Spændende race ved Rotax finaler i Ikast

Sidste afdeling af Rotax Max Challenge og DM blev kørt i Ikast den 25-26. september. Der var 13, 25, 29 og 21 deltagere i hhv. Mini, Junior, Senior og DD2, som gav hinanden et tæt race om årets topplaceringer.

“Lunde” gav fuld gas hele lørdagen. Peter Lundstrøm (47) gav alle konkurrenterne baghjul i lørdagens DD2 løb – og efter sejren fortsatte han resten af aftenen med fuld gas, så han var nødt til at springe søndagens løb over.

Lørdag og søndag blev to vidt forskellige løbsdage, da lørdagen bød på strålende solskin mens søndagen startede med regnvejr og en bane der aldrig nåede at tørre helt op, selvom regnen stoppede i løbet af dagen.

Rotax Senior – 29 deltagere

Lørdagens løb talte som sidste afdeling af Rotax DM, mens søndagens løb talte som sidste afdeling af Rotax Challenge. Kasper H. Jensen gjorde rent bord om lørdagen, men måtte nøjes med en 10. plads i søndagens finale. Hele weekenden var der en utrolig tæt fight om pladserne i hele feltet. Selvom Kasper H. Jensen både satte tiden og vandt alle 3 heat om lørdagen, satte både Nicklas V. Olsen og Jannie Johansen hurtigste heattider i to af heatene. Om søndagen var de hurtigste tider fordelt mellem Nicklas D. Knudsen, der vandt tidtagningen, dagens vinder Michael Markussen satte også hurtigste tid i de to første heats, mens Kasper H. Jensen satte hurtigste tid i søndagens finale.

5. Nicklas V. Olsen

De samlede resulater af DM og Rotax Max Challenge for Senior klassen er ikke offentliggjort i skrivende stund.

Michael Marcussen (57) kørte en flot sejr i hus i søndagens finale, hvor også Julian Mengers (22) havde fart i karten, og sluttede som nr. 4.

Nicklas D. Knudsen (16) satte tiden om søndagen, hvor han sluttede 2er i finalen. Jannie Johansen (82) var rigtig hurtig hele weekenden. Om lørdagen mistede hun 3. pladsen i nærkamp med Magnus Freck og Nicklas D. Knudsen i næstsidste sving før målflaget. Om søndagen udgik hun i prefinalen, og kørte sig fra sidstepladsen til nr. 8 i finalens 3. hurtigste tid.

Rotax Junior – 25 deltagere

Solskin eller regnvejr gjorde ingen forskel i Junior klassen, hvor Nicolai Nielsen igen vandt både lørdag og søndag. Om søndagen måtte han dog nøjes med en 2. plads i det indledende heat, og var nede som 10er i prefinalen, der blev vundet at Martin Andersen. Christian Rahbek og Alexander Weiss var de eneste ud over Nicolai, der satte hurtigste heattider i juniorklassen, hvor der også er en meget tæt konkurrence i hele feltet. Lørdagen talte til Rotax DM og Ladies Cup, mens søndagen talte til Rotax Max Challenge.

5. Alexander Weiss

Her er startgridden til et Junior heat med nr. 1 og 2 i det samlede Rotax Junior DM – Nicolai Nielsen (48) på pole position ved siden af Nicki Petersen (26).

Rotax DD2 – 21 deltagere

DD2 klassen har været rigtig spændende i år, hvor flere nye kørere er kommet til og har været med til at give rigtig underholdende race i klassen. Lørdagens tidtagning – sidste afdeling af Rotax Max Challenge blev vundet af Jan Øer foran Dennis Ladefoged, Jan Andreasen, Peter Lundstrøm og Dennis H. Knudsen. Herefter satte Peter Lundstrøm sig dog eftertrykkeligt på begivenhederne, da han vandt alle 3 heats med hhv. ca. 1, 2 og 4 sekunder til nærmeste forfølger. Desværre for søndagens race, fik han fejret sejren så meget, at han ikke kunne køre om søndagen. Andreas H. Jensen valgte også at sidde over i søndagens DM race.

Dennis Ladefoged vandt søndagens tidtagning foran Jan Andreasen, som derefter vandt både indledende heat, prefinale og finale. Dennis var 2er i det indledende heat og 3er i prefinalen, mens han udgik i finalen. Weekendens hurtigste heattider blev sat af Jan Øer, Andreas H. Jensen, Dennis Ladefoged, Jan Andreasen og Mike Hansen.