Sidste afdeling af WSK i Zuera

Årets sidste afdeling af WSK Euroseries nærmer sig. Afdelingen køres i weekenden på Zuera i Zaragoza Spanien. 9 danskere er klar til start.

Sæsonafslutningen for WSK Euroseries nærmer sig med hastige skridt. Den fjerde og sidste afdeling af serien køres i weekenden på den store bane Zuera i Zaragoza. Sæsonen startede i April på den italienske bane Sarno, hvorefter det gjaldt løbet på franske Val D’argenton og sidst på italienske Muro Leccese. Disse tre afdelingerne har ikke være tilstrækkelige til at finde en vinder, og dermed får vi først afgørelsen i denne weekend på Zuera-banen. De frie træninger er startet idag onsdag frem til fredag, hvorefter vi har tidtagningen/super pole som først køres lørdag, derefter indledende heats og søndag får vi finalerne.

Danmark er repræsenteret med 9 danske kørere fordelt på klasserne KF3 og KF2. I alt 220 kørere vil være tilstede til afdelingen på Zuera, og dette bekræfter endnu engang hvor succesfuldt WSK-serien fortsætter med at være. Det er WSK Promotions 7. sæson, og bare i 2012 har der været over 200 deltagere til alle afdelinger. Dermed kan man roligt understrege at der ingen finanskrise er at finde i kartsportens superliga WSK.

Palou_EM_Crg.jpg
Alex Palou der dominerer i KF3. Foto: KSP.fr

I KF3 klassen er det Alex Palou der fører mesterskabsstillingen. Bag ham er Callum Illott, men også Martin Kodric ser ud til at bide godt på. Overordnet set er der faktisk hele 7 kørere der kan løbe med mesterskabstitlen i KF3, så det skal nok blive en af de mest spændende KF3 finaler vi har set. De 7 mulige er Palou, Illot, Kodric,Alessio Lorandi, George Russell, Nikita Sitnikov og Dorian Boccolacci. Set med danske øjne, har vi i KF3 Slavko Ivanovic med. Han er skiftet til det svenske Ward Racing, efter at have kørt det meste af sæsonen hos RK. Nicklas Ingemann skal også køre, og han kører i en Dino med Vortex motor. Den nylig kårede nordiske mester Alexander Lindberg stiller også op, hvor han kører for Energy Corse.

Leclerc_Action.jpg
Charles Leclerc der fører samlet i KF2. Foto: KSP.fr

I KF2 er det klart Charles Leclerc der dominerer. Han er truet af bl.a. Antonio Fuoco, Flavio Camponeschi og Felice Tiene. Ikke mindst er det værd at nævne af Max Verstappen er skiftet til Chiesa Corse og skal køre i Zanardi. Denne blanding skal også nok gøre at Verstappen sagtens kan løbe med den endelige sejr i Zuera.
Af danske kørere er Max Klinkby-Silver tilmeldt hos Birel Motorsport, og som tidligere annonceret på Gokartweb.dk er Kevin Rossel skiftet til Energy-teamet. Nicklas Nielsen er også klar, og kører fortsat for Kosmic teamet hvor han har haft en ganske succesfuld sæson. Kasper Larsen er fortsat hos LH-racing, men her er Christian Sørensen skiftet fra, og kører nu hos Kartronix International. Her skal Sørensen køre Kosmic/TM. En helt stor overraskelse er at Nicolaj Møller Madsen skal køre. Han er blevet tilkaldt af CRG teamet og skal køre løbet for dem.

Det hele kan følges live her.

Scroll til toppen