WSK superpole og heats lørdag

Travl dag på Zuera. Der er både kørt tidtagning, superpole og indledende heats. Nicklas Nielsen blandt toppen i KF2, og Alexander Lindberg bedst i KF3 af danskerne.

På billedet ses Callum Illott fra Chiesa Corse, der var hurtigste mand i KF3. Foto: KSP.fr

Det har været en travl lørdag på den spanske bane Zuera. Der er blevet kørt tidtagning, superpole og 8 indledende heats i hhv. KF3 og KF2. Yderligere køres der også KZ2 og KZ1, men her deltager ingen danskere.

KF3 – Callum Illot vandt superpole, Alexander Lindberg bedste dansker som 33’er på tiden.

I KF3 var det uden tvivl Chiesa Corse der dominerede feltet. Det var Callum Illot der vandt superpole. Dette gjorde han foran sin teamkammerat franske Bryan Elpitya. Den dobbelte Europamester George Russell kørte 3. hurtigste tid. Af danskere er det Alexander Lindberg i sin Energy kart der har klaret sig bedst. Lindberg var 33’er i tidtagningen. I lørdagens tre indledende heats har han faktisk klaret sig helt suverænt flot. Han er blevet 9, 7 og en enkelt 26’er. Samlet set placerer det ham som 28’er ud af de i alt 77 KF3 kørere. Dette er altså rigtig godt gået af den nykårede Nordiske mester Alexander Lindberg.

Slavko Ivanovic var 47’er på tiden i sin Ward Tony Kart. I heatsene er han sluttet 13, 28 og 6. Dette placerer ham som 31’er i feltet samlet. Nicklas Ingemann var 50’er på tiden, og er i sine heats blevet 23, 21, 21 og 19. Dette rækker til en samlet placering som 68’er. Det skal blive spændende at se hvad placeringerne rækker til imorgen når alle har kørt deres heats og får lagt pointene sammen. Det er de 34 bedste der går videre til finalen.

Antonio-Fuoco-KF2.jpg
Antonio Fuoco der var hurtigst i KF2. Foto: KSP.fr

KF2 – Antonio Fuoco vandt superpole, Nicklas Nielsen 3’er.

I KF2 var det virkelig en nervepirrende tidtagning. Endnu engang blander Nicklas Nielsen sig i toppen, og får igen vist at han hører til blandt verdens eliten. Det blev Antonio Fuoco der vandt superpole, toer blev Ben Barnicoat, som faktisk har kørt nøjagtig samme tid som Fuoco. Altså 1:00,611. Nicklas ender som 3’er med tiden 1:00,613, hvilket altså meget godt indikerer hvor tæt top 3 idag var. I sine heats fortsatte Nicklas Nielsen den gode stil, og er sluttet 5, 2 og 4. Dette placerer ham, indtil nu, som 5’er samlet.

Christian Sørensen, som har skiftet til en Kosmic kart, var 28’er i tidtagningen. I sine heats, der blev kørt lørdag, sluttede han som 8, 11 og 9. Rigtig flot kørt af den unge jyde, som faktisk virker godt tilpas i Kosmickarten hos Kartronix International. Samlet set placerer det Sørensen som 19’er. 
Kevin Rossel var 30’er på tiden, og er i sine heats blevet 13, 18, 8 og 24. Samlet set placerer det ham som 49’er. Nicolaj Møller Madsen, som i weekenden kører for CRG, var 47’er på tiden. Han kørte lørdag 3 af sine heats hvor han er blevet 18, 15 og 16. Samlet set placerer det ham som 37’er.
Imorgen søndag køres de resterende heats, og her skal bl.a. Møller Madsen, Nielsen og Sørensen køre et heat mere, hvor imod Kevin Rossel har kørt alle sine lørdag.
Dagens overraskelse har helt klart været at vi ikke har set Max Verstappen i toppen. Hollænderen nåede ikke engang superpole efter en tidtagning som 19’er. I heatsene er han blevet 13, 22 og 4’er. Altså placerer han sig samlet som 34’er i feltet, absolut ikke der vi har forventet at se Verstappen sammen med Chiesa Corse…

Søndag køres de resterende heats, og efterfølgende går der 34 videre til finalerne i både KF2 og KF3.

Husk løbet kan følges live her.

Scroll til toppen