproblemer. Dette betød også at han skulle starte allerbagerst i det første race, som følge af sin tidtagning som han ikke kom ud i.

I første race var det Flavio Camponeschi der suverænt sejrede med Jordan Lennox-Lamb på andenpladsen og Alex Albon på tredjepladsen. De Vries havde formået at køre sig frem til fjerdepladsen, hvilket gjorde andet race uhyrligt spændende, idét man her starter hvor man sluttede i race 1. I andet race blev det Nyck De Vries der tog det ternede flag foran Jordan Lennox-lamb og Felice Tiene. Men efterfølgende blev hollænderen De Vries udelukket pga. påkørsel af Camponeschi. Denne straf har han dog appelleret og afventer nu afgørelse af sagen.

Også søndag blev en spændende racedag i KF1. I tidtagningen lykkedes det denne gang De Vries at komme med ud, og her satte han hurtigste tid. Andenhurtigst var Alexander Albon. I det efterfølgende første race var det hollænderen der løb med starten, men Albon kom hurtigt i front og De Vries blev puffet lidt ud i det våde spor og røg ned i feltet. Først over målstregen var Alex Albon med Sebastian Bailly på andenpladsen og De Vries som treer. I søndagens sidste race blev der virkelig kørt herreræs. Albon og De Vries skiftedes til at ligge i førring et par gange, men det blev De Vries der trak det længste strå og tog sejren foran Albon. Dette efter god konkurrence fra også Camponeschi. Imponerende var det også at se U18-køreren Anthoine Hubert der kørte sig fra 21. pladsen og op på en fjerdeplads.

Fjerde og næstsidste afdeling af World Champs i KF1 bliver kørt på Sarno, sammen med KF2 og KF3 World Cuppen om to uger.

Top 3 Stillingen i VM KF1:

1. Nyck De Vries – 182 point
2. Alex Albon – 159 point
3. Flavio Camponeschi – 129 point

Alle resultater kan ses her.

På billedet ses Flavio Camponeschi (Tony Kart) med Leo Roussel (Sodi) bag sig. Foto: KSP/CIK

KZ1 – 37 kørere

Her var der også spænding hele vejen. Søndagens pre-finale startede ud i et regnvejr, hvilket resulterede i bl.a. Rick Dreezen og Marco Ardigos farvel til løbet. Jonathon Thonon var helt suveræn på sin hjemmebane og kunne køre en sejr hjem i den våde pre-finale. Dette var lige foran Sauro Cesetti og Arnaud Kozlinski. Rigtig godt gik det også for Bas Lammers der fik reddet sin weekend ved at køre sig fra 19. pladsen og frem til 6. pladsen.

I finalen blev der virkelig kæmpet for titlen. I løbet af de 22 omgange som finalen varede blev der virkelig skiftet pladser et par gange. Der blev især kæmpet mellem Davide Fore, Bas Lammers, Yannick De Brabander og Jonathan Thonon. Det var dog landsmanden Thonon der i sidste ende var stærkest og kunne køre først over målstregen, og dermed for fjerde gang kan kalde sig vinder af World Cup i KZ1. De Brabander var hurtigst og kørte løbets hurtigste omgang.

Top 3 i KZ1 World Cup:

1. Jonathan Thonon
2. Yannick De Brabander
3. Davide Fore

På billedet ses Jonathan Thonon (CRG) som suverænt vandt foran Yannick De Brabander (Parolin) Foto: KSP/CIK

KZ2 – 74 kører, 3 danskere

I KZ2 klassen var Danmark repræsenteret med Andreas Fasberg, Michael Bo Andersen og Toke Christensen. I fredagens tidtagning gik det bedst for Andreas Fasberg som var 18. hurtigst. Toke Christensen som nr. 52 og Michael Bo Andersen som nr. 68 i tidtagningen. Den hurtigste tid blev kørt af Mirko Torsellini 52.676.
Efter alle de indledende heats var veloverstået så det desværre ikke så godt ud for nogen af danskerne som var ramt af masser af uheld, og ingen af dem gik videre til A-finalen. Michael Bo Andersen sluttede på en 18. plads i B-finalen, og Fasberg sluttede på en 24. plads. Toke Christensen blev udelukket pga. undervægt. Desværre en rigtig uheldig weekend for de ellers hurtige danskere i KZ2.