Ingen dansk succes ved Rotax Grand Finals 2012

Nicolai Nielsen i Rotax Senior sluttede bedst af danskerne, som nr. 19 i finalen. Jan Jønck blev nr. 33 i Junior finalen, mens Mike Hansen og Jesper V. Christensen i DD2 / DD2 Master ikke kvalificerede sig til finalen.

Konkurrencen til Rotax Grand Finals er benhård, ikke mindst fordi de fleste kørere og mekanikere både skal vænne til til nyt materiel og ny bane. På billedet er lidt af Nicolai Nielsens Sodi Kart, som han kørte i til finalen.

Ved Rotax Grand Finals får alle kørere stillet komplet gokart og motor til rådighed. På den måde er materiellet så ens som det overhovedet kan være, men for de kørere og mekanikere, som er vant til at køre i et andet mærke end det der er valgt af Rotax organisationen, er dette princip selvfølgelig en ekstra udfordring.

I Rotax Senior klassen var det franske Sodi, som skulle levere helt nye karter til de 72 deltagere, som derefter – sammen med deres mekanikere – kunne begynde arbejdet med at finde hver sin egen optimale opsætning af karten.

Nicolai Nielsen kvalificerede sig til Senior finalerne som nr. 22, og sluttede som nr. 19

Efter en samlet 23. plads i tidtagningen, kom Nicolai Nielsen igennem de indledende heats med placeringer som nr. 8, 23 og 11. Det gav en samlet stilling som nr. 22 efter de indledende heats, og dermed direkte adgang til finalerne.

I prefinalen beholdt han sin placering som nr. 22, mens han avancerede 3 pladser til sin slutplacering som nr. 19 i finalen.

Jan Jønck kvalificerede sig til Junior finalerne som nr. 29, og sluttede som nr. 33

Efter en samlet placering som nr. 61 i tidtagningen, var det svære odds for Jan Jønck. Han fik dog kæmpet sig igennem kvalifikationsheatene med 46 point, som var nok til en startplacering som nr. 29 til prefinalen. I prefinalen avancerede han til en 27. plads, men i finalen fik han ikke kørt en eneste omgang, og sluttede således finalen som nr. 33.

I junior klassen var det Birel, der leverede nye karter til kørerne.

DD2 kørerne Mike Hansen og Jesper V. Christensen havde det meget svært, og kom ikke i finalerne

Både Mike og Jesper var blandt de allerbageste i tidtagningen. Selvom Mike fik mere fart i karten til et af de indledende heats, så var der ingen af dem, der kvalificerede sig til finalerne.

I DD2 klassen var det tyske Mach 1, der leverede nye karter.