KZ2 har etableret sig som national kongeklasse

31 deltagere stillede op i klassen til Dansk Super Kart i Vojens den 16-17. maj. En god blanding af rutinerede kørere og unge talenter leverede et tæt og spændende race.

I mange år var National A eller ICA det naturlige skift fra Junior til senior i Dansk gokart. Kørerne med internationale ambitioner valgte ICA, mens resten valgte National A klassen, hvor mange så iøvrigt kørte med i både National A og ICA når der var danske løb med den ene klasse om lørdagen og den anden om søndagen.

Da KF blev indført i 2007 fulgte mange kørere med, og der kunne stadig samles felter med over 40 kørere i KF2. Med skiftet til KF skete der dog også et skred i retning mod både KZ klassen og Rotax klasserne.

Herefter fulgte en årrække med konstant fald i deltagerantallet i KF, mens Rotax Senior klassen voksede til at have over 50 danske deltagere til de største løb. Sideløbende hermed voksede KZ klassen sig også større og stærkere, og havde ofte over 30 deltagere.

KZ2 klassen ser ud til at have stabiliseret sig som den største danske seniorklasse

I 2014 må det siges at KZ2 klassen ser ud til at have stabiliseret sig som den største danske senior klasse, hvor der til hvert løb samles omkring 30 danske kørere, med en god blanding af helt nyoprykkede seniorer, rutinerede unge kørere med international erfaring og mere garvede kørere, der stadig kan give de unge hård kamp om pladserne.

Billedet ovenfor er et meget godt eksempel på spredningen i klassen, hvor rigtig mange kørere har farten til at blande sig i toppen af klassen.

Forrest er Jonas Hansen (# 3), som vandt søndagens finale i Vojens, men udgik om lørdagen. Jonas er omkring 20 år og har mindst 10-12 års gokarterfaring både nationalt og internationalt. Han ligger lige nu nr. 2 i det samlede DSK Mesterskab.

Bag Jonas ligger Henrik Lilja (# 5), som i mange år var “kongen af KZ klassen”. Henrik er 33 år, og har de seneste par år været med helt i front i EM serien for 250 ccm Super Kart. Han viste i Vojens, at han stadig kan være med i top-10 i KZ klassen. Henrik sluttede som nr. 4 om lørdagen og nr. 8 om søndagen. Han ligger nr. 9 i det samlede DSK Mesterskab.

Bag Henrik ligger endnu en ung kører med masser af erfaring – Michael Kristensen (# 48). Michael er ca. 22 år og har kørt gokart i omkring 12 år. Han har vundet nationale mesterskaber, og har også en kort overgang prøvet kræfter internationalt. Michael blev nr. 3 om lørdagen og udgik søndag. Han ligger nr. 15 i det samlede DSK Mesterskab.

Nr. 4 på billedet er Mads Bild (# 63), som vandt lørdagens finale og blev nr. 2 om søndagen. Mads er 18 år og er i gang med sin kun 4. sæson i gokart. Mads startede med et enkelt år i KF3 klassen, og rykkede derefter direkte til KZ2, hvor han allerede fra starten var godt med fremme. Her i sin 3. sæson i klassen har han etableret sig som en af de hurtigste kørere i feltet, og fører i det samlede DSK Mesterskab.

Bag mads er endnu en rigtig KZ2 veteran, der også stadig kan være med helt fremme. Michael Bo Andersen (# 24) blev nr. 6 om søndagen og udgik lørdag. Jeg vil tro, at Michael er omkring 30, og han har i mange år været med helt fremme i den danske KZ2 klasse, ligesom han også har international erfaring i bagagen. Han ligger nr. 12 i det samlede DSK Mesterskab.

Den 6. og sidste kører, man kan skimte på billedet er Patrick B. Hansen (# 84), som blev nr. 9 om lørdagen og nr. 7 om søndagen. Patrick er omkring 21 år og har kørt gokart i over 10 år, både nationalt og internationalt. Patrick har også kørt bl.a. Legend Car inden han vendte tilbage til gokart og KZ2 klassen. Han ligger nr. 5 i det samlede DSK Mesterskab.

