Uheldig Johan Jokinen havde god fart

Johan Jokinen deltog i 2. afdeling af Italian Open Masters den 22-23. april. Han blev 13’er i sin gruppe til tidtagningen – knap 2/10 sek. efter teamkammeraten Marcus Ericsson, som senere vandt løbet.

Her er Johan til et tidligere løb i La Conga, Italien.

Johan startede som nr. 16 i de 4 kval. heats, hvor han blev nr. 9 i de første to heats, og lå på 10. plads efter 3. omgang i 3. kval. heat. Der blev han påkørt på langsiden, hvilket medførte en tur til sygehuset til påkøreren med brækket ben og en stor flænge. Johan havde flere blå mærker, og mekanikerne havde et stort arbejde med at ordne en kart med knækkede fælge, bukket bagaksel, totalt ødelagt styretøj, og en del plastik der skulle skiftes.

I det 4. kval. heat, en time efter uheldet kørte Johan sig fra en 16. til en 4. plads, og kvalificerede sig til den første finale med startpladsering som nr. 27. Uden uheld havde han startet i top-10. I den første finale kørte Johan sig op fra 27. til 13. plads, og startede den 2, finale fra 13. plads. Han avancerede sig i løbet af 3 omgange til 7. plads, hvorefter vinderen af sidste års ICA-J, Albert Costa, ramte kerben forkert efter et skub, og fløj direkte over Johan. Johans løb sluttede der, og samtidig stort set sikker podieplads.

Johans teamkammerat Marcus Ericsson vandt finalen. I mange af heatene havde Johan kørt stærkere end Ericsson.

Stadig uvist hvor næste afdeling skal køres
Næste opgave for Johan bliver 3. afdeling af Italian Open Masters, som skal køres den 12-14. maj – problemet for alle deltagere lige nu er dog, at ingen endnu ved hvor løbet skal køres! Det skulle have været kørt på Jesolo banen, men den er ikke blevet godkendt til løbet, så nu venter de over 1.000 personer, som er involveret i løbet på en afgørelse, så de kan få ændret deres hotel- og flybookinger mv.

Scroll til toppen