Mathias Bjerre Jakobsen tager sikker sejr i Cadett Junior

I denne weekend løb Danmarks Mesterskaberne for klasserne Cadett Mini, Cadett Junior, OK Junior, OK og KZ2 af stablen på Midtjysk Karting Bane i Ikast. Lørdag bød på tidtagning og to kvalificerende heats, mens der søndag blev kørt et enkelt heat samt præfinale og finale.

Med DM-titlen på højkant er det tydeligt at se at klasserne er vokset siden sidste afdeling af DSK.

Også Cadett Junior klassen var vokset fra blot 13 deltagere i sidste afdeling til 24 deltagere til start i DM.

cadett junior klar til start

Cadett Junior klar til start: Jonathan Weywadt #33 og Christian Dannemand Jørgensen #6

Det var Marcus Skjellerup, som satte tidtagningens hurtigste tid, efterfulgt af Jonathan Weywadt på 2. pladsen og Valdemar Aggerholm Kasting på 3. pladsen.

Tæt ræs mellem Skjellerup og Weywadt

Marcus og Jonathan sørgede for spænding i klassens første heat: Drengene lå under hele heatet tæt med Marcus i fronten. På andensidste omgang så Jonathan dog sit snit til at overhale og indtog førstepladsen. Marcus gav dog ikke op og i allersidste sving inden målflaget tog han poleposition tilbage. De to gokarter lå side om side da de kørte over stregen, men det var dog Marcus som tog sejren, blot 0.068 sekunder foran Jonathan. Anton Güllich tog tredjepladsen efter at have kørt sig hele 10 placeringer frem i feltet. Mads og Christian Scheel placerede sig som hhv. 4 og 5’er også efter at have kørt sig 11 og 12 pladser op fra deres startplaceringer.

Efter de kvalificerende heats, var det dog Jonathan som havde klaret sig bedst og dermed sikret sig en poleposition i præfinalen.

Præfinalen blev dog vundet af Magnus Løvkvist, som dermed sikrede sig poleposition som startplacering i finalen.

Mathias Bjerre Jakobsen tager sikker sejr i Cadett Junior

Selvom Magnus havde poleposition, var det Mathias Bjerre Jacobsen, der kom bedst fra start i finalen på den regnvåde bane. Efter den forrygende start førte Mathias sejren sikkert i hus og kunne dermed kalde sig dansk mester i Cadett Junior 2018!

Også Valdemar Aggerholm Kasting havde en god finale. Selvom Valdemar efter de kvalificerende heats kun havde placeret sig som nr. 9, lykkedes det ham i præfinalen og finalen at få kørt sig så langt op, at han sikrede sig en flot 2. plads på podiet.

Det samme gjaldt for Magnus Nordal Terkildsen, som også fik kørt sig godt frem i feltet i præfinalen og finalen, som han endte på en 3. plads.

cadett junior podie fuld

Cadett Junior podie: Fra venstre: Valdemar Aggerolm Kasting, Matias Bjerre Jakobsen og Magnus Nordal Terkildsen

Cadett junior top-5

1. Matias Bjerre Jakobsen

2. Valdemar Aggerholm Kasting

3. Magnus Nordal Terkildsen

4. Jonathan Weywadt

5. Marcus Skjellerup

Se alle resultater her

Følg med her på siden for flere opdateringer fra DM

Scroll til toppen