Noah Eg øverst på podiet til DM i Ikast

I denne weekend løb Danmarks Mesterskaberne for klasserne Cadett Mini, Cadett Junior, OK Junior, OK og Kz2 af stablen på Midtjysk karting bane i Ikast. Lørdag bød på tidtagning og to kvalificerende heats, mens der søndag blev kørt et enkelt heat samt prefinale og finale.

Med DM-titlen på højkant er det tydeligt at se at klasserne er vokset siden sidste afdeling af DSK.Skiftende vejr med både regnbyer, sol og blæst gjorde livet hårdt for både mekanikere og kørere, som skulle tage svære beslutninger omkring dæk, dæktryk og kartopsæt.I Cadett Mini stillede 15 deltagere op til start.

Tæt tidtagning i Cadett Mini

Tidtagningen afgør startplaceringen i alle kvalificerende heats og der var derfor kamp til stregen, da tiderne skulle køres ind i Cadett Mini.

Det var uhyrre tæt i top-3 da Tobias Bille Clausen satte tiden efterfulgt, med blot 0.037 sekunder, af Noah Jøker Eg og Oliver Hedegaard 0.084 sekunder efter.

Heldet fortsatte dog ikke for Tobias Bille i første heat: I første sving mistede han sin pole position og endte bagerst i feltet. Herefter var det Oliver Hedegaard der overtog føringen – der gik dog ikke lang tid før, at han blev overhalet af Noah Eg. De to fik hurtigt lavet et større gap og kørte over stregen som 1 og 2. Philip Engbæk endte heatet på 3. pladsen.

I andet heat var det igen Noah der løb med sejren. Her var det dog Philip, der tog 2. pladsen mens Oliver endte på 3. pladsen. Tobias, som startede fra pole position, endte heatet på 4. pladsen.

Tredje heat blev vundet af Oliver, tæt efterfulgt af Noah på 2. pladsen. Oliver Bøhrns Larsen tog 3. pladsen. Tobias Bille, som igen startede fra pole position, sluttede heatet på en 5. plads.

Oliver hedegaard

Cadett Mini klar til start: I forgrunden Oliver Hedegaard #184, i baggrunden Noah Meyer Jøker Eg

De kvalificerende heats resulterede i, at det var Noah, der skulle starte fra pole position i præfinalen. Det var dog Philip Engbæk, som tog starten og førte heatet i fem omgange, før at Noah tog sin pole-position tilbage. Noah vandt præfinalen og skulle dermed endnu engang starte fra pole-position i finalen. Philip endte på 3. pladsen, mens Oliver Hedegaard tog 2. pladsen.

Noah Eg Danmarks Mester i Cadett Mini

I silende regn gik starten i finalen: Det lykkedes igen Philip at tage føringen fra sin startplacering som 3’er. Der gik dog mindre end tre omgange før at Noah igen tog føringen tilbage. Hurtigt fik Noah skabt en afstand til de øvrige kørere, som sikrede ham sejren og titlen som Dansk Mester 2018 i Cadett Mini!

Det lykkedes Philip at holde en sikker 2. plads, mens det var Oliver Hedegaard, som tog den tredje og sidste plads på podiet.

Tobias Normann Gade startede bagerst i feltet på en 12. plads, men formåede at køre sig hele 8 pladser frem til en flot 4. plads. Tobias Bille Clausen endte på 5. pladsen.

Cadett mini podie DM

Cadett Mini podiet: Fra venstre: Philip Engbæk, Noah Meyer Jøker Eg og Oliver Hedegaard.

Cadett Mini top-5:

1. Noah Meyer Jøker Eg

2. Philip Engbæk

3. Oliver Hedegaard

4. Tobias Normann Gade

5. Tobias Bille ClausenSe alle resultater fra weekenden her:http://dansksuperkart.dk/index.php/resultater-2/Følg med her på siden for flere opdateringer omkring Danmarks Mesterskaberne.

Scroll til toppen