Madsbild 640

Mads Bild (# 63) blev nr. 3 i DSK Mesterskabet 2013, og har i 2014 lagt sig i spidsen af mesterskabet efter de første 4 afdelinger.

De 6 ovennævnte er blot nogle få af de kørere, der ser ud til at kunne vinde løb i KZ klassen – og rækkefølgen i præsentationen er bare taget fra billedet. Nedenfor er nogle flere af de profiler, der har gjort sig mest positivt bemærket i feltet.

Lasse -toke -dsk -vkk 640

Toke Christensen (# 28) blev nr. 2 både lørdag og søndag. Toke er 21 år og har 10-12 års national og international gokarterfaring i bagagen. Han vandt sit første oficielle Danmarks Mesterskab i KZ klassen i 2013, hvor han længe så ud til også at vinde DSK Mesterskabet, men alligevel på sidste løbsdag måtte se sig slået med et enkelt point. Han ligger nr. 3 i årets samlede DSK Mesterskab.

Lasse Poulsen (# 9) blev nr. 8 lørdag og nr. 3 søndag. Lasse er 18 år og har omkring 10 års national og international gokarterfaring. Han vandt sidste års DSK Mesterskab med en fantastisk slutspurt til afdelingerne vest for Storebælt, og blev nr. 2 ved det officielle Danmarks Mesterskab i 2013. Lasse ligger lige nu nr. 6 i det samlede DSK Mesterskab.

Jakobsoerensen -thomasdam 640

Jakob B. Sørensen (# 111) blev nr. 6 om lørdagen og udgik om søndagen. Jakob er 23 år og har kørt gokart i mindst 10 år, hvor han har været med i front både som junior og senior. Jakob var en af de hurtigste kørere til DSK i København, og på trods af en del uheld – både i København og Vojens, så ligger han på en samlet 4. plads i DSK Mesterskabet.

Thomas Dam (# 53) udgik om lørdagen og blev nr. 18 om søndagen. Thomas er omkring 22 år, og har omkring 10 års gokarterfaring, heriblandt en del internationale løb. Han var hurtig i både København og Vojens, og på trods af en del uheld ligger han nr. 7 i det samlede DSK Mesterskab.

boisen640dksggk

Marcus Boisen (# 95) blev nr. 5 om lørdagen og udgik om søndagen. Marcus er omkring 18 år. Jeg er ikke sikker på, hvor mange år Marcus har kørt gokart, men han debuterede i KZ klassen i 2011, og har fra starten vist at han kan køre hurtigt nok til at vinde løb. Han satte også tiden i Vojens om søndagen, mens han blev 3er i lørdagens tidtagning. Marcus deltog ikke i DSK løbet i København, men ligger alligevel nr. 10 i det samlede DSK Mesterskab.

Dennispetersen -kasperhansen 640

Dennis Petersen (# 6) blev nr. 15 om lørdagen og 14 om søndagen. Jeg mener at Dennis er sidst i 20erne. Han har mange års international erfaring og flere nationale mesterskaber i bagagen. I 2013 blev han nr. 3 i DM for KZ2, så selvom han har fået en rigtig skidt start på årets DSK Mesterkab – hvor han pt. ligger nr. 23 – så skal han ikke afskrives som en af de kørere, der kan vinde løb i år.

Nikolaj -larsen -andreas -birkbak 640

Nicolaj Larsen (# 37) blev 7er om lørdagen og 9er om søndagen. Jeg mener at Nicolaj er omkring 20 år. Han har indtil nu ikke set ud til at kunne vinde løb i KZ klassen, men har gjort det rigtig godt i de første afdelinger, og ligger lige nu som en samlet 10er i DSK Mesterskabet, så hvis han fortsætter udviklingen kan han også være en af dem der kan blande sig i de kommende sæsoner.

Casper -brynnum -nicolajpedersen 640

Casper Brynnum (# 51) blev nr. 6 i sidste års DM for KZ, men ligger lige nu på en 11. plads i DSK Mesterskabet.

Nicolaj Pedersen (# 126) blev nr. 5 i sidste års DM, men har også haft en svær sæsonstart i 2014, og ligger pt. nr. 19 i årets DSK Mesterskab.

Andreas Birkbak (# 41) er 17 år, og debutant i KZ klassen. Han har mange års erfaring fra andre klasser, hvor han har været med fremme i feltet, så ham kan vi godt komme til at se længere fremme senere.

Det bliver uden tvivl en meget spændende sæson i KZ2 klassen – næste løb er allerede den 31/5 – 1/6 i Grindsted

Med 8 afdelinger tilbage af Dansk Super Kart 2014 – fordelt på 4 weekender – så er der absolut intet afgjort endnu. De næste to afdelinger køres allerede i næste weekend i Grindsted – en bane hvor bl.a. Thomas Dam, Marcus Boisen og Michael Kristensen har hjemmebanefordel.

Herefter følger to afdelinger i Rødby den 21-22. juni, hvorefter DSK holder sommerferie indtil 23-24. august, hvor det er banen ved Hanstholm, der lægger asfalt til en DSK weekend. Her køres der samtidig om årets officielle Danmarks Mesterskab.

DIF DM 2014 for KZ afvikles på en enkelt DSK weekend – 23-24/8 i Thy, hvor der må forventes et brag af et løb

I 2013 blev det officielle DIF Danmarks Mesterskab afviklet over alle DSK afdelingerne, bare med en anden sammentælling af point. I 2014 er dette ændret, så DM køres på en enkelt DSK weekend – løbet i Thy den 23-24. august.

Når DM afholdes på en enkelt weekend trækker løbet typisk flere jokere til, som kan blande sig i kampen om Mesterskabet, men ellers ikke har mulighed for at deltage i hele løbsserien.

Blandt årets potentielle jokere er:

Andreas Fasberg. Andreas er 24 år, og har en mangeårig international gokartkarierre og flere nationale mesterskaber bag sig. Andreas kører næsten ingen løb i år, men planlægger alligevel at deltage i VM. Det ser ikke umiddelbart ud til at Andreas skal køre med i Thy – men man ved aldrig.

Andreas S. Hansen er omkring 20 år, og har også mange års national og international gokarterfaring. I 2014 kører han for Tony Karts fabriksteam i KZ2 i 2014, hvor han blev nr. 12 ud af 63 kørere til WSK Super Master Series (International løbsserie over 3 afdelinger med alle de største fabriksteams og nogle få privatkørere). Hvis han kommer hjem til DM i Thy vil han uden tvivl være blandt kandidaterne til DM titlen.

Nikolaj Rasmussen er 22 år og blev nr. 4 i sidste års DSK Mesterskab. Han har 10 år i gokart og en enkelt Formel Ford sæson bag sig. I 2014 fortsætter han samarbejdet med DINO fabrikken, men kører kun Trofeo Margutti, 3 EM afdelinger, samt DM løbet i Thy.

I 2013 vandt han den ene af de to afdelinger i Thy, så han kan uden tvivl også gøre sig gældende i årets DM brag.

Michael E. Christensen er ca. 22 år, og har mange års national og international gokarterfaring med sig. Han har tidligere vundet både DSK og DM, men har ikke deltaget i DSK de seneste to år. I år kører han primært Rotax DD2 i Euro Challenge serien, hvor han lige nu ligger nr. 8 i den samlede stilling (her konkurrerer han bl.a. med kørere som Ben Cooper, Jonathan Thonon og Jordan Lennox Lamb).

Jeg har ingen idé om, hvorvidt Michael kan finde på at stille op til DSK / DM afdelingerne i Thy – men hvis han gør, så er han også et seriøst bud på en Dansk Mester 2014.

Der er sikkert også andre jokere end de 4 nævnte, som kunne tænkes at stille op – og uanset hvilke jokere, der evt. stiller op, så kan jeg garantere et spændende race i Thy til august.

Du kan se den aktuelle stilling i Dansk Super Kart 2014 for KZ2 her

Du kan se alle resultaterne fra DSK i Vojens her

Du kan se flere billeder fra løbet på facebook.com/gokartweb.dk

Vi ses til et godt løb i Grindsted næste weekend 🙂

Scroll til toppen