Lasse Poulsen Danmarksmester i KZ

Det blev en dramatisk DM-afgørelse i Thy, men i sidste ende løb Lasse Poulsen med titlen.

I weekenden d. 22. – 24. August blev 9. og 10. afdeling af Dansk Super Kart kørt i Thy. Men ikke kun DSK var på dagsordenen for KZ-kørerne, for DIF DM skulle nemlig også afgøres denne weekend. 36 kørere var til start i det meget uforudsigelige og omskiftelige vejr Nordjylland bød på.

I lørdagens kvalifikation var det fynboen Jonas Hansen der var hurtigste mand med tiden 52.421 foran Mads Bild der havde kørt 52.621 som sit hurtigste. Efter de tre indledende heats var det Mads Bild der havde det bedste udgangspunkt for finalen, han havde nemlig vundet alle heatsene som selvfølgelig gav poleposition til finalen. Finalen var dog ikke nogen nem afærre for nogen, og det handlede mest af alt om at satse. Vejret var hele lørdag meget uforudsigeligt, så mens halvdelen af feltet startede på slicks valgte resten regnvejrsdæk. Det blev også dem som havde satset på slicks som fik det bedste ud af det. En af dem var bl.a. DINO-køreren Nikolaj Rasmussen der formåede at køre sig fra 24. pladsen og op på 3. pladsen på godt 7,5 minut. Dette gav nogle gode point til mesterskabet for Rasmussen. Desværre blev han senere diskvalificeret fra hele eventet, efter nogle kontroverser i søndagens finale. Læs mere om dette her.

I finalen vandt Michael Bo Andersen rigtig flot, mens Lasse Poulsen kørte en andenplads hjem til trods for tidstraf på 3 sekunder, mens Nicolai Pedersen rykkede op på tredjepladsen efter Nikolaj Rasmussens udelukkelse.

I søndagens kvalifikation var det Mads Bild der var hurtigste mand med tiden 53.465. Efter de indledende heats var det også Mads der fortsat havde klaret sig bedst, ved at gøre gårsdagens kunst efter og vinde alle tre heats. Dermed skulle han endnu engang starte finalen fra en flot poleposition. I søndagens finale holdte det tørt, og det blev en selvsikker Jonas Hansen der kunne køre en flot sejr hjem. Han vandt finalen foran Mads Bild og Marcus Boisen der kom ind på tredjepladsen.

Selve afgørelsen af DM skal findes lidt længere nede i rækkerne. Lasse Poulsen, der bl.a. har kørt nogle flotte internationale EM-løb i år, kunne nemlig køre mesterskabet hjem fra 6. pladsen. “For os handlede det om at køre en sikker finale og sørge for at holde os indenfor den rigtige placering, og det lykkedes” fortæller teamet bag Lasse Poulsen der nu kan glæde sig over et Danmarksmesterskab i KZ klassen.