Vejret spillede en stor rolle til Ungdoms Cup

Blandet sol og regn gav store udfordringer til mekanikere og kørere. Til gengæld virkede det som om de fleste havde valgt at fortrænge problemerne med motorer i Pop klasserne, og bare køre med de motorer der var til rådighed – og det var lidt af hvert, både meget nyt og meget gammelt!

Casper Planthin (71) og Jonas Sunke (48) var to af de mest markante kørere i Pop 1.

Tjek billederne fra løbet her

I Pop 1 var det sjællænderne der dominerede. Kasper Dalby og Christian G. Larsen fra AAGKK var de eneste vestfra, der kunne være med helt fremme. Kasper med en 2. plads om lørdagen og Christian med en 2. plads om søndagen. Kasper kunne også have været med helt fremme om søndagen – det var han indtil han fik et – efter fleres mening – noget uforståeligt sort flag i prefinalen. Han måtte derfor starte bagest i finalen, og kom “kun” frem til en 15. plads.

Om søndagen holdt nr. 113, Jannik Nielsen og nr. 213 Jakob B. Sørensen fremme i 2. startrække til finalen, hvor de som de eneste i fronten af feltet havde satset på slicks. Det var, desværre for dem, et forkert sats og de sluttede søndagen langt nede i feltet.

Kennie F. Jensen så ud til at skulle gentage lørdagens flotte 4. plads, da han blev ramt bagfra af en temmelig aggressiv kører, så kæden røg af.

I Pop 2 var Jack Thomsen (60) temmelig suveræn stort set hele weekenden – lige indtil søndagens finale, hvor han som den eneste helt i front satsede på slicks. Desværre for Jack tørrede banen ikke op, og han endte med at måtte udgå efter at være blevet hentet med en omgang. I stedet vandt Jannick Thomsen (45) en flot sejr. Jannick blev nr. 15 om lørdagen, men kørte meget stabilt og hurtigt hele søndagen.

Der blev kørt rigtig flot race i begge popklasser, og jeg synes især kørerne skal have stor ros for deres forholdsvis kontrollerede kørsel når banen var våd. Der var meget få uheld og sammenstød trods svære forhold.

Formel Junior blev nøjagtig lige så tæt og spændende som den klasse altid er. Nicolaj Møller Madsen (17) trak dog det længste strå både lørdag og søndag – to velfortjente sejre, vundet efter hård kamp med blandt andre Jakob Kristensen (43), Lasse Neuchs (166), Jesper Egebart (32), Jonas Hansen, Mads R. Thomsen (14) og Michael Christensen (80).

Som sædvanlig var der mange andre end de nævnte, der gjorde det rigtig godt i det skrappe selskab.

Jeg fik desværre ikke set noget af hverken Rotax Max eller Futura løbene, så der må I nøjes med resultaterne.

Kurt Rene Jensen fra Vitesse Kart Racing har været så smart at fotografere eller scanne resultatlisterne og lægge dem på hjemmesiden. For at gøre lidt reklame for Vitesse Kart Racings gode og opdaterede hjemmeside er herunder linkene til alle resultatlisterne – så slipper jeg også for selv at scanne dem – jeg håber, det er i orden Kurt.

Her er finder du resultaterne påVitesse-kart-racing.dk:

DASU Ungdomscup resultater – 7. – 8. maj
Formel Junior – 1. afd.
Formel Junior – 2. afd.
Futura (monsterfeltet..!)
POP 1 – 1. afd.
Pop 1 – 2. afd.
POP 2 – 1. afd.
Pop 2 – 2. afd.
Rotax Max

Næste weekend er der blandt andet Pinseløb i Rødby, hvor der også køres SM for ICA J, ICA og ICC.

Til jer der skal derned – send billeder og beskrivelser, hvis I vil give jeres sponsorer lidt reklame for deres indsats!

Scroll til toppen