Skiftende og uforudsigelige vejrforhold har været en stor udfordring for både kørere og mekanikere. Fredag var nogenlunde stabil og med tørvejr i eftermiddagens kvalifikation, mens at lørdag har været meget ustadig med til tider voldsom regn.

Heat sejr til Mortensen

Genk har indtil videre været en rigtig god weekend for danske Martin Mortensen, som i år dog kører på tysk licens. I fredagens kvalifikation klarede han sig igennem med 6. hurtigste tid kun 0,1 sekund fra pole. En tidtagning hvor de 3 første iøvrigt kørte
præcis samme tid!
Tidtagningen betød et super udgangspunkt til kvalifikations heats og dette udnyttede Martin også helt perfekt, ved at vinde sit første heat. I de to næste heats var han også med helt i front, og kæmpede hele tiden med om top-3 placeringerne. Det endte dog med to gode og stabile placeringer som 6’er og 4’er. To vigtige placeringer, som gør at Martin naturligvis er med direkte i pre-finalen hvor han skal starte fra 4. pladsen.

Second Chance til de 2 danskere i Junior

Junior feltet er super hårdt denne sæson. Der bliver kørt helt tæt og man skal hele tiden være klar til at forsvare sin position. Derfor er en god tidtagning er utrolig vigtig del af en god weekenden og hver en 0.01 sec kan give placeringer på startgriden.
De to danske junior kørere, Emma Weinreich og Mathias Lund, fik desværre ikke helt så god en tidtagning som de havde håbet på. Mathias klarede sig bedst med plads 47, mens at Emma var nr. 50. Begge kun lige over 1 sekund fra den hurtigste.

I kvalifikations heat’ene klarede Emma sig bedst igennem og fik undervejs sig hidtil bedste internationale resultat med en 12. plads i første heat, men med en 22. og 21. plads i det andre heats blev det til en samlet placering som nr. 38. Mathias har klaret sig fornuftigt igennem sine kvalifikations heat og viste gode takter, men den hårde internationale konkurrence er noget som man lige skal vende sig til og det har kostet på resultaterne som er blevet til 21., 20. og 19. Dette betyder en samlet placering som 44 og dermed skal både Emma og Mathias en tur igennem Second Chance heat for at kunne kvalificere sig til finalen.
RS Competitions to tyske junior kørere skal ligeledes i Second Chance, da Andreas blev samlet nr. 33. og Sebastian nr. 47.

RS Competition er godt med i DD2

Tyske Marcel Schirmer gør det rigtigt godt i DD2. Med en samlet 3. plads som skal forsvares er det vigtigt med en rigtig god weekend. Heldigvis startede weekenden også næsten helt perfekt, da Marcel kvalificerede sig som 2’er.

En placering som i heats er blevet lavet om til placeringer som 2’er, 7’er og 7’er. Dette giver en samlet placering som 8’er til pre-finalen, hvorfra Marcel helt sikkert vil gøre alt for at kæmpe sig frem igen.

Følg med online

Løbet Livestreames fra fredag kl. 11.00 og helt ind til finalerne søndag. Der er dermed masser af mulighed for at se noget super tæt og spændende gokart på højeste niveau!