Jysk / Fynsk Rotax Mesterskab

217 kørere har deltaget i de Jysk/Fynske Rotax Mesterskaber. Til de afgørende finaler i Thy den 2. oktober var der dog kun i alt 50 deltagere i de 4 klasser. Der var masser af godt race og dramatiske afslutninger i flere klasser.

Mike Hansen, Morten Dons og Dennis Knudsen kom øverst på podiet i dagens DD2 finale. Mike havde lånt en Kosmic kart til løbet i Thy, mens Morten havde sin DD2 debut i en EGK kart. Dennis har kørt hele sæsonen i sin Corsa kart.

Rotax Mini – 7 deltagere i dagens løb
Alexander Lindberg styrede begivenhederne i det lille Rotax Mini felt.

Han satte tiden foran Jan Jønck og Mads Frederiksen, og vandt alle dagens 3 heat. I prefinalen var Nicolaj Kandborg rykket frem på 3. pladsen og havde dermed forvist Mads Frederiksen til 4. pladsen.

I finalen tog Nicolaj Kandborg endnu en plads fremad, og efterlod Jan Jønck på 3. pladsen.

Top 5 i det samlede Jysk/Fynske mesterskab i Rotax Mini med 32 deltagere blev

1. Alexander Lindberg
2. Jan Jønck
3. Nicolaj Kandborg
4. Christian Schandorff
5. Mads Frederiksen


Jysk / Fynsk Mester 2010 i Rotax Mini – Alexander Lindberg i sin Energy Kart fra TK Racing.


Rotax Junior – 13 deltagere i dagens løb
Rotax Junior racet endte med at blive en dramatisk affære. I tidtagningne var bestod top 5 af Martin Andersen, Jonas Lynge, Frederik Jensen, Mathias Smith og Bjørn Danielsen.

I heatene var der meget tæt race mellem Martin, Jonas, Frederik og Bjørn, og de delte de foreste placeringer imellem sig.

I finalen gik det desværre galt i den tætte placeringskamp, hvor de 4 kørere stødte sammen, med det resultat at Martin og Frederik udgår, Bjørn ryger tilbage i feltet, mens Jonas slipper igennem uheldet og kører over stregen som vinder af finalen.

Efterfølgende blev Jonas dog tilkendt sort flag for sin involvering i sammenstødet – en kendelse, der endte med at han mistede det samlede Jysk/Fynske Mesterskab, som i stedet gik til Frederik Jensen.

Top 5 i det samlede Jysk/Fynske mesterskab i Rotax Junior med 58 deltagere blev

1. Frederik Jensen
2. Jonas Lynge
3. Martin Andersen
4. Bjørn Danielsen
5. Jacob Jensen


Jysk / Fynsk Mester 2010 i Rotax Junior – Frederik Jensen i sin Kosmic kart fra PB Kart Race.


Rotax Senior – 15 deltagere i dagens løb
Mads R. Thomsen var suveræn fra start til slut. Han satte tiden foran Niklas D. Knudsen, Niels Chr. Petersen og Thomas Smith.

I det indledende heat vandt han foran Niklas og Niels Christian, mens prefinalen igen bød på sejr til Mads og skift af pladser mellem Niklas og Niels Christian.

I finalen forsøgte Niklas sig med en radikal ændring af gearingen, som gav bagslag og sendte ham ned på en 6. plads, mens Mads igen kunne køre i mål som vinder. Niels Christian havde ikke de bedste forudsætninger, da han måtte starte med et punkteret bagdæk, da han allerede havde foretaget det ene dækskift, han havde lov til. Alligevel lykkedes det ham at køre 2. pladsen hjem foran Thomas Smith, Nicki E. Kristensen og Niklas V. Olsen.

Top 5 i det samlede Jysk/Fynske mesterskab i Rotax Senior med 72 deltagere blev

1. Mads R. Thomsen
2. Christian Sørensen
3. Nicki E. Christensen
4. Niklas D. Knudsen
5. Niklas V. Olsen

madsthomsen-kasperjensen620.jpg
Jysk / Fynsk Mester 2010 i Rotax Senior – Mads R. Thomsen (til venstre) i Corsa kart fra H. L. Racing – her sammen med Dansk Mester og Vinder af Rotax Challenge Kasper H. Jensen.

Rotax DD2 – 15 deltagere i dagens løb
I DD2 klassen var det Mike Hansen, der dominerede løbet helt, da han vandt både tidtagning og alle 3 heats. Han havde til løbet i Thy lånt en Kosmic kart i stedet for den CRG, han plejer at køre i – og det så ud til at han befandt sig godt i den nye kart

Morten Dons, der tidligere har været en af de forreste i Rotax Senior feltet, var blevet sat i en EGK DD2 kart, som også så ud til at passe ham fint, da han kørte en sikker 2. plads hjem i både tidtagning og alle heats.

3-4. pladsen blev en kamp mellem Dennis H. Knudsen og Jeppe Nielsen, hvor Dennis løb med sejren i finalen.

Dennis Ladefoged havde en meget udpræget off day hvor han måtte starte bagest i indledende heat efter at have haft motorproblemer i tidtagningen. Han måtte også udgå i det indledende heat, og da han endelig fik ordnet motoren og kørte sig frem til en 5. plads i prefinalen og en 2. plads i finalen, var det kun for at se vægten stå på 1 kg undervægt ved vejningen efter finalen – så kan det vist ikke være en ret meget dårligere dag.

Mike Hansens perfekte dag og Dennis Ladefogeds dårlige dag gjorde udslaget i det samlede Jysk/Fynske Mesterskab, som Mike vandt med et forspring på 3 point til Dennis.

Top 5 i det samlede Jysk/Fynske mesterskab i Rotax DD2 med 55 deltagere blev

1. Mike Hansen
2. Dennis Ladefoged
3. Jan Faurskov
4. Dennis Knudsen
5. Michael Espersen

mikeh_crg620.jpg
Her er Mike Hansen (60) i den CRG kart fra J. S. Racing, som han har kørt i hele sæsonen undtagen det sidste løb i Thy, hvor han havde lånt en Kosmic kart fra PB Kart Race. Billedet er fra DM finalerne i Ikast, hvor han ligger foran Michael Høgh (27) og Jeppe Nielsen (97).

Du kan se alle dagens resultater på mylaps.com.
Du finder de samlede resultater af Jysk/Fynsk Mesterskab på swiss.dk.

Scroll til toppen