Øgaard tager titlen som Dansk Mester i OK Junior

I denne weekend løb Danmarks Mesterskaberne for klasserne Cadett Mini, Cadett Junior, OK Junior, OK og KZ2 af stablen på Midtjysk Karting Bane i Ikast. Lørdag bød på tidtagning og to kvalificerende heats, mens der søndag blev kørt et enkelt heat samt præfinale og finale.

Med DM-titlen på højkant er det tydeligt at se at klasserne er vokset siden sidste afdeling af DSK.

Også i OK Junior, havde de våde og glatte forhold stor indflydelse på resultaterne. Julie Friis var skarp fra starten og havde de bedste resultater efter de indledende heats – det var dog Sebastian Øgaard, der løb med den endelige sejr og titlen som Danmarks Mester 2018!

OK Junior feltet havde også en fornuftig størrelse med 18 kørere til start. Det var Mikkel Højgaard, som lagde ud med at vinde lørdagens tidtagning.

Ok junior start

Regnvåd start i OK Junior: Fra venstre: Julie Friis #38 og Daniel Träger #10

Der var intet der pegede i en bestemt retning af, hvem der skulle tage titlen som Danmarksmester, da de indledende heats blev kørt i OK Junior klassen: Daniel Träger, Sebastian Øgaard og Julie Friis vandt hver et heat.

Både Sebastian og Daniel havde dog haft et dårligt tredje heat, med placeringer bagerst i feltet efter at være kørt af banen. Det var derfor Julie, der skulle starte fra poleposition i weekendens prefinale.

Julie Friis udgår fra præfinalen

Det var desværre ikke længe, Julie nåede at nyde sin pole-position. Allerede i et af de første sving, måtte hun overgive sig til den regnvåde bane og udgå fra heatet. Herefter overtog Daniel Träger førstepladsen, som han førte sikkert i hus.

Øgaard løber med sejren efter tæt ræs i finalen

Det var Sebastion Øgaard, som indtog finale-føringen allerede på første omgang foran Daniel Träger, som ellers startede fra polepositon.

Ræset var tæt i toppen af OK Junior feltet – så tæt at top-4 kørte over stregen inden for 1.4 sekund.

Det var dog Sebastian Øgaard, som kørte først over stregen og dermed løb med sejren og titlen som Danmarks Mester 2018!

Daniel Träger blev kortvarigt overhalet af Rasmus Andersen Meldgaard, men tog efter nogle omgange 2. pladsen tilbage, som han formåede at holde resten af heatet.

Vinderen af tidtagningen, Mikkel Højgaard, endte finalen på 3. pladsen.

Julie Friis fik kæmpet sig en del pladser frem og endte finalen på 8. pladsen.

ok junior podie

OK Junior podie: Fra venstre: Daniel Träger, Sebastian Øgaard og Mikkel Højgaard.