Race i verdensklasse til Wintercup

282 kørere i 3 klasser satte hinanden stævne til årets første store internationale gokartløb – det 13. Wintercup på South Garda Karting bane. Alle de bedste var med, og konkurrencen var benhård. Der var desværre ingen Danske topresultater – men alligevel en del gode præstationer.

Her er kørerne i KF2 ved at gøre klar til finaleracet.

KF3 – 101 deltagere, 10 Danskere
Med 101 deltagere, var der tidtagning i tre tilfældigt udvalgte grupper. For at udligne eventuelle forskelle i baneforholdene mellem de tre tidtagninger, udregnes den samlede placering efter tidtagning sådan at den hurtigste i de tre grupper til sammen er nr. 1. Den hurtigste i de to sidste grupper er nr. 2 og den hurtigste i den sidste gruppe nr. 3.

Nr. 4, 5 og 6 er så den næsthurtigste i hver af de 3 grupper, og sådan fordeles de samlede placeringer hele vejen til nr. 101.

Efter tidtagningen blev kørerne delt i 2 serier med 3 grupper i hver serie, som herefter kørte kvalifikationsheats mod hinanden – dvs. 2 kval. heat til hver kører. De 17 bedste fra hver af de to serier gik direkte til hver sin semifinale, mens de resterende 34 fra hver af de to serier skulle køre hver sit opsamlingsheat for at fordele de sidste 2 x 17 pladser i semifinalerne.

Efter de to semifinaler gik de 17 bedste fra hver videre til den afgørende finale, der blev kørt søndag eftermiddag.

Flotte Danske præstationer – alt taget i betragtning
Efter denne skrappe udskilning, var der kun 2 af de 10 danskere tilbage, da søndagens finale skulle køres. Lidt overraskende var de 2 Danskere Jacob Nørtoft og Jonas Hansen. Jacob havde kvalificeret sig til en utrolig flot startplacering som nr. 10 i finalen. Jonas Hansen havde kvalificeret sig til en startplacering som nr. 27. I betragtning af den meget store internationale erfaring som mange af konkurrenterne til dette løb har, er en placering som nr. 27 ud af 101 absolut godkendt! Jonas var iøvrigt den eneste kører i finalen med en Windfire motor.

Der er ingen tvivl om, at kørere som Nicolaj Møller Madsen, Michelle Gatting og Lars Sørensen var meget skuffede over ikke at være med i finalen. De tre kørere kunne såmænd også godt have fortjent at være med i finalen – Michelle blev nr. 6 i sin tidtagning, Nicolaj nr. 7 og Lars nr. 11.

TM Motorer dominerede i KF3
I 2007 var XTR den dominerende motor, skarpt forfulgt af Vortex i KF3. TM har brugt vinteren til at få lavet en ny version af deres motor, og det har de haft så meget succes med, at der var 4 TM motorer i top 5 i KF3 finalen. Det store spørgsmål er nu, om ændringerne holder sig inden for de tilladte grænser – og det blev tilsyneladende ikke endelig afklaret til Wintercup.

Det siges, at de reviderede TM motorer er ændret så meget, at de vejer 1 kg mindre end sidste års motor. Vortex har også lavet en ny cylinder til deres motor, og den blev testet i træningerne, hvor den viste sig at være meget hurtig – blandt andet på Nicolaj Møller Madsens kart. Efter sigende havde Vortex bedt CIK om en forhåndsgodkendelse af den nye cylinder, og fået afslag – mens TM ikke havde bedt om forhåndsgodkendelse af deres ændringer, som efter sigende er mere omfattende end ændringerne på Vortex motorerne.

Hvis TM motorerne er ændret så meget som det siges, er der ingen tvivl om, at Vortex vil gøre meget for enten at få deres egne ændringer godkendt, eller at få TM’s ændringer afvist – så det bliver spændende at følge resultatet af den dyst (ikke mindst for alle dem, der har købt de KF3 motorer de skal bruge…)

Danskernes resultater i KF3

Danske KF3 resultaterTidtagKval.Opsam.SemiFinale
Jacob Nørtoft9358513
Jonas Hansen61121228
Nicolaj Møller Madsen2127421
Michelle Gatting16831
Lars Sørensen331033
Thomas Krebs564621
Max Klinkby-Silver65261432
Jacob Gram-Nielsen814326
Kevin Rossel894030
Morten Larsen984725


Top 5 i KF3 blev

1. Aaro Vainio, FIN, Maranello, XTR
2. Brandon Maisano, F, Intrepid, TM
3. Kevin Ceccon, I, Maranello, TM
4. Matteo Beretta, I, Birel, TM
5. Mackanzie Taylor, GB, FA, TM

Du kan se alle resultaterne på southgardakarting.it
Du kan hente resultatet fra KF3 finalen her

KF2 – 131 deltagere – 6 Danskere
KF2 blev kørt efter fuldstændig samme princip som KF3 – på grund af det store deltagerantal var kørerne dog delt i 3 serier i stedet for 2 serier som KF3.

Der var også utrolig hård konkurrence i KF2, og de fleste Danske deltagere var forholdsvis uerfarne i international sammenhæng, hvorfor der ikke på forhånd var de helt store forventninger til resultaterne.

Michael Christensen var den, der gjorde det bedst, og han havde fortjent en plads i finalen – men et uheld i semifinalen ødelagde den chance. Mikkel Mac, der debuterede for TK Racing med Morten Løvdal som mekaniker viste også gode takter, men uheld forhindrede ham i at komme videre fra kvalifikationsheatene. Både Jelan Nielsen og Nikolaj Rasmussen kom med til semifinalerne, men havde ikke farten til at komme blandt de sidste 34 i finalen.

Danskernes resultater i KF2

Scroll til toppen