PSK: Erfarne juniorer dominerede

Selvom ICA Junior kørerne alle er mellem 12 og 15 år er der mange med en del erfaring, og bestemt en del talent. De hurtigste var kun knap 1 sek. langsommere i tidtagningerne end de hurtigste i ICA klassen og kunne have kørt sig til en 5 plads i ICC tidtagningen!

Her går starten til et ICA Junior heat med Bo Sørensen (81) og Jacob Nørtoft (44) i forreste række.

Se billeder fra træning og lørdagens løb her

Se billeder fra søndagens løb her

Se resultater på tmsk.dk

Bo Sørensen
 kørte de hurtigste tider stort set lige fra fredagens træninger til søndagens finaler og fik også en velfortjent 2. plads om lørdagen og en 1. plads om søndagen. Bos start på sæsonen med deltagelse i både WSK og Winter Cup løb har helt klart båret frugt, så han i sin 2. ICA J sæson må betragtes som en af de danske favoritter.

Kevin Magnussen var også meget hurtig hele weekenden. Om lørdagen var dækkene ved at være slidt helt ned til finalen, og der blev satset på nye dæk og ændret opsætning til finalen. Det startede dog rigtig skidt, da han kom i et sammenstød i starten, og røg næsten bages i feltet. Med sædvanlig fightervilje, god fart og nye dæk fik han kørt sig helt frem til en førsteplads. De sidste 7-8 omgange blev farten hæmmet af en beskadiget udstødning, men officials havde tilsyneladende problemer med at høre, hvem af de 3 forreste kørere, der havde det defekte udstødning, og flagede ham derfor ikke ud – fuldstændig samme episode som i sidste års Peugeot Super Kart i Thy, hvor det var Marco Sørensen, der fik lov at høre en tredjedel af heatet med defekt udstødning (måske skulle man investere i en teleslynge til banen i Thy 🙂 Kevin kører også sin anden ICA Junior sæson, men har kun nået et enkelt internationalt løb i år (Margutti i Parma), så ham får vi helt sikkert også mere at se til.

Teamkammeraterne Nicolaj MøllerMadsen og Michael Christensen var også blandt de hurtigste hele weekenden. På forskellige tidspunkter fik de begge problemer, men kørte sig på trods af problemerne til nogle rigtig gode point og placeringer. Møller Madsen blev nr. 3 om lørdagen og nr. 6 om søndagen. Christensen blev nr. 6 om lørdagen og nr. 2 om søndagen. Både Nicolaj og Michael kørte sidste år med i bl.a. det belgiske mesterskab i Cadet klassen, sideløbende med deres deltagelse i den danske Formel Junior serie. Ingen tvivl om at den erfaring også har været god for dem.

Nikolaj Rasmussen var den anden af de to kørere, der formåede at komme i top 5 begge dage – med en 4. plads om lørdagen og en 3. plads om søndagen. Han kørte 2 danske ICA Junior løb sidste år, men har ellers kørt Pop 1 indtil denne weekends Peugeot Super Kart. Hans tider var for det meste nogle få tiendele langsommere end de hurtigste, men han kørte til gengæld meget stabilt, og formåede næsten at holde sig ude af problemer igennem alle heats – kun i en enkelt start blev han påkørt og måtte kæmpe sig fra bagest i feltet op til en 10. plads.

Jacob Nørtoft er på trods af sine kun 12 år allerede i gang med sin 4. sæson med deltagelse i det Belgiske Mesterskab – først 2 år i Mini klassen og sidste år og i år med deltagelse i Cadet klassen. Han deltager i de nationale ICA Junior løb. Om lørdagen havde han kørt sig til en startplacering som nr. 2 i prefinalen, og han havde farten til at gøre det rigtig godt i de afgørende heats. Desværre blev han involveret i et uheld og måtte udgå. I finalen nåede han ikke ud tids nok til at få startflaget, og blev derfor flaget ud med sort flag. Om søndagen startede han flot med en 2. plads i tidtagningen, og kørte stabilt dagen igennem. Det sluttede med en 4. plads, der godt kunne have blevet til mere med lidt mere held i sprøjten.

Michelle Gatting har også slået sine folder i den Belgiske Cadet klasse, og fik senest en flot 5. plads ved Bridgestone Cup i Parma (I). Hun havde også en god fart i Thy, men havde ikke held til at undgå sammenstød og andre problemer, der forhindrede hende i at deltage i topstriden.

Her er søndagens vindere i ICA Junior på vej til at tage hul på champagneflaskerne. 1. Bo Sørensen, 2. Michael Christensen, 3. Nikolaj Rasmussen, 4. Jacob Nørtoft, 5. Frederik Dannevang